Odlingssäsongen börjar NU!

Odlingssäsongen börjar NU!

Det blåser utav bara den men idag har temperaturen klättrat hela vägen upp till dryga åtta plusgrader och helgen bjöd på sol och vindstilla så att man nästan svettades där på verandan. Och mina fräknar har börjat vakna till liv! Våren är onekligen på ingång. Äntligen. Igen. Det är nästan så man blir förvånad varje april när det händer.

Jag hör svanar nästan varje dag och väntar spänt på att tranorna ska anlända. Men först måste snötäcket bege sig, kan man typ kratta på skiten för att snabba på det hela? 😅

Foto 2020-04-05 13 55 57

I söndags började odlingssäsongen för mig! Egentligen är det nog fortfarande lite tidigt för mig som är i odlingszon fem men jag orkar inte vänta längre! Så fram åkte jorden och fröpåsarna och så körde jag igång!

Foto 2020-04-05 13 56 00

Det var de flesta av sommarblommorna som skulle försås och det blev aster, zinnia, borstnejlika, rosenskära, svart blåklint och solros. Och kanske nån till som jag inte minns. Pionvallmo kanske?

Foto 2020-04-05 14 10 55

Jag sådde enligt Hanna Wendelbos direktiv i gamla godislådor som jag fick av ICA i Husum. Glömde dock att göra hål i botten på dem men jaja, det får lösa sig på något vis.

Jag fyllde dem ungefär till hälften med Hasselfors P-jord (planteringsjord) och sedan ett lager på ca 1 cm med S-jord (såjord) och plattade sedan till med botten av en annan godislåda. Vattnade igenom och sedan strödde jag ut alla frön från en påse (säkert för mycket men jaja) och sedan på med ett tunt lager S-jord över det.

Foto 2020-04-05 14 09 24

Gjorde hål LIKE A PRO i locket med en kniv (herre vilket proffs man är) och sedan på med det!

Foto 2020-04-05 14 05 36

Så tejpade jag fast påsen på sidan för att komma ihåg vad jag sått! Borde nog också skrivit datum på den men det glömde jag. Jaja.

Foto 2020-04-05 14 28 28

Titta de här gulliga fröna från blåklint! Som små elkablar!

Foto 2020-04-05 14 41 31

Och nu står de på golvvärmen i badrummet och göttar till sig och så kikar vi på dem om någon vecka eller så när de tittat upp!

För Hannas mycket bättre och mer utförliga beskrivning av hur du sår sommarblommor, kika här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

136. Att välja rätt kanaler med Vivi Wallin

Vivi Wallin är programledaren som blev influencer. Nu gästar hon äntligen podden och berättar hur hon skapade sina två stora konton; Fixa själv och Mammasanningar.

Meet & Eat i Örnsköldsvik

Att ”gå på stan” en lördag i Övik är lite som att vara på ett branschmingel i Stockholm. Man snofsar till sig lite för man

En ovälkommen överraskning

Glad fredag! Det regnar i Eldsmark och jag sitter framför datorn och läser bloggar, just nu snöat in på Krickelins och insuper renoveringsinspiration och inredning.