I flera somrar nu (eller de fyra som jag bott här) har jag längtat efter att ha ett trädäck i trädgården. På verandan har jag sol mitt på dagen men framåt eftermiddagen så smyger den runt knuten. Så jag har varit väldigt sugen på ett trädäck i kvällssolen där man kan äta middag eller bara sitta och gunga i hammocken medan kvällssolen strilar mellan träden.

I maj var jag och morbror Roger och köpte virke och helgen efter midsommar var det dags för snickrande!

Du ska veta att utgångspunkten för detta är att jag är en lat människa. Jag vill inte att det ska bli för bökigt. Bra, men inte bökigt. Så allt snack om betongplintar, singel och att gräva för mycket, det skrotade vi direkt.

Istället blev grunden helt enkelt en ogräsduk och så byggde vi bara upp det på stenplattor. Lite urgrävande blev det får att få det plant men ändå inte överdrivet mycket.

Trädäcket blev 4,2 x 4,5 meter, av den väldigt enkla anledningen att plankorna var den längden. Jag hade inga andra mått att ta hänsyn till så vi gjorde det väldigt enkelt för oss och gick på de längder som fanns hos Byggmax.

60 cm mellan reglarna och så en marksten under varje regel samt i hörnen och i mitten på långsidorna. Sedan var det bara att börja skruva trall! Vi körde på ett mellanrum på ca 1 cm mellan brädorna. Det är egentligen liiiite för brett då saker kan trilla ner där men jaja, nu blev det så och det blir bra.

Roger är ju en väldigt noggrann person. Han skulle kryssmäta och ha sig och jag ÄR väldigt glad att han var med och styrde upp den typen av noggrannhet, annars hade det kanske inte blivit så toppen. Jag kör liksom mer på känsla och även om det finns en tid och plats för det så var det inte denna.

Så, nio reglar på tvären (4,2 m) och så två reglar på långsidan (4,5 m – de enda vi behövde kapa) och så sedan på med trallen över reglarna.

Och sedan skulle det skruvas. Och skruvas. Och skruvas lite till. Roger hade köpt en bluetooth-radio från Makita som gick varm och jag introducerade honom för Spotify.

Vi skruvade tills solen kom ikapp oss och det blev för varmt för att fortsätta. Istället skruvade jag klart dagen efter. Så på tre dagar (inte fullt) var hela projektet klart!

Några timmar på midsommar för att gräva ur för stenarna och väga in, en dag för reglarna och halva trallen, och så några timmar för att skruva fast resten av trallen.

Klart!

Sedan fanns det lite virke kvar och jag fick feeling och gjorde en liten rabatt på kanten. Fint va? Tyvärr hittade hönsen dit och rev upp allt några dagar senare. Jaja, det kommer ju en sommar till!

Sedan ska det upp en ”vägg” mot vägen av lastpallar och odlingslådor ska upp på bortre sidan men grunden är klar och jag är så nöjd!

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Glamping på Fäberget

Höga Kusten alltså. HUR lyckos är jag egentligen som får bo på den här vackra vackra platsen? Det sägs ju att man blir hemmablind men

Till nya traditioner

God fortsättning! Förra julen var jag ju sjuk i Covid så i år bestämde jag att vi skulle slå på stort och ha julklappar igen!

We Are Influencers är tillbaka!

Om du varit en uppmärksam person de senaste två veckorna så har du märkt att We Are Influencers är tillbaka! Whee! 🎉 (För dig som