Min favoritmånad – juni

Min favoritmånad – juni

Förra året blev det officiellt och spikat – min favoritmånad är juni. Och så även i år. Ljuset, grönskan, blommorna längs vägkanten. Allt börjar leva igen, inklusive jag.

Och sådana här solgångar var och varannan kväll, då klagar man inte.

Ska vi titta lite på vad juni innehåll förutom vackra solnedgångar? Let's!

Lite regn fick vi så klart också men det är helt okej, speciellt när man lever i ett landskap som också kräver regnet för att företag ska gå runt och för att mina egna små plantor ska leva och må bra.

Jag tränade med Emelie varje vecka det var min bästa dag på veckan varje vecka. Jag har sagt det förr och jag säger det igen – personlig träning är den bästa investeringen man kan göra i sig själv. Det och terapi.

Och så var jag hos Sofia och barret fick lite kärlek. Deras salong är den snyggaste som finns, älskar inredningen!

Jag var och tittade på ett hus! Jag letar inte direkt aktivt efter ett nytt hus och jag har inte heller någon direkt längtan efter att flytta just nu men håller ändå lite koll. Dyker drömgården upp så vill man ju vara lite vaken!

Denna var inte den tyvärr men väggarna i bagarstugan gjorde mig lycklig och drömmen om en loge tog ny fart.

Sedan åkte vi till Lofoten! Inläggen om den resan hittar du här men jag måste bara ta med de här bilderna här för jag tyckte sammanträffandet var så roligt! De är tagna på en parkering i Kiruna där jag råkade hamna bredvid min gamla bil!

Bilen till höger är exakt samma modell av bil som jag hade för drygt 10 år sedan (en hyundai atos) och så min nuvarande till vänster (citroën c4). Jag har aldrig tänkt på hur jädra liten hyundaien var men det blev väldigt tydligt med den och cittran bredvid varandra. Så många fina minnen med min hynda.

Hemma flöt livet på. Höns på verandan är liksom vardag. Säg hej till Louise!

Ylva kom förbi en snabbis när hon och familjen skulle norrut och så ordnade hon en gurkgardin till mig (som jag nu skördat minst 4 gurkor från!). Och så var jag på Höga Kusten Game Fair en regnig lördag och representerade Centerpartiet!

Och så blev vi med kyckling!

Jag tror Doris hade fått åtta ägg men till slut blev det bara en kyckling trots ihärdigt ruvande. Den är fem veckor nu och ganska säkert en tupp, tyvärr.

Och så hade jag och Jackie en avslutande möte inför semestern (hennes skärm frös i precis det här läget – hilarious), jag satte på autosvaret och firade med att klippa gräs och dricka (alkoholfri) öl.

Nånstans här var det midsommar och på helgen efteråt började vi att bygga mitt trädäck! Det här tänkte jag göra redan förra sommaren men alla skulle tydligen snickra under covid så det fanns inget virke. Nu har Svensson åkt till Mallis istället så jag kunde glatt köpa mitt virke och börja hamra ihop.

Solnedgångarna som aldrig riktigt gick ner. 🧡

Och sen, onsdag den 29 juni, fyllde mormor 93 år. Det var hiskeligt varmt så vi flyttade ut bord och stolar under äppelträdet där det fläktade litegrann.

Vilmer kämpade men till slut kunde han inte hålla sig vaken. Han kunde dock kika lite på oss genom myggfönstret på vagnen ändå.

Efter en liten tupplur var han pigg igen och pepp på jordgubbar. Och även fast han tycker att han kan själv så är det här med sked lite lurigt, främst att hålla den åt rätt håll. Men med lite assistans gick det lysande!

Vi åkte på loppisrunda och svingade Vilmer mellan oss så han kiknade av skratt.

Och så slog den vackraste av blommor – pionen – ut.

Tidigare månadsrecaps:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

I sommar vill jag drömma

Och herregud vilken ångest jag har haft. Sedan midsommar ungefär har jag varit en fot inne, en fot utanför. Petat i allt möjligt men inte fått

En fyr och en högbonde

En av de sista dagarna som jag spenderade i Norrland för den här sommaren begav vi oss till Höga Kusten och Högbonden. Egentligen skulle vi

Vlogg: en helt vanlig vlogg

En helt vanlig vlogg från några vanliga dagar i livet. Jag går till optikern och upptäcker att jag har ett äggformat öga, kör en klassisk

Ja det var en massa kvällar i juni

Det är numera officiellt – juni är min favoritmånad. Det här är något jag kommit fram till sedan jag flyttade hem till Norrland, i Stockholm