Hej och välkommen till 2022 – så här var januari

Hej och välkommen till 2022 – så här var januari

Hej och välkommen (tillbaka) till årets första månad! Den var kall, sjukt vacker och det hände en massa roliga saker. Kolla här!

Julgranen åkte ut redan på nyårsafton då den inte fått något vatten för att den var alldeles yvig och jag kom inte åt att vattna. Så här mot gaveln stod den i ett par dagar och påminde om allts förgänglighet innan jag kastade den bakom huset.

Och i hallen där det inte finns en enda lampa förutom taklampan (pga inga uttag vid fönstret) fixade jag upp en ljusslinga som går på batteri. Blev 200% mysigare!

Lunas bästa gren var helt klart att trycka in hela huvudet i en snödriva för att sniffa efter något som gömt sig där under (möss?) och sedan komma ut som världens sötaste snögubbe. Hysteriskt roligt och gulligt varje gång.

En onsdag åkte jag till syrran i Lögdeå och åkte skidor med henne och Karin i solen. Anna tycker inte om backar så det var väldigt platt men ändå härligt! Anna och jag lyckas annars pricka in snöstorm när vi ska åka skidor så detta var en fin omväxling.

Kolla drömskogen att skida i liksom! 😍

Efteråt fick jag bada med Vilmer som mest ville plaska och sedan somnade han på mig medan jag tittade på TV. Det kan vara det mysigaste som finns, en liten, varm och tung person som snusar på ens arm. Så kär i min systerson.

Redan på juldagen fick jag det första ägget efter hönsens uppehåll (de värper inte när de ruggar och när det är som mörkast) och i januari fick jag ett par ägg om dagen. Kan fortfarande inte komma över hur lyxigt det är med egna ägg – inte bara till mig utan till hela familjen pga äter ej fem ägg om dagen.

Det var stundvis ruggigt kallt och vedspisen gick på högtryck. Älskar älskar min vedspis!

Jag tar med glädje kylan varenda dag om det betyder att världen ser ut så här. ❄️

Jag och Jackie och Mickan hade uppstartsmöte för vårlanseringen av Social Brand Lab som gick av stapeln i februari. Och så tog jag dos tre av coronavaccinet. Blev lite febrig dagen efter men ingen större fara.

Jag skrev ju i decembersammanfattningen att jag trodde Leia hade fått en TIA (en liten hjärnblödning) och jag tror hon fick en till här i krokarna. Hon lutar aldrig på huvudet sådär och när hon skulle få godis missade hon liksom handen. Nu är hon helt återställd men man blir ju ändå lite nojig.

Och så en fredag hade jag mina grannar på besök! Jenny (hon med hästarna) och Jennifer (som jag fick äggen som blev mina höns av) kom över och åt tacos och drack vin. Jag har varit så nervös för att bjuda över dem för när de har middagar så är det så himla avancerat och fancy och vi vet ju alla att jag inte kan laga mat.

Men så skulle jag och Jennifer bokföra till bygdegårdsföreningen (hon ordförande, jag kassör) och så slank Jenny in från sidan. Supertrevligt!! Blev det nån bokföring gjord? Nope.

Notera också Sixtens strategiska placering i mitten.

Helvete vad vackert. Det var bara det.

En lördag hade vi kandidatutbildning med Centerpartiet där jag föreläste om personligt varumärke och så yogade jag med Natasha. Är du, som jag, tjock och tycker det är jobbigt med alla smalisar som yogar och har svårt att hänga med? Kolla in Natasha, hon har gett mig glädje i yoga igen.

Så en onsdag åt jag hotellfrukost med en person jag gick i högstadiet med och sedan började jag resan tillbaka till ett ljusare huvud.

Och senare samma dag stod jag framför kameran i Jonas studio och tog bilder för sagda Social Brand Lab-lansering. Det är så kul att plåta med Jonas – han är så duktig och jag känner mig alltid så avslappnad med honom. Det är alltid ett bra betyg för en fotograf!

Som sagt – jag och syrran har en tendens att pricka in snöstorm när vi ska åka skidor. Den här dagen i Husum på sjön var fan inget kul haha! Det blåste från alla håll, spåren var bara is och allt var jobbigt. Så vi satte oss i vindskyddet och drack kaffe istället.

Men kaffet var kallt och vi frös så vi tryckte en delicatoboll ganska snabbt och åkte hem. Den här dagen blev inte ens mysig på bild haha! Alla ser bara ansträngda ut. 🙈

Hönshuset på vintern är ungefär så äckligt som du tror att det är då åtta individer trängs på den här lilla ytan och bajsar hej vilt. Jag fattar dock inte hur ALLT kan bli så skitigt! Långt upp på väggarna liksom!?

Oh well. Ett par gånger per år städar jag ur hela hönshuset och byter ut allt strö. Det blir faktiskt inte så skitigt då de bajsar mest på nätterna och det hamnar på bajsbrädan under pinnarna.

(Mycket bajs nu.)

Men nu när det blir vår ska ALLT ut och det ska skuras där inne. Längtar nästan. Det måste bara bli barmark först så hönsen kan vara ute.

Och där i slutet av månaden upptäckte jag ett underbart nytt läppstift och var barnvakt över natten till Jennys små. Fast jag tror Leia vaktade mest.

Och sen blev det februari!

3 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vilmer

Augusti – härlig sommar är det då

Augusti. En månad full av bitterljuva känslor för mig. Dels exploderar ju verkligen sommaren här i norr i augusti, vissa blommor har inte ens blommat

Hej min vinterjacka!

Jag har blivit med ny vinterjacka!

Min gamla är helt trasig och blixtlåset har gått sönder så det var dags. Dock ska jag fixa blixtlåset och använda den gamla som “hemma på gården och i skogen”-jacka medan den här nya får vara min “synas bland folk”-jacka!

Vem överlever i influencerbranschen?

Jag får ofta frågan om influencerbranschens framtid. Vilka kommer överleva i en bransch som förändras så snabbt, där konkurrensen blir hårdare varje dag och där källan till den primära inkomsten för många – annonsören – fortfarande inte riktigt har fattat styrkan i influencer marketing.