Den första april, dagen då jag fyllde 42 år, då låg fortfarande snön i stora högar på gården. En positiv grej med det dock är ju gratis kylskåp för att kyla bubblet!

Ingen födelsedag utan smörgåstårta, det är sen gammalt! Eller inte jättegammalt faktiskt men en tradition jag gillar massor. Smörgåstårta kan vara den bästa maten. Och så fick jag otroligt vackra tulpaner!

Jag poddade med Fru Vintage och det avsnittet kommer upp på en liten stund!

Första måndagen i april var det fullt ös på stan så jag tog med mig vovvarna och datorn och satte mig och jobbade på Espresso House ett tag. Fick sällskap av Ebba! Värsta lyxen.

Jag var hos optikern och mätte trycket på mina ögon eftersom jag vid förra synundersökningen hade olika tryck på ögonen, något som kan indikera grönstarr. Men det var lugnt – allt såg fint ut förutom att jag har ett äggformat öga och tunna hornhinnor så jag får inte laseroperera ögonen. Tur det inte behövs då.

Ja, och så köpte jag jättesnabba glasögon till cyklingen! Dessa fast svarta. Här finns de!

Den 10 april var vi hos Johan som fyllde år! Älskar ändå att vi alla träffas när nån fyller år, det blir mycket fika i mars/april.

Jag hade en liten olycka när jag skulle splinta ved och råkade dänga gummihammaren på handen istället så fick en fin liten blåning. Har fortfarande en förhårdnad på den platsen, spännande hur kroppen beter sig och läker.

På påsk åkte vi till Linnea i Flärke och hängde i hennes loge och kelade med hennes hästar. Och köpte keramik så klart! Du kan se mer i den helt vanliga vloggen här!

Det var påsk och MoDo var i slutspel mot Björklöven. Sju långa matcher och sen tog det stopp i semifinal. Allsvenskan ett år till då!

Och så packade jag bort skidorna och skridskorna för säsongen.

Det började bli lite smygvår vilket innebär att man kan sitta ute här i hörnet på verandan och dricka kaffe och blogga och det känns som att livet återvänder efter en lång lång vinter.

Allt blir lite bättre med en katt på magen och en hund vid fötterna. Och på den här bilden syns också beviset att jag fått hem min nya frys!

Jag har köpt en extra frys att ha på övervåningen då jag bara har en halv i köket och den räcker inte för min plan att odla mer, plocka mer bär och köpa kött direkt från gårdar. Då måste man kunna lagra!

Huset från en lite annan vinkel och så kikade snödropparna upp i rabatten den 20 april!

Och där i slutet av månaden fick bilen sommardäck och jag tvättade vinterdäcken med högtryckstvätten och uppenbarligen med hela ansiktet.

Och så började jag träna med Emelie! Jag står fast vid att de bästa investeringar jag gjort i mig själv någonsin alltid inkluderar PT. Det har inte att göra med teknik, för den har jag. Det har att göra med mentalt stöd, accountability, nån som ser en och vad man behöver. Det är värt så mycket för hälsan.

Att Emelie sen har börjat hänga på stans flådigaste gym, Studio 2 Be, är ju ett rätt stort körsbär på den tårtan!

Mattehjärtat blir så varmt de små pälsbarnen ligger och sover med varandra – om än lite smygigt sådär. Typ ”alltså det är inte meningen att jag ska ta i dig, jag bara råkar. Men är det inte mysigt?”. Typ.

En lördag åkte jag och mamma och Anna och Vilmer och min granne Emma till Umeå och gick på Trädgårdsmässan! Det kommer en vlogg därifrån.

TUSSILAGO!!!! För evigt det sanna vårtecknet.

En måndag i slutet av april hade jag examenszoom med vårens deltagare i Social Brand Lab och det var så himla härligt att se dem live och höra deras historier. Älskar examenszoomen!

Och så började det grävas fiber!!! Det här har ju varit på gång sedan jag flyttade in i huset för 2,5 år sedan men har blivit försenat och försenat och lite mer försenat. Men så den 27 april kom borrentreprenaden och borrade ett hål under vägen där kabeln skulle dras. Och så sent som i fredags installerade jag till slut modemet och nu kör vi full speed ahead!!

April avslutades traditionsenligt med brasa i Kvaved. Jag älskar att april har så tydliga ”bokstöd”, min födelsedag i början och sen Valborg i slutet. En av anledningarna till att det är en av mina bästa månader.

Vintern rasade och sen blev det vår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vecka 5

Den senaste veckan har varit megarörig i mitt huvud. Samtidigt som lanseringen har gått som tåget och jag är helt överväldigad av den respons och

ny tatuering och ny vovve! | vlogg

Häng med till Stockholm när jag tatuerar mig, poddar med PT-Fia och besöker Rosendals trädgård med mamma. Men egentligen är det ju bara upptakten för