När jag blir vuxen på riktigt

Det är så här jag vill leva när jag blir vuxen på riktigt. I ett fantastiskt hus med historia, men naturen bara utanför dörren, en man som lagar mat när tjejerna vill kackla och barn som sitter i knät och vill vara nära. Och storstan inom räckhåll.  Det bästa av alla världar.

Det skrev jag i april för nio år sedan. Och nu sitter jag här. I mitt fantastiska hus med historia och naturen bara utanför dörren. Jag har ingen man som lagar mat och inga barn i knät. Men storstan inom räckhåll.

Kan drömmen anses vara uppfylld även om jag bara har hälften av den? Även om saknaden efter den andra halvan ibland gör så ont i mig att jag tror att jag ska klyvas på mitten. Inte för att jag inte har den just här och nu, utan för att jag inte vet om jag någonsin kommer att få den.

Om jag visste att den skulle komma så kunde jag ha tålamod. Det har jag lärt mig. Det har jag till och med blivit bra på. Nu lever jag bara i ett vacuum som kanske eller inte kommer bli något annat.

Kan man sakna något man inte vet om det existerar?

Som du märker är det en sån dag. En sån dag då allt liksom är uppe i luften och man får se hur det landar.

Det är mycket nu. Jag är mitt uppe i lanseringen av Digital Course Academy. Det är askul och jag är råpepp men så klart nervös för det är nytt och jag har ingen aning hur det kommer gå.

Jag har ett hus där ingenting är i ordning. Där inga saker har hittat sin plats och inte heller jag. Jag känner mig inte hemma, jag hittar inte min Chromecast och det finns för få eluttag på övervåningen så jag måste byta uttag på dammsugaren flera gånger för att täcka hela övervåningen.

Och hjärtat ska vi inte ens prata om. Min magkänsla brukar vara så bra men den har haft fel flera gånger i år och jag vet inte om jag vågar lita på den igen. Den som brukar vara min viktigaste allierade.

Men jag har ett jobb jag älskar, ett eget hus för första gången i mitt liv, underbara vänner och jag får hångla mer än vad jag gjort på länge. Så, man får väl fokusera på guldkanterna?

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

15 svar

 1. Igenkänning på alla känslorna på en och samma gång.
  Och jag säger inte att det BARA beror på flytten, men jag har (ofrivilligt) flyttat 3 gånger senaste 2 åren och det var, på riktigt, ett känslomässigt helvete, innan allt var på plats och jag kunde landa igen!

  Massor av kramar!
  Hoppas alla känslor, tankar och längtan blir exakt såsom du vill. För det är du värd. ❤️

 2. Jag anser din dröm för uppfylld. Man kan ju inte ha en dröm som inkluderar andra än sig själv. Dessutom kan en dröm förändras under tiden, utan att man är velig av den anledning. Man kan ändra riktning på livet, det är ju ingen som skall bedöma ens drömmar och mål? Dessutom är det faktiskt helt underbart att leva själv och bara ha egna intressen och djurens behov att ta hensyn till. Hoppas ditt hus blir ditt hus blir ditt hem inom kort. Försök bo in dig lite innan du gör för stora förändringar, både ute och inne. Efter ett tag inser man ju ofta att de första förändringarna inte blev så bra. Okej, det röda rummet är ju intressant… Var ju jättefina tapeter där under.
  Lycka till med boende och lansering 👍

  1. Det är sant. Och visst att det kan anses vara fantastiskt och bara ha sina egna behov att se till men jag längtar ju faktiskt efter att ha någon att bry mig om och ta hand om…

   Tack snälla du!

  2. Det håller jag inte alls med om. Drömmer man om familj så är inte den drömmen uppfylld bara för att man har ett hus. Det är en så djup, fundamental längtan att få älska och bli älskad. Jag är själv snart 38 och längtar efter precis det samma och inget annat kan bli ett substitut för det. Det finns ett tomt hål där min familj borde vara. Kram Linda, jag vet hur oerhört tufft det är.

 3. Åh Linda! Jag vill ge dig en kram och boosta dig lite. Du är ju en sååå cool person! Du är en powerkvinna som verkligen är en förebild. Så mycket du uppnår hela tiden och dessutom hjälper andra. Jag förstår att det är pain att känna sig halv och sakna någon att dela allt med. Men jag är övertygad om att det kommer att hända. Fortästt gör din grej, ge dig själv en klapp på axeln och se allt du uppnår <3

 4. Jag tycker att det är viktigt med drömmar. Och med mål. Men det känns fel om drömmar och mål ska vara statiska. Livet ändrar sig och jag tror att du i livet, precis som i arbetslivet, med jämna mellanrum måste revidera drömmar och mål. Gör du inte det så har du skaffat det perfekta sättet att trycka ner dig själv. Jag fick visserligen en man, men inga barn, men jag kan inte låta det påverka mig att tycka att hela mitt liv är misslyckat för det. Jag får revidera mina drömmar. Utan att se det som ett misslyckande. Det blev inte så helt enkelt. Framförallt vi kvinnor är så himla bra på att trycka ner oss själva och se oss som misslyckade i olika sammanhang. Vi måste sluta med det!!!
  Och en enkel sak att fixa. Elluttag. Sätt upp fler! Ta dit en elektriker! Inte så himla dyrt som man tror. Och om du nu ska behålla din eternit (vilket jag tycker du gör rätt i) så sparar du en massa pengar där, använd dem till en elektriker. Plus – prioritera att packa upp dina prylar. Bara gör det!!!! Istället för att spara det tills det är klart där eller där. När du blir klar att renovera något rum så flyttar du grejerna. Men du måste få dina saker på plats så att du kan känna dig hemma! Skit samma om du har fula tapeter någonstans ett tag. Det är värdsliga problem, som vi brukar säga.

  1. Det är klart att allt är dynamiskt, men längtan finns ju ändå kvar. Och misslyckande ser jag nog det inte som, snarare en sorg.

   Haha, älskar att du är lösningsfokuserad! Ska faktiskt försöka fixa fler eluttag, ska ha hit en snickare nästa vecka. <3

 5. Jag tycker att du borde nämna Leia som en av dina guldkanter. Våra älskade vovvar, vi är hela deras värd och de ger oss allt de har, medan vi har så mycket annat i våra liv.
  Annars är jag säker på att du är en bra matte. Jag önskar dig fler guldkanter och att fler av dina drömmar går i uppfyllelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En lanseringslördag

Vilka galna dagar det har varit!  I lördags lanserade jag ju Social Brand Lab och körde mitt första LIVE webinar. Och vilken uppslutning! Ni var

Andra halvan av mars

Ironin i att jag tänkte mig sätta och skriva detta härom dagen då det var VÅR. Och så nu dumpar molnen snö över mig och

Hur fungerar passiv inkomst i mitt företag?

Hur byggde jag upp min business till att gå från konsultande till att driva en förening till att nu jobba främst med onlinekurser? Vad är passiv inkomst och vilket är det bästa sättet (hint: onlinekurser!)?

Första veckan i februari

Äntligen är det slut på årets tristaste månad! Eller är januari lite som måndag? På ett sätt blääää men på ett sätt lite nystart och