Jobbiga listan

Vad ville du bli när du var barn?

Flygvärdinna eller sångerska. Som alla andra barn med andra ord. Mimade framför spegeln med hårborsten och nailade dansen till Carolas ”Fångad av en stormvind”.

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

När jag gick gymnasiet skulle jag bestämt bli fotograf. Plåtade artsy bilder på tågrälser och hängde i medialinjens mörkrum och framkallade alldeles för många bilder på papper som var svindyra.

T_GRAELS
Min gymnasiekompis Linda som faktiskt blev modell sedan.

Vilka var dina bästa och sämsta ämnen i skolan?

Fysik och kemi var inte mina bästa grenar. Eller idrott, uschiamej. Var ett geni på svenska och engelska samt ljudteknik (?).

Vilket var ditt allra första jobb?

Mitt förstaförsta jobb? Jag inventerade skruvar på min morbrors åkeri. Fy fan vad jag räknade parallellt med att jag hånglade med min första kille. Åh, sommaren 1996.

Vad har du haft för olika betalda jobb?

Oj. Nu är jag ju 37 så det är ju ett par stycken. Men vi tar det från början.

Efter skruvräknandet så jobbade jag som städerska på vårdcentral och sjukhus i säkert 4-5 somrar och sedan extra städandes hos folktandvården. Det var ett helt okej jobb förutom de vidrigt tidiga mornarna (började 6) samt ganska ensamt. Detta var på tiden innan smartphones så gick liksom inte att prata med en kompis eller lyssna på poddar, det var radion som gällde som sällis.

2001 gick jag ut min YR-utbildning och började jobba på McDonald's. Först i kassan sedan också i köket. Minns första natten jag jobbade, hade varit där typ en vecka och så slänger de in mig i kassalinjen när krogen stänger. Klarar man det klarar man allt säger jag bara. Speciellt när man råkar hälla cola i säkerhetslådan där man stoppar ned 500-hundringarna. Det blev kladdiga pengar.

2001 i Drive In-luckan på McDonalds i Ersboda i Umeå. Gulli!

Jag jobbade på Donken i drygt ett halvår sedan fick jag jobb som webbdesigner (detta var 2002 och jag hade bara gjort privata sajter innan). Drömmen liksom! Så jag flyttade från Norrland till Borås för ett kvällsjobb som webbis på ett löpande-band-bolag som sedan hamnade i Uppdrag Granskning. De var inte goa vill jag lova. De körde mig rakt in i väggen och vägrade ställa upp på rehabilitering.

Efter det praktiserade jag (okej, inte betalda jobb men ändå värda pga bra story). Jag hade fått för mig att jag skulle bli lärare och förändra morgondagens ungdom. Klarade 2 dagar i en andraklass innan jag kastade in handduken. Arbetstränade istället i typ två månader på en skobutik. Myyyycket bättre.

Flyttade till Stockholm och jobbade på Siba i kassan i typ fyra månader. Var en hejare på att kränga Siba-kort (du vet sådana kreditkort). Vann också massa DVD-filmer i diverse tävlingar. Var mycket het i den röda västen.

Fick sedan jobb på ett företag som hade smyckesbutiker på NK och ett eget smyckesmärke. Blev på något vis marknads- och PR-ansvarig där och det var galet roligt. Styrde upp pressfrukostar och jobbade med bloggare (detta var alltså typ 2008) och fick med smycken både i Let's Dance, Idol och på omslaget av Damernas Värld. Inte dåligt för en PR-rookie!

Åkte jorden runt och när jag kom tillbaka fick jag jobb på Efva Attling där jag jobbade som ansvarig för webb och digital marknadsföring i två år. Och sedan dess har jag drivit eget företag!

Vad har du gått för utbildning?

Pluggade mediagymnasiet och sedan en KY-utbildning (numera YR tror jag?) i medieproduktion. Detta var 99-01 så vi pluggade radio och tv och journalistik och typ EN vecka webb, hehe. Sedan gick jag en distansutbildning på ett år på halvtid till webbredaktör 2010. Men i det stora hela är jag rätt självlärd på det mesta.

Vad går ditt nuvarande jobb ut på?

Att influencer ska bli ett erkänt yrke. Typ. 🙂

Vilka är dina starka respektive svaga sidor på jobbet?

Jag är dålig på struktur och pengar. Jag är skitbra på PR och att prata och peppa. Tror jag. Hmm. Kan någon annan svara på detta?

Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?

Alltså det här att ha startat världens första branschorganisation för influencers känns ju ändå rätt fett. Och riksdagen. Att ha pratat i riksdagen är också rätt coolt.

Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget? 

Jag har ju typ en massa olika yrken så jag tror inte jag skulle vilja ha något annat. OM jag skulle göra helt om skulle jag nog vilja jobba i butik. Jag gillar serviceyrket. Skor eller smycken eller kläder, ja det vore mysigt.

Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?

Något där jag är själv hela tiden och som bara är rutinjobb. Skulle eventuellt klösa ögonen ur mig efter en vecka.

Vad gör du om fem år?

Jag hoppas att jag gör ungefär det jag gör nu. Bara större och bättre.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

11 svar

  1. Bra resa 😊 Jag har också gjort väldigt olika saker. Jag är lika ung som dig och har precis startat eget, dock jobbar jag fortfarande 100%
    Lyssnar på podden och blir inspirerad!

    1. Oj. 20 år? Då har jag förhoppningsvis en gård någonstans och kelar med en massa djur hela dagarna. Men ja, absolut finns influencers kvar. De har alltid funnits och kommer alltid finnas kvar, bara kanalerna som kommer förändras, vilket de nog kommer göra en antal gånger de kommande 20 åren. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vlogg: Lite nervöst!

Dags för en ny vlogg! I den här plockar jag bär, föreläser, röstar, klipper häck och skrotar runt i skogen! Tryck gärna på hjärtat här

Vintern kom till Sthlm

Vilken lycka! Ni som följer mig på Instagram stories såg kanske hur jag lycklig som ett litet barn nynnade ”vi se det snöar” när jag

Sorgen över att nu är det slut

I år slår den hårt. Post-vacation-blues. Efter-semester-depressionen. Upplevelsebaksmällan. Sorgen över att nu är det slut. Jag har nu varit inlåst (mer eller mindre frivilligt på