Grillpremiär, nyopererad Leia och storm inombords – andra halvan av april

Grillpremiär, nyopererad Leia och storm inombords – andra halvan av april

Idag var det banne mig sommar här i Övik! Så då passar det väl bra att vara lite nostalgisk och kika tillbaka sisådär en månad till andra halvan av april?

Foto 2021-04-16 17 33 22

Den 16 april låg snön fortfarande på lägdan framför huset men det var tillräckligt bart för att vi skulle kunna slänga upp det nyinköpta eldfatet och fjutta på en liten brasa. Det ser himla mysigt ut men jag minns att det blåste som bara den och både jag och mamma frös. Hon hade dock på sig nån gammal päls hon grävt fram i nått förråd? Så hon kanske frös lite mindre.

Foto 2021-04-16 17 37 51

Snöhögen var fortfarande ganska mäktig och Sixten jobbade för att värma fram jordgubbarna ?

Foto 2021-04-16 14 15 20

Det blev ändå vår till slut och vad säger vår mer än att dika? SÅ många frågade ”vad är dika” eller ”gör folk fortfarande det” när jag la upp om det på Instagram och jag kände VA? Klart vi dikar! Bästa vårtecknet ju! Förutom snödroppar och droppande snö.

Foto 2021-04-13 22 31 55

Jag fick hem några nya kristaller från Soul Pharmacy och den här rosa seleniten var bara helt magisk. Ser du att den är mörkare på ena halvan? Jag som ÄLSKAR symmetri blev helt salig av den.

Foto 2021-04-13 13 07 08

Jag och Alex poddade som vanligt varje tisdag! Så glad att vi har den här stunden varje vecka för jobbterapi. Det har verkligen blivit det, helt sjukt att vi hållit i i snart fem år med ”Vad fan håller jag på med?!”.

Foto 2021-04-13 15 30 28

Det här med att Sixten numera snor Leias säng lite nu och då? Vet inte hur poppis det är egentligen men inget slagsmål har i alla fall utbrutit ännu.

Foto 2021-04-20 14 24 57

En tisdag drog jag på mig ett blåställ och rengjorde mina vinterdäck samtidigt som Roger satte på sprillans nya sommardäck. Fick feeling och poserade loss i detta extremt praktiska plagg! Sedan gick jag loss med högtryckstvätten på vinterdäckena. Det är ju inte utan att man blir som ett barn på julafton med sådana leksaker.

Foto 2021-04-20 14 52 48

Bettan fick nya pjucks! Och en tvätt. När man inte längre kan se registreringsskylten är det dags va?

Att bo vid en grusväg i vårtider, the struggle is real.

Foto 2021-04-20 16 02 48

Och så skulle Leia opereras! Hon har haft en massa små hudtumörer (troligtvis inte elakartade) som vuxit sig rätt stora och som hon börjat tugga på så de blivit irriterade och infekterade. Så jag bestämde mig för att operera bort dem, blev typ nio stycken så Leia fick ha ufo-tratt i två veckor.

Vi fick med en sådan vanlig plasttratt från veterinären men de ser SÅ obekväma ut så jag köpte en mjukare version. Tror hon hatade den lika mycket ändå.

Foto 2021-04-21 13 21 57

Och så gick jag på Webbdagarna! Digitalt så klart. Bästa Sanna föreläste om kundupplevelser, sådan stjärna är hon!

Foto 2021-04-24 10 31 48

Det har blivit en del föreläsningar den här våren! Jag har inte riktigt tänkt på det som föreläsningar eftersom de varit digitala men det har det ju faktiskt varit. Här höll jag en halvdagsworkshop för ett par politiska partier här i Övik.

Foto 2021-04-25 18 48 36

Och så kom Anna och hälsade på och vi tog gravidfoton på henne! Typ en vecka innan lille Vilmer kom.

Hon lagade köttfärssås i alla fall! Jag plåtade, hon lagade mat. Mycket bra uppdelning.

Foto 2021-04-26 21 40 35

Och så var det fullmåne.

Foto 2021-04-27 22 18 59

Jag gjorde en fullmåneritual som rensade hela min själ. April var en jobbig månad för mig mentalt. Jag tog itu med ett trauma från långt tillbaka och det var plågsamt men otroligt förlösande. Och den här fullmåneritualen var mitt klimax eller mitt avslut. Jag släppte skammen och skulden som aldrig egentligen varit min men som jag ändå burit så länge.

Foto 2021-04-28 12 13 50

Dagen efter var det VÄDER. Ett regnmoln där man verkligen SER regnet. Och sol ovanför. Om inte det var talande för min mentala plats så vet jag inte vad.

Foto 2021-04-30 13 42 28

Och så blev det valborg och vi eldade. Förhoppningsvis bara ris och inga igelkottar.

Foto 2021-04-30 16 09 55

Och så byggde Roger en ny spång till bäcken och sen blev det maj. Men det var vi en annan dag! Tack för att du hängde med i april!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Mitt första politiska förtroendeuppdrag!

Idag ägde årets sista sammanträde för kommunfullmäktige rum i Övik. Det betydde också att idag var det dags för Den Stora Omröstningen. Omröstningen om Örnsköldsviks

Att stå på scen bland folk igen

2018 kom min primära inkomst från föreläsningar. Jag reste land och rike runt och pratade om influencer marketing och det var skitkul (om än lite

Julafton 2019

Vlogg: Julafton 2019!

God fortsättning hörni! Här kommer min väldigt kvickt hopklippta julvlogg (klapp på min egen axel pga vanligtvis såååå seg med klippningen). Min julafton i år

Dramatisk morgon i hönsgården

Jag vaknade imorse, strax innan halv åtta (min väckare ringer halv åtta, därför vet jag det) av att det tjuter från hönsgården. Det är ett