Mars och ljuset i tunneln (vår!)

Mars och ljuset i tunneln (vår!)

Nu är det dags att sammanfatta ännu en månad som känns som att den inträffade för en mindre evighet sen – mars!

Jag tänker varje månad att jag ska bli bättre på att skriva dessa lite snabbare inpå månaden som de faktiskt gäller men så händer inte det och så tänker jag att, jaja, om det här är det sämsta med mig, må så vara. 😎

En av de bra grejerna som Luna börjat med är myset i sängen. Hon kommer upp till mig, kastar sig på min arm och så ska hon ligga där och bli kliad. Näranära. Leia har aldrig gjort det och jag njuter av fulla muggar. Det ÄR så mysigt!

Bara lite tråkigt att samma sekund som man slutar klia så börjar hon åma sig och vilja ha mer och får hon inte det så går hon därifrån. Så så vilosamt blir det ju tyvärr inte.

Jag inledde i alla fall mars med ett besök till min frisör – Sofia. Sofia håller till på The Originals och vi är nu inne i projekt ”ljusa upp från eldrött”. Det går dock SÅDÄR om jag ska vara helt ärlig.

Som du vet (om du hängt här ett tag) så har jag ju väldigt järnrikt vatten i mitt hus (egen brunn etc) och förutom att det missfärgar mitt hår så sliter det även väldigt mycket på barret. Till den nivå att Sofia sa ”jag vågar inte bleka det för då kanske det faller av.”

Jahapp. Nähäpp. Så det blev någon slags strawberryversion bak och lite rosa fram. Ändå kul att göra nånting när det man egentligen vill ha inte funkar.

Alltså det äääär så fint i deras lokal. Längst in där är frisörerna och i det första rummet har det öppnat en florist – Emma på Rota Design. Att kliva in i hennes lilla butik är som att kliva in i en skattkista. Man ser nya saker hela tiden och man vill bara copy/paste allting till ens eget hem.

Jag köpte inte ALLT men en silverranka och en Dr Westerlund-pelargon fick följa med hem.

Dagen efter tog jag sikte mot Umeå där jag skulle föreläsa på inkubatorn Expression, närmare bestämt för deltagarna i projektet Expression Design. Det är tredje (eller fjärde?) gången jag föreläser för det projektet (men nya deltagare) men det var för första gången på lännnngggge live och på plats! Det var jag så pepp på att jag drog på mig en klänning. Självklart matchad med mitt nya hår!

Älskar, älskar att köra live workshops! Jag insåg att jag aldrig hade kört just den här föreläsningen LIVE för allt blev ju så himla mycket mer dynamiskt när man kunde se folk och få feedback på det man sa, haha!

Efter heldag med folk väntade kväll i soffan med mina favoritindivider. Dock inte mitt favoritämne på TV. Jag passade på att planera prep-lådan och läsa på den där broschyren man fick hem för några år sedan som man mest drev med. Nu känns den inte så rolig längre.

Och så kom ett ganska tydligt vårtecken – omplantering!

Och sådd! Första fröna åkte ner i jorden samtidigt som jag och mamma kollade Clara Henry som åkte Vasaloppet. ÄLSKAR det upplägget! Hon är ju svinduktig men ändå en aning mer mänsklig än eliten som annars ju är det enda man får se. Jag tyckte om att se de ”vanliga Svenssons” som kämpade på i spåret och gled i mål efter typ 8 timmar.

Och så gjorde jag en sån där typiskt vuxen sak – skottade tak (med hjälp av morbror och mamma). Känner mig alltid så vuxen när jag har typ framförhållning och tänker att ”oj vad mycket snö, man kanske borde skotta så det inte rasar”. Väldigt vuxet.

Helt vansinniga norrsken bjöd mars på också. Och de höll sig inte ens i norr! Här är det rakt ovanför mig (tillsammans med fullmånen) och i öster! Då är det riktigt starkt när det tar sig så långt söderut.

En måndags morgon hade jag lyxen att äta hotellfrukost med Johanna, hennes man och Linda. Vi skulle fira våra företag tror jag (något om att vi hade kört AB ungefär lika länge?), jag minns inte riktigt men det var en rackarns mysig frukost och jag blir glad när jag minns den. Det är väl allt som räknas egentligen?

Solnedgången den 16 mars klockan halv sex var lite extra spektakulär.

En torsdag var jag på salongen med den här donnan (Sandra) som gör mina bryn och fransar och sen så fick vi feeling och så sminkade hon mig också innan vi gick ut och åt middag. En väldigt trevlig tradition som vi bör införa minst en gång i månaden.

Använde de här två fantastiska paletterna från Gloss Gods, ”Touch me” av Ida Kyllerman a.k.a Spindelsven och ”Flawless” av Samira Ismail a.k.a Making it Flawless

Jag trodde Leia fällde vinterpäls men jag visste ingenting om vinterpäls innan Luna kom. Herreminguuud vad hon fällde i mars. Jag kammade av henne ungefär den här mängden var och varannan dag. Helt insane.

En av de väldigt få nackdelar med att ha hund. Allt detta jävla hår som fastnar exakt ö-ver-allt. Jag har kommit till en plats av acceptans med det. Det måste man liksom. Men i mars.. jag höll på att tappa det.

Den 19 mars, på Jennys födelsedag, firade vi med isbad och bastu vid friluftscentralen i Själevad! Där har de nån typ av visp som rör runt i vattnet så att det inte fryser precis vid bryggan. Och så kan man hyra bastun för en billig peng. SÅ mysigt!

Och kallt. Sjukt kallt. Ullstrumporna var fantastiska, de hjälpte faktiskt! Skulle haft handskar också. Värmen sticker ut ur händer, fötter och huvudet först!

Snön började sakta men säkert att smälta bort och hönsen vågade sig ut igen.

Och en dag fick jag ett pyttelitet ägg! Det var så himla skumt. Så här små ägg värpte ju hönsen när de precis börjar värpa, när de är typ ett halvår. Men jag har ingen höna som värper den färgen som är så ung. Så nån måste lagt ett extra? Högst oklart men lite kul?

Och så blev det offentligt att Hanna som jag coachat sen i oktober skulle vara med i Robinson! Ni kollar väl? Så cool och smart tjej, så glad att jag fått lära känna henne!

De här två bilderna tog jag mest för att komma ihåg snöläget den 26 mars. Då man på något vis började se ljuset i tunneln.

Och en söndag höll jag en workshop för Centerpartiets toppkandidater här i Övik! Det var jättekul men – vi måste prata om inredningen i kommunhuset.

Vad i hela helvete är det som pågår här? Furuväggar och RÖTT golv? Vad hade de rökt som satte ihop denna kombo? Oh well, är väl inte ihopsatt för att skapa bra photo ops. Men ändå. Aj.

Och när mars var på väg att ta slut (och jag snart skulle fylla år!) så blev jag bjuden till syrran på födelsedagsmiddag då hon och familjen skulle resa bort på min födelsedag. Det här är en av mina absoluta favoritbilder på syrran och min älskade systerson. Lille Vilmer. Gos.

Och det var mars! Tack och hej leverpastej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

När jag vill allt men kroppen vill inget

Jag hade så många planer idag. Jag skulle skriva, äta lång frukost och sedan skulle jag möta upp Sanna, glida runt på Nytorgsfesten och sedan

Landat på landet

Hallå kompisar! Igår var min första ”riktiga” måndag i mitt nya hem, i Kvaved där jag ska bo ett tag framöver, tills jag hittar en

Snöskovandring upp på Skuleberget

Mitt ord för 2022 är ”utmana”. Och med två månader av året under bältet måste jag ändå säga att jag lever upp till ordet rätt