Serier jag följer i juli

Serier jag följer i juli

När jag inte jobbar så plöjer jag serier, det är ett välkänt faktum (eller?). Så jag tänkte att jag lånar Sandras koncept och så kikar vi på vilka serier jag följer nu i juli.

The Handmaid's Tale

Fick nys om serien från Sandras tipsinlägg i maj och fastnade direkt. Såg de första tre avsnitten en söndagskväll och fulgrät sedan under hundpromenaden för att människor är så jävla hemska.

Serien utspelar sig i en dystopisk närframtid när delar av USA tagits över av kristna fundamentalister och skapat en totalitär stat där kvinnor inte får ha jobb eller äga saker. Fruktbarheten bland kvinnor har också gått ner väldigt mycket av oklar anledning och mycket få barn föds. De fruktbara kvinnor som finns kvar efter diverse katastrofer samlas ihop och tvingas att bli babymaking slaves till mäktiga par i samhället.

Elisabeth Moss är genialisk som Offred, samt väldigt kul att se Alexis Bledel i en roll ca en miljard ljusår från Rory.

Fantastiskt välgjort och helt beroendeframkallande. SE DEN.

UnREAL

Ni vet ju att jag är besatt av hela Bachelor-franchisen. Nu har jag upptäckt serien om realityserien. Det finns alltså en serie (icke reality) som heter ”UnREAL” som handlar om vad som händer bakom kulisserna på ”The Bachelor”. Här heter serien ”Everlasting” men man fattar att det är precis samma sak. Och det är precis så fucked up som man tror att det är. Men som jag någonstans vägrar erkänna att jag tror att det är för jag vill ju att det ska vara truuee löööövvvv och allt.

Constance Zimmer ÄGER allt och jag vill hon när jag blir stor.

Homeland

Jag älskar politiska serier. Ett tag såg jag ”Designated Survivor”, ”House of Cards” och ”Scandal” parallellt. Det var väldigt förvirrande. Men ändå hade jag någonstans missat ”Homeland”! Jag har så klart hört om hypen men hype får mig att inte bli så sugen, jag och hype brukar sällan vara överens. Jag gillade nämligen aldrig tex ”Dexter”, ”Walking Dead”, ”Breaking Bad” eller ”Game of Thrones”.

Men ”Homeland” är ju faktiskt riktigt jädra bra! Jag har fortfarande bara sett första säsongen och det finns väl sisådär 42 så där har jag härlighet att se fram emot. Älskar också sidostoryn med Carries psykiska ohälsa, hon har liksom en helt egen kamp på sidan av som många kan relatera till.

Vilka serier har du plöjt på sistone?

5 svar

  1. Åh A handmaids tail låter så bra men verkar lite för hemsk för mig just nu… Behöver snälla saker så just nu streckkollar jag Äntligen hemma och The great british bake off☺️🙌

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vandring i magiska Linn O’ Dee

Välkommen tillbaka till Skottland! Till magiska tallskogar, porlande, kristallklara vattendrag och en mysig vandring i Linn O’ Dee! Minns ni snubben med äggen från förra

En utflykt till Genesön

Det är lördag. Jag har klänning på mig. Solen skiner och jag har varit ute och sprungit i skogen med Leia. Familjen är här, vi

Onsdag 17/4-2024 kl 12.00

Kom igång med din första onlinekurs!

I den här workshopen ger jag dig mina bästa och viktigaste takeaways från vad jag lärt mig från 5 år av att skapa och sälja en framgångsrik onlinekurs!