Serier jag följer i juli

Serier jag följer i juli

När jag inte jobbar så plöjer jag serier, det är ett välkänt faktum (eller?). Så jag tänkte att jag lånar Sandras koncept och så kikar vi på vilka serier jag följer nu i juli.

The Handmaid's Tale

Fick nys om serien från Sandras tipsinlägg i maj och fastnade direkt. Såg de första tre avsnitten en söndagskväll och fulgrät sedan under hundpromenaden för att människor är så jävla hemska.

Serien utspelar sig i en dystopisk närframtid när delar av USA tagits över av kristna fundamentalister och skapat en totalitär stat där kvinnor inte får ha jobb eller äga saker. Fruktbarheten bland kvinnor har också gått ner väldigt mycket av oklar anledning och mycket få barn föds. De fruktbara kvinnor som finns kvar efter diverse katastrofer samlas ihop och tvingas att bli babymaking slaves till mäktiga par i samhället.

Elisabeth Moss är genialisk som Offred, samt väldigt kul att se Alexis Bledel i en roll ca en miljard ljusår från Rory.

Fantastiskt välgjort och helt beroendeframkallande. SE DEN.

UnREAL

Ni vet ju att jag är besatt av hela Bachelor-franchisen. Nu har jag upptäckt serien om realityserien. Det finns alltså en serie (icke reality) som heter ”UnREAL” som handlar om vad som händer bakom kulisserna på ”The Bachelor”. Här heter serien ”Everlasting” men man fattar att det är precis samma sak. Och det är precis så fucked up som man tror att det är. Men som jag någonstans vägrar erkänna att jag tror att det är för jag vill ju att det ska vara truuee löööövvvv och allt.

Constance Zimmer ÄGER allt och jag vill hon när jag blir stor.

Homeland

Jag älskar politiska serier. Ett tag såg jag ”Designated Survivor”, ”House of Cards” och ”Scandal” parallellt. Det var väldigt förvirrande. Men ändå hade jag någonstans missat ”Homeland”! Jag har så klart hört om hypen men hype får mig att inte bli så sugen, jag och hype brukar sällan vara överens. Jag gillade nämligen aldrig tex ”Dexter”, ”Walking Dead”, ”Breaking Bad” eller ”Game of Thrones”.

Men ”Homeland” är ju faktiskt riktigt jädra bra! Jag har fortfarande bara sett första säsongen och det finns väl sisådär 42 så där har jag härlighet att se fram emot. Älskar också sidostoryn med Carries psykiska ohälsa, hon har liksom en helt egen kamp på sidan av som många kan relatera till.

Vilka serier har du plöjt på sistone?

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

kommentarer

5 svar

  1. Åh A handmaids tail låter så bra men verkar lite för hemsk för mig just nu… Behöver snälla saker så just nu streckkollar jag Äntligen hemma och The great british bake off☺️🙌

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Digitalisera din kunskap

Den frågan jag fått flest gånger de senaste två veckorna är utan tvekan denna:

”Hur gör du dina webinar och kurser online?”

Det är en läskig tid just nu. Många av oss går igenom prövningar, både fysiskt men främst mentalt. Inget är som det ska. Kanske är du osäker på om du får behålla ditt jobb. Kanske kämpar din business för att överleva.

Höstfin i håret

Jag har klippt mig! Och även fast det bara var typ i maj jag klippte mig sist så känns det som en evighet. Och det

Ursäkta jag har byggt om

Hej fina ni! Vad har du haft för dig i helgen? Jag har ärligt talat gjort så lite som möjligt. Igår låg jag framför TV:n