Foto 2019-03-26 08 03 56

Det kom lite mer snö igen. Men nu tror jag att vi kanske ändå hamnat i ”mud season”.

Jag har haft sådan fruktansvärd ångest de senaste veckorna. Vanligtvis så kickar ångesten upp några snäpp runt ägglossning och PMS men det här har varit mer än så. Det här har varit avgrund och avtrubbad och sover hela dagarna för att ingenting ger mig motivation och allt ger mig prestationsångest.

Därav också den totala tystnaden här på bloggen. Att skriva har varit helt omöjligt. Att ens sätta mig vid datorn har gett mig hjärtklappning och att öppna upp bloggen har varit stört omöjligt. Jag känner att jag ligger så efter med allt att allt blir övermäktigt.

Foto 2019-03-26 07 42 38

Jag började träffa en ny coach/terapeut förra veckan. Vi sågs live när jag var i Stockholm och sedan dess har vi haft Skype-sessioner två gånger i veckan. Hon är fantastisk och trycker på knappar och gräver i skrymslen där jag inte varit och petat på länge. Men det har också varit skitjobbigt och från början hade vi dessutom en plan om att gå in aktivt på beteendeförändring, något som bara gav mig ännu mer prestationsångest.

Foto 2019-03-26 07 45 11

Och inte nog med det. Jag hade också anmält mig till en ”livsstilsgrupp” via min hälsocentral. En grupp som tränar ihop två gånger i veckan och sedan ingår också föreläsningar kring beteendeförändring, kost, motion och the whole shabang.

Jag har redan varit MIA till drygt hälften av tillfällena. Ångesten ba NOPE.

Foto 2019-03-26 07 51 18

Såhär. Att gå igenom någon slags relations-breakup-förvirringssituation, börja jobba med en ny terapeut, börja någon slags livsstilsprojekt och försöka jobba samtidigt med ett svinviktigt projekt som jag också låg efter med – inte en jättebra kombination.

Det är lätt att vara efterklok. Men nu har jag bloggat i alla fall, det måste vara ett positivt tecken?

4 svar

  1. Oj oj, allt på samma gång låter det som! Var rädd om dig och (lättare sagt än gjort, jag vet) försök att vara snäll mot dig själv. ❤️ Starkt jobbat att ta tag i saker!
    Hoppas du får en lugnare vecka med mindre ångest.

  2. Jag känner igen mig så mycket i det där. Jag insåg nyligen att jag plötsligt hamnat mitt i mitt drömliv. Nytt jobb som ger mig en frihet jag aldrig kunnat drömma om + möjligheten att jobba med det jag brinner för. Men samtidigt: ansvar, känslan av otillräcklighet. Har känt mig rejält nere och ångestfylld de senaste dagarna. Konstigt egentligen, eftersom min vardag i skrivande stund är allt det jag drömt om i flera år. Så jag vågar hoppas att den här ångesten kommer att släppa taget snart. Att det BLIR bättre. För det blir det ju. För mig. Och för dig. KRAM Linda! <3

    1. Det är inte alls konstigt! Att ha jobbat för något hårt och länge och helt plötsligt är man där. Man har allt man drömt om. och nu då? Inte allt konstigt att man känner sig otillräcklig och otacksam. Jag har gått igenom samma sak. Det ger med sig. Alla känslor är okej, tillåt dem komma – och gå. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Månadsrecap: Mars 2023

Mars var Norrskenets Stora Månad. Var och varannan kväll sprang jag ut och tjöt i högan sky över norrskenet som dansade över himlen. Den här

VLOG: Nu flyttar jag!

Vlog: Nu flyttar jag!

Här kommer nu min första flyttvlog! I den här vloggen får du följa med när jag besiktar mitt nya hus, skriver kontrakt samt packar ur

Vad är på tapeten?

ÄNTLIGEN! Jag har fått mitt vardagsrum tillbaka! Om du har hängt med sedan jag flyttade in i mitt alldeles egna hus i somras så vet

Jag har blivit moster!

Jag har blivit moster!  I onsdags kväll kom han, via akut kejsarsnitt (allt gick bra egentligen, han försökte bara komma ut på ett extra bökigt