Allt som hände i maj

Allt som hände i maj

Maj var månaden som ALLT hände. Verkligen typ allt. Vi gick från vinter till sommar, jag fick fiber (!!!) och en massa annat som bara måste plitas ner i dagboken. Nu kör vi!

När maj kom låg fortfarande snö på marken. Inte jättemycket men tillräckligt för att hönsen skulle tycka det var kul att sprätta runt i.

I övrigt var allt brunt. Alltså april och maj är inte VACKRA månader. Allt är grått och brunt. Tur det kvittras och löftet om en sommar ligger framför en, för visuellt är det inte speciellt drömmigt.

Så istället för att sitta och titta på brunheten så åkte jag och morbror Roger till Byggmax och köpte virke – detta skulle nämligen bli året då jag blev med trädäck!

Har haft en vision av en uteplats för kvällssol ute på gräsmattan i flera år. Min veranda har bara sol till mitt på eftermiddagen så för att kunna njuta av solens strålar hela vägen in på kvällen (och på sensommaren) så anlades en ram för en uteplats vid eldfatet.

Sedan låg den där i nästan två månader utan att något mer hände och det började växa en djungel runt den. Men det behöver vi ju inte prata om.

Jag tog den coolaste bilden på månen?!

Maj var en stor månad för mig träningsmässigt. Jag tog personbästa i marklyft – 102,5 kg! Ända sedan jag började lyfta tungt så har jag haft som mål att kunna lyfta 100 kg. Och så där en torsdagsförmiddag under ett PT-pass med Emelie så åkte den upp. Och så av bara farten tog jag 102,5 också! Det var stort.

Efter mitt stående PT-pass så har ett gäng mammaträning där de har med sina bebisar. En bebis var inte alls nöjd att mamma prioriterade att hoppa upp ner över honom och protesterade högljutt. Så jag frågade om jag skulle ta honom en stund och mamman blev så glad! Så då hängde jag med den här lille mannen och dansade och så blev han glad igen.

Det krävs ibland inte så mycket för att underlätta för någon annan.

En väldigt stor del av maj gick åt till att vara väldigt djupt nere i kaninhålet som var rättegången mellan Amber Heard och Johnny Depp. Varje kväll i flera veckor såg jag på livestreamen av rättegången och blev väldigt investerad i fallet. OCH väldigt intresserad av juridik?! Till den milda nivå att jag faktiskt kollat upp några distanskurser på universitetet i höst. Mer kunskap är ju aldrig dåligt?

Du kan läsa mina sammanfattningar och analyser av målet här.

Och så skrev jag manus till mitt konferencieruppdrag för Höga Kusten Företagsmässa som jag skrev om här. Och efter mässan åkte jag och hälsade på Paulina för AW i lagårn som jag skrivit om här.

När man börjar kunna hänga ut tvätten på tork och det ser ut så här klockan halv tolv på natten, då vet man att den närmar sig. Ljusets månad.

Tid för kaffe på bron med hönsen.

Tid för att jobba och möta utomhus med en katt i knät och en cykel på bilen.

Och så fick jag hjälp av en ljuvlig person i Oderlands tekniska supportchat och gav han komplimanger som han förtjänade. Det tycker jag man ska göra, speciellt med supportpersoner. Tänk hur många människor de hjälper per dag och knappt får ett tack. Det är så enkelt att visa tacksamhet!

Jag och syrran gick MTB-kurs i Lögdeå! Det var jättekul och jag är ledsen att det är slut. Även om jag stod på huvudet en gång när vi skulle öva ryck. Verkligen face plant. Det gjorde ont och däcket blev lite skevt men det var ärligt talat mest stoltheten som fick sig en törn.

Det vill jag göra mer i sommar – cykla! Downhill och på skogsstigar och en och annan grusväg.

Frifräsarhönsen har ingen respekt för rabatter så mina påskliljor dubblade som rede.

För fjärde gången ska jag i höst vara affiliate till Amy Porterfield – alltså marknadsföra hennes kurs Digital Course Academy, kursen jag gick innan jag skapade Social Brand Lab. Och inför det hade hon och hennes affiliatechef Allison ett kickoffmöte i maj. Sådana sjuka proffs de är på detta, blev SÅ taggad!

Och.. de kan också vara så att jag faktiskt ska få intervjua Amy till min podd inför lanseringen… Ihh!

Det började grävas fiber! Detta har ju varit på gång sedan jag flyttade in för tre år sedan och nu äntligen hände det grejor. När det väl var igång så var det inkopplat på några veckor och nu springer jag förbi er allihopa på internet!

En dag var jag inne på stan och hade människokläder och lånade min PT:s massagerum (ja hon är massör med) för att ha en IG-live. Men snart kanske jag blir med kontor på stan och slipper paniklösningar. Åh vad det vore drömmigt!

En helg åkte jag till Umeå för kickoff med kandidaterna för kommunfullmäktige för Centern. Det var en väldigt härlig och givande helg och jag är så glad att jag engagerat mig i lokalpolitiken. Om inte annat så för människorna!

Vi vann inte Eurovision men det var sjukt jädra spännande och så ÄNTLIGEN började det bli grönt på ängarna runt mitt hus. Leia och Luna var minst lika glada som jag över att kunna ränna runt på lägdorna igen.

Jag hade en snyggdag och det måste ju förevigas!

Vi hade en medlemskväll med Centern vid Friluftscentralen där vi pratade regionpolitik och åt korv. Jag bidrog med djurterapi.

Sara Rönne var med i ett avsnitt av ”Vad fan håller jag på med?!” där vi pratade bloggens vara eller icke vara. Och så glömde jag bort att jag skulle träffa Annica och Maria och Mona så blev utan kaka men fick vara med på ett hörn och prata hållbart odlande.

Traditionsenlig städdag med bygdegårdsföreningen avslutades med hamburgare vid vindskyddet. Jag har ett fint gäng grannar i byn alltså!

Tulpanerna blommade, hönsen hittade ett nytt frifräsarrede i form av Sixtens katthus (där han ska ligga om det är kallt eller regnar och jag inte är hemma men han använt två gånger) och så fick jag blommor av finaste Sofia inför min födelsedagsfest (som fått ett eget inlägg här!).

Och så avslutade vi maj i Kvaved, med att sätta potatis (Vilmer hjälpte till genom att smaka på dem) och grilla.

Jag gillar majtraditionerna.

Och sen kom årets bästa månad – juni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Blomsterpill och meditation

Hej vänner. Jag är så trött att jag ser i kors. Även om jag försökt använda helgen till återhämtning (hur man nu tror att man

Tillskott i hönshuset!

I samma veva som tuppen togs bort blev två av hönorna  – Mumin och Doris – ”sura”. Det innebär helt enkelt att de lägger sig