Vecka 30 | Höns och hjortron

Vecka 30 | Höns och hjortron

Nu inleds sista veckan i Övik och jag har redan separationsångest. Jag är inte klar än!!

Foto 2017-07-25 11 47 57

Måndag ⇢ Veckan inleddes med caféjobb. Jag behövde lite miljöombyte från uterummet och landetoutfiten och tog sikte på nya Espresso House som öppnat i Övik. Gotta love EH – eluttag överallt och gratis (obegränsat till skillnad från Waynes) WiFi.

Foto 2017-07-30 18 27 21

Jag sprang på Jessica på stan och vi bestämde middagsdejt – en annan sak att älska med småstäder – springa-på-faktorn!

Foto 2017-07-26 16 17 09

Onsdag ⇢ På onsdagen plöjde vi en sisådär 25 loppisar (vlogg kommer!) varav en hade både grisar och höns! Åh, älskar höns. Vill ha höns. Så rackarns sociala djur!

Foto 2017-07-27 11 02 34

Jag köpte pannlappar, en ugnsform och ett elefantöra! Bra skörd tycker jag ändå.

Foto 2017-07-27 21 26 02

Kvaved skröt med sina solnedgångar.

Foto 2017-07-25 21 42 56

Och jag testade en ny nattkräm, Elixir Detox Nighttime Emulsion. Ska tydligen fixa så att fejset blir ”fresh and glow” och doftar ljuvligt!

Foto 2017-07-28 13 58 59

Fredag ⇢ Det har inte varit några gyllene hjortronår på senare men vi tog ändå sikte på myren och jag som inte är något proffs hade gympadojjor med lufthål. Behöver jag tillägga att jag var dyngsur om fötterna när vi kom tillbaka till stugan?

Foto 2017-07-28 13 58 53

Men vi fick med oss två liter av skogens guld hem så ändå värt!

Foto 2017-07-28 13 48 40

Leia hade det lite kämpigt med korta ben och ljung upp i öronhöjd men kämpade på som den lilla trooper hon är.

Foto 2017-07-29 12 25 10

Lördag ⇢ Och dagen efter var vi ute och sprang på samma väg och jag kunde ha Leia lös! Vilken lycka det är när man synkar både trötthet och glädje med wooffie.

Foto 2017-07-29 12 46 19

Efter joggingturen satte vi oss här vid sjön och njöt en stund innan vi gick hem och preppade för grillfest!

Mormor och morfar skulle nämligen komma till Kvaved på grillkalas! Anna stod som vanligt vid grillen och mamma skötte markservice och sedan så spelade vi kort ända till solen hade gått ner.

Jag låg en sväng i hammocken i solnedgången och det var helt jädra underbart.

Söndag ⇢ Och så avslutade vi veckan på Nätra hembygdsgård där man vevade med träsvärd mot varandra och lekte medeltid i stekande sol. Himla bra faktiskt!

Och så såg jag en get som hittade sin egen spegelbild. Det var på en helt annan nivå av fantastiskt.

Blandade tankar från veckan:

» Att jag åker hem till Stockholm om fem dagar och jag känner mig inte ens i närheten av klar med Norrland för den här sommaren. Det måste bli bada av den här veckan, annars revolterar jag mot sommaren.

» Hösten, hösten, hösten. Jag börjar nysta lite i vad hösten ska innefatta och några surdegar som ger rejäl ångest men måste tas itu med. Kanske borde jag vänta tills jag är tillbaka i Stockholm men då blir det nog bara ännu mer ångest. Jaja.

Tipselitips!

» Imorrn håller Emilia (som gjorde mina två senaste tatueringar) tatueringsdropin i Lund till förmån för frallan Minous öronoperation! Så passa på att gadda dig och gör en god gärning samtidigt!

» Milana tipsar om hur du kan börja tjäna pengar på Instagram i sju steg. Älskar sådana här konkreta, inspirerande inlägg!

Förra året då?

» Då var jag på Beyonce och jävlar i min lilla låda vad bra det var!

7 svar

  1. Ja – geten! Bilden! Texten! Love it.
    Och det här med semesterslut; jag har börjat med en lite kort och lugn jobbvecka som känns helt ok (badar också varje kväll) men för några dagar sedan kändes det helt overkligt med vardag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vad hände med Greta?

Greta var min andra kyckling nånsin. Hon kläcktes en dag efter Rosita i kläckaren i köket hemma i Eldsmark den 15 juli, 2020. Det var

Glad midsommar!

Kikar bara in en snabbis för att säga GLAD MIDSOMMAR!  Jag firar denna livets högtid ute på Sandvikens fiskeläge på Ulvön. Just nu sitter vi

Lately

HEJ! Så var den måndag igen och nu börjar den här 2020-peppen som jag efterfrågat i flera veckor smyga på mig. Kanske är det för

Vecka 27 | Från Stockholm till Övik

Konceptet med veckosammanfattning har jag ödmjukt lånat av Elin. Jag blir ofta stressad av att jag inte hinner ”dagboksblogga” varje dag och då är detta