Fyrtio-årsfesten som (till slut) kom till byn

Fyrtio-årsfesten som (till slut) kom till byn

Alla bilder tagna av Jonas Forsberg.

För sisådär drygt två veckor sedan hade jag min 40-årsfest. Ja, jag fyllde 40 för två ÅR sedan MEN jag tänker inte låta covid sno ett ypperligt tillfälle för kalas så NU var det dags!

Jag hyrde byns bygdegård (vars förening jag är kassör i), bjöd in nära och kära och nya roliga personer i mitt liv till den bästa festen jag nog nånsin haft. Även om den tog slut alldeles för fort, precis när den började komma igång. Men just så är väl de bästa festerna?

Nu förstår jag varför folk har bröllop i tre dagar.

Jag är så brutalt nöjd med dekorationerna och dukningen! Scoutade Pinterest som en dåre (här är min inspirationsboard) och lyckades faktiskt återskapa visionen ganska på pricken.

Grannen mitt emot på andra sidan älven på Godsta Gård, Mike, hade kapat fina träskivor från träd de hade avverkat som jag hade som centerpieces på bordet. Runt dem gjorde jag nån slags slarvigt arrangemang av eucalyptus och brudslöja och sen ljus och små vaser med perfekta pioner och brudslöja ovanpå. Och så en heliumballong som svajade ovanför!

Catering hade jag köpt in från The Chef och Ante själv kom förbi med murikan och serverade! Det blev burgare med chili på oxfilé med rökt bacon och briochebröd med manchego-ost, picklad rödlök, gräslöksmajonnäs och rotsakschips.

Vansinnesgott var det och precis sådär lagom rustikt fancy som jag var ute efter.

Ungefär så här glad var jag hela kvällen! Extra glad över att ha wifey Sara till bordet OCH ha henne ansvarandes för vloggandet under kvällen.

Är också löjligt nöjd med dukningen. Lärde mig servettvikningen på pinterest, köpte små kort man skulle sätta på sina glas för att inte tappa bort dem, och så en lite eucalyptuskvist på det.

Folk var så fina och med champagneglasen i högsta hugg.

Hej och välkommen från 40-plussaren i ny gul klänning och leopardpjucks. Och där är Robin med! Han styrde upp hela kalaset. Mycket bra jobbat och lyxen och lugnet med att ha en festfixare – VÄRT!

Jag tror det här bordet hade roligast. Det lät så i alla fall! Och där satt potentiellt några av mina roligaste vänner med! Bland annat Jenny, Jackie och Katta.

Jag hade så klart fixat lite tävlingar och annat skoj! I programmet fanns en autografbingo – en bingobricka med 25 påståenden och så skulle man hitta en person som stämde in och få deras autograf. Typ ”har en blogg” och ”är född på 90-talet”. Perfekta mingelgrejen!

Vloggade så klart med så här finns allt i rörligt format om du föredrar!

Sanna kom! Hon var mitt i kaoset att flytta från Abisko till Bruksvallarna via Stockholm och skulle först inte komma. Men så bara några dagar innan kalaset ringde hon på facetime (vi ringer aldrig varandra ”normalt”, bara facetime. Jämt. Älskar det.) och berättade att hon skulle komma. Hon OCH hennes nya kille som jag aldrig hade träffat. Världens bästa grej. Älskade mumin.

Annica och Sara och Sara pratade om nått kul. Eller spännande. Säkert både och.

Jag hade på mig en klänning från ASOS som man blir glad av!

Unge herr Vilmer som precis lärt sig gå tyckte ballongerna var det bästa någonsin. Han lyckades trassla in sig i ballongbuketten och gick omkring med den och var överlycklig. Man såg inte honom alla gånger men man såg ballongerna flyta omkring i rummet och visste att, där under nånstans är ett jädrigt nöjd unge.

Och så sjöng alla för mig! Vissa tycker det är lite jobbigt men jag älskar ju uppmärksamhet så det här var ju liksom prime time för mig. 😎

Sedan blev det quiz! Jag kallade det ”Så ska det låta på spåret till Eldsmark”. Så här gick det till:

  • Robin spelade och jag och han sjöng en låt som var liksom ”grundtemat”. Första låten var ”Don't stop believin'” och frågan var ”Vi söker ett år”.
  • Sen kom en massa ledtrådar à la ”På spåret” med sex, fyra och två poäng. Min bästa ”På spåret”-expert Jessica hade hjälpt mig med ledtrådarna! Hon kunde inte komma på festen så det var inte fusk.
  • När man kunde fick man ringa i koskällan eller bara göra oljud och skriva på en whiteboard rätt svar. Och så sjöng vi vidare tills låten var slut!
  • Sen när man kommit fram till ”destinationen” kom följdfrågor. En följdfråga var typ ”1980 var kärnkraften en stor fråga här i Sverige. Vilken svensk skådespelare spelar en av huvudrollerna i TV-serien 'Tjernobyl'”
  • Vi körde fem låtar med destinationer som år, städer och ex. 😇

Varmt rekommenderat pga SÅ KUL. Samt jag fick stå på scen och sjunga – älsk!

En annan idé jag snott från Pinterest var fotogästboken! Jag köpte en sån instaxkamera (typ polariod fast mindre bilder), rolig tejp, glada stickers och silverpennor och så fick gästerna ta bilder, klistra in i boken och skriva meddelanden. Bästa minnet.

Sen blev det tårta! Jag kunde inte bestämma mig så köpte tre olika. Och så ska det ju spraka lite i dem! Beställda från Gräddat i Norr, ett litet lokalt bageri där Jenny jobbade ett tag förra året!

Sedan blev det tal. Herregud.

Jag hade sagt till mina närmsta vänner att ”se detta som mitt bröllop, jag kommer förmodligen aldrig gifta mig så nu vill jag ha TAL!”. Man kan ju inte säga att jag är otydlig med vad jag vill iaf. 🙈

Och Sara, Sanna och Jackie höll tal! Och Jenny sjöng Aretha Franklin!! Hade inte kunnat drömma om att så många skulle engagera sig så för mig. Det var så jävla fint. Och så fina saker de sa?! Kan liksom inte ta in att man faktiskt är viktig för folk sådär. Grät japp det gjorde jag.

Nämnde jag att Jenny sjöng? Och showade? Åh ja. Och det var när jag hade fått alldeles lagom många glas bubbel så jag gick all in på rollen som groupie framför scenen.

Och sen blev det line dance! Sandra är inte bara min vän och min frans- och bryntjej – hon är också danslärare! Så hon drog upp ALLA och så körde vi line dance! Alltså ALLA var uppe! Varenda kotte! Det tror jag kanske gjorde mig gladast av allt under kvällen. Att alla hade KUL!

Eventuellt jobbade min klänning hårdast av alla!

Och sen blev det dans. Så klart!

Här nånstans skulle det bli vickning men jag drog upp Robin på scenen och så glömde vi korven och dansade vidare och helt plötsligt skulle folk gå hem och sova? Fattade ingenting. Jag hade ju inte ens ont i fötterna än?

Vi slutade i alla fall när vi var på topp.

Tack alla ni som var med och gjorde den här kvällen till en för min personliga historiebok.

3 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Höstfin i håret

Jag har klippt mig! Och även fast det bara var typ i maj jag klippte mig sist så känns det som en evighet. Och det

Hejhej ett halvår senare

Hallå! *knackknack* Är den här på? Är den nån där ute? Det är jag. Bloggaren som inte bloggat på ett halvår. Som haft sån jäkla