Granskottssirap

Granskott

I flera år nu har jag tänkt att jag ska testa att göra granskottssirap men alltid missat “fönstret” då skotten är som spädast och optimala att plocka.

I år var jag i vanlig ordning ute lite sent MEN det här är det positiva i kråksången att bo längre norrut – jag hade ju säkert en vecka eller två längre på mig än de där hippa bloggarna söderut och hann därför ut i skogen och plocka hem en liten hink med skott innan det var för sent.

190612 - granskottssirap

Receptet för detta otroligt komplicerade och väldigt hipstriga hopkok (fast raw, så inte kok) hittade jag så klart hos Maria. Det är inte superkomplicerat (hela två ingredienser) men jag läste ändå receptet in i minsta detalj minst tre gånger innan jag satte igång.

Det är lite lustigt med mig, i mångt och mycket kan jag “wing it” och gå lite på volley och känsla men INTE när det kommer till saker som kommer med recept. Nej, då är det banne mig på grammet för att inte göra fel.

190612 - granskottssirap

Och så här blev det. Granskott och socker, socker och granskott.

190612 - granskottssirap

Och nu har den stått där i några veckor och jag vänder och skakar på den religiöst varje dag så snart är det kanske dags (tar 3-5 veckor innan det är klart)? Kommer väl bli circa två matskedar sirap i slutändan men det är inte destinationen, det är resan, eller hur var det?

Så det var min skogsmulleinlägg för idag!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Skicka mig listan!

10 anledningar att jobba med influencers

Jag får ofta frågan “vad är grejen med influencers”, en fråga som både företag som vill jobba med influencers – men även influencers som vill

Övik

Hemvändaren – nu händer det!

Jag berättade ju här på bloggen för ganska precis en månad sedan att jag bestämt mig för att flytta hem till Övik – men inte