I flera år nu har jag tänkt att jag ska testa att göra granskottssirap men alltid missat ”fönstret” då skotten är som spädast och optimala att plocka.
I år var jag i vanlig ordning ute lite sent MEN det här är det positiva i kråksången att bo längre norrut – jag hade ju säkert en vecka eller två längre på mig än de där hippa bloggarna söderut och hann därför ut i skogen och plocka hem en liten hink med skott innan det var för sent.
Receptet för detta otroligt komplicerade och väldigt hipstriga hopkok (fast raw, så inte kok) hittade jag så klart hos Maria. Det är inte superkomplicerat (hela två ingredienser) men jag läste ändå receptet in i minsta detalj minst tre gånger innan jag satte igång.
Det är lite lustigt med mig, i mångt och mycket kan jag ”wing it” och gå lite på volley och känsla men INTE när det kommer till saker som kommer med recept. Nej, då är det banne mig på grammet för att inte göra fel.
Och så här blev det. Granskott och socker, socker och granskott.
Och nu har den stått där i några veckor och jag vänder och skakar på den religiöst varje dag så snart är det kanske dags (tar 3-5 veckor innan det är klart)? Kommer väl bli circa två matskedar sirap i slutändan men det är inte destinationen, det är resan, eller hur var det?
Så det var min skogsmulleinlägg för idag!