Bland myggen i Dalarnas skogar

Bland myggen i Dalarnas skogar

Där i början av juni tog jag bilen och åkte iväg på äventyr. Målet var Dalarnas djupaste skogar i närheten av Rättvik. Där skulle jag nämligen få ägna en helg åt fotoworkshop med Rania och lära mig mer om bildberättande och näräventyr. Precis sånt som jag behöver mer i mitt liv.

190607-09 - Fotoworkshop Dalarna

Jag anlände redan fredagskväll till Näsets Marcusgård där vi skulle bo och Rania tog emot mig.

Här har de holländska ägarna Mireille and Willem skapat en oas dit man kan komma och anordna sitt eget event. Vi bodde i ”Fähuset”, en stor byggnad med uppåt tio sovplatser samt ett stort kök och sällskapsyta där vi skulle ha vår workshop.

190607-09 - Fotoworkshop Dalarna

På lördag morgon anlände fem tjejer till som skulle vara med under helgen och så fick vi frukost serverat tillsammans med en liten goodiebag från Visit Dalarna som också var med och anordnade eventet.

Foto: Rania Rönntoft

Jag var lyckligast för den handsnidade dalahästen som låg i påsen!

190607-09 - Fotoworkshop Dalarna

Efter frukosten inledde Rania workshoppen och berättade om bildberättande och hur vi skulle tänka både när vi tog våra bilder men också hur vi la upp dem i till exempel blogginlägg för att de bäst skulle förmedla det vi ville säga.

190607-09 - Fotoworkshop Dalarna

Deltagarna satt i soffor eller på golvet framför brasan, så nedrans mysigt!

190607-09 - Fotoworkshop Dalarna

Efter det första workshoppasset tog vi en promenad runt på gården (och slogs med myggen).

190607-09 - Fotoworkshop Dalarna

Det är nämligen inte bara en ”vanlig” gård, ägarna har också skojat till det med ”kojor” i skogen som man också kan sova i. Som den här bollen som är upphängd mellan ett gäng träd! Jag vågade inte ens klättra upp, såg sjukt läskigt ut.

190607-09 - Fotoworkshop Dalarna

Den här magiska kojan bodde Rania i, den kallas Oddis Öga och har plats för fyra, en liten kamin och, på riktigt, naturen som granne.

190607-09 - Fotoworkshop Dalarna

190607-09 - Fotoworkshop Dalarna

190607-09 - Fotoworkshop Dalarna

Sedan var det dags för lunch som Snitths Hantverksbageri hade fixat så fint.

190607-09 - Fotoworkshop Dalarna

190607-09 - Fotoworkshop Dalarna

190607-09 - Fotoworkshop Dalarna

190607-09 - Fotoworkshop Dalarna

På eftermiddagen pratade vi om utrustning och fick djupdyka ned i Ranias ryggsäck. Prylnörden i mig gick igång totalt och jag är såååå sugen på att köpa en drönare. Men jag kan inte riktigt rättfärdiga den utgiften för mig själv just nu, haha!

190607-09 - Fotoworkshop Dalarna

Och det var första dagen av vår workshop. Den andra dagen får ni se en annan dag!

5 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Tillägg till teamet

Att jobba med bra människor är ovärderligt. Det är inget nytt. Och att hitta sådana människor när man har saftiga löner att erbjuda är kanske

I min iphone

Vilka appar har jag i min iPhone?

Såg att Sandra gjorde ett sådant här inlägg om sin telefon härom veckan och tyckte det var lite kul så nu härmapar jag och visar

Målen för 2020 – hur gick det?

Tjena tjena 2021! Hur är läget?! Här i mitt liv är det söndag den 3 januari och jag känner att det varit PERFEKT med långhelg

Skicka mig listan!

10 anledningar att jobba med influencers

Jag får ofta frågan ”vad är grejen med influencers”, en fråga som både företag som vill jobba med influencers – men även influencers som vill