Brandbil, regnpicknick och poolhäng i Skellefteå

Brandbil, regnpicknick och poolhäng i Skellefteå

För två veckor sedan packade jag bilen full med en god vän (Jenny), hennes två goa barn (Siv och Ove) och en göllig vovve (min) och åkte till Skellefteå! Vi skulle nämligen hälsa på min bästa bästa Carin.

Untitled

Carin pluggar ju till vardags i Lund till brandingenjör men sommarjobbar som brandinspektör på Räddningstjänsten i hennes hemstad, Skellefteå. Och självklart välkomnade hon truppen med att kasta in oss i en brandbil!

Vet ärligt talat inte vem som var mest taggad, barnen eller jag. (Högst troligt jag.)

Untitled

Vi fick spana på alla olika delar av brandbilen, och det bästa av allt..

Untitled

..prova slangen. Alltså. Power between my legs liksom.

Untitled

Och så det här jävelskapet. Plågsamma minnen till när Carin körde ”brandmannabootcamp” med mig när hon pluggade till brandman och vi skulle köra ett träningspass iklädd gasmasker. FY FAN ren ut sagt så jobbigt och vidrigt. Om man inte djupandas i dessa får man liksom ingen luft alls.

Det kommer aldrig bli nån dykare av mig. Jag får nog bara acceptera det.

Efter brandstationsäventyret åkte vi ut till Byske och åt middag och sen blev det läggdags.

Untitled

Tanterna i underslafarna och kidsen i överslafarna (fast här har Siv klättrat ned för lite morgonmys), det kändes lite som att vi var på läger! (Har typ aldrig varit på läger eller minns dem inte i alla fall men tänker mig att det är ungefär så här?)

Untitled

Lördagens väder imponerade inte supermycket men vi drog på oss regnjackor och gummistövlar och gick på trolljakt i skogen. Och VILKEN skog. Magisk gammal räv det där.

Untitled

Vi gick upp på Stegaberget (som Carin döpt sitt företag efter!) och detta är då en replika av den berömda stegen som, om man klättrar upp på den, så kan man se ända till havet och skeppen som kom in. Och back in the day, då sprang man fort som en liten vessla ner till hamnen och fick förhoppningvis lite jobb med att lossa från fartygen.

Vi såg inga fartyg och fick inga jobb. Men en massa regn fick vi på oss. Lika bra det!

Untitled

Sedan satte vi oss i vindskyddet och fick lite kaffe och choklad. Jag måste bli bättre på att ta med fika på utflykter, gör ju hela grejen ca 1000% bättre!

Untitled

Glatt gäng!

Untitled

Och den här som fick hoppa i pölar var gladast av alla!

Untitled

För det var ju trots allt sommar och hur trevligt som helst! (En tidning som passande nog låg i vindskyddet och bjöd in till ändlösa skojigheter.)

Untitled

Resten av dagen spenderades med att lära sig trollerikonster, bygga diverse legorymdskepp ur fantasin och dricka vin. Bra kombo ändå?

Foto 2020-07-05 09 40 33

På söndagen var det äntligen sol! Och varmt! Nåja, helt okej varmt.

Dagen inleddes i alla fall med pedikyr på bonnabrännafötter.

Foto 2020-07-05 11 40 55

Och sen – pooooool! Med enhörning och iron man. Så klart.

Foto 2020-07-05 12 37 40

Kolla vilka goda personer!

Foto 2020-07-05 13 31 51

Och där låg vi och guppade och drack sangria tills det mot eftermiddagen var dags att dra sig hemåt igen. Byske forever!

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vad är jag mest stolt över från 2018?

I veckan gjorde jag ett inlägg på Instagram där jag berättade om vad jag är mest stolt över från 2018 och ni delade också med er

En tisdag-onsdag i London

Jag var ju till London ett par dagar förra veckan och tänkte vi skulle kika lite närmare på det. Jag anlände in till London ganska