Meet & Eat i Örnsköldsvik

Meet & Eat i Örnsköldsvik

Foto 2019-06-01 14 18 33

Att ”gå på stan” en lördag i Övik är lite som att vara på ett branschmingel i Stockholm. Man snofsar till sig lite för man träffar garanterat minst fem personer man känner. Stannar och pratar en stund, blir uppdaterad på läget innan man går vidare med sin lördag.

Denna lördag för dryga två veckor sedan var dessutom lite speciell då det vankades matkalas i stan – Meet & Eat! Det gick ut på att man fick köpa ett ”smakhäfte” och sedan gå runt på åtta matställen i Övik och äta något litet på varje ställe. Som en smakmeny fast på flera olika ställen!

Jag älskar den här idén! Jag fick testa på flera ställen jag inte varit på tidigare men som jag garanterat kommer återvända till. Dock märktes det att många av restaurangerna var överväldigade av responsen och inte hade förväntat sig trycket som blev under dagen. Långa väntetider och två ställen som till och med fick slut på mat så där väntade vi förgäves. Men all in all, ett superfint initiativ som jag hoppas upprepas nästa år.

Nu kikar vi på hur den här lördagen såg ut, shall we?

Foto 2019-06-01 13 33 41

Vi började på Reuterdahls och som av en händelse blev denna första bild på mig och Lina som inte alls kände varandra innan denna lördag, haha!

På Reuterdahls fick man välja mellan en rödbetsgravad lax eller eller högrevs-chili. Jag valde chilin och blev INTE besviken. Sååå vansinnesgott! Inser att jag måste göra långkok snart snart.

Foto 2019-06-01 13 33 44

Här är Emelie! Henne träffade jag första gången på en dansfest för några månader sedan, då hoppade hon på kryckor och dansade inte alls. Sedan sågs vi i Stockholm när jag var där senast och nu hoppas jag vi ska hänga hela sommaren!

Emelie kommer från Övik men bor i Stockholm. Jag gör mitt bästa för att locka hem henne igen och det går ganska bra tror jag. Någon som kan ge henne ett jobb?

Foto 2019-06-01 14 21 12

Nästa ställe var Matstudion där det bjöds på norumgravad röding med grillad sparris och Cecina de Buey med Manchego och ramslöksmajonäs. Den intogs på stående fot utanför pga pytteställe med typ ett bord.

Näst på tur var min favoritrestaurang här i Övik – Linnéa och Peter (ni som tittar på matlagnings-TV kanske känner igen Linnéa, hon kom tvåa i Kockarnas Kamp nu senast). Där glömde jag fota menyn men jag åt iaf en mummig skagen och mitt emot mig hittade vi en griskind i chilimayo (tror jag).

Foto 2019-06-01 14 56 57

Med oss hade vi också ljuvliga Maricel! Så jädra härlig människa med exakt samma humor som jag, så glad att hon ramlat in i mitt liv!

Efter den lilla toast skagen blev det efterrätt i form av ost hos Dr Käse! Här bjöds det på Fjällko kaffeost, Lapplands Eldost och Gärda. Jag kan inte mycket om ost förutom NOM och allt smakade verkligen NOM. Gillade eldosten lite extra.

Foto 2019-06-01 17 38 31

Sedan bar det av ner på stan igen till Bishop's Arms där jag inte heller fotade menyn men vill minnas att det var lammkorv med rostad majs och.. fänkål? Lammkorv är inte riktigt min grej alltså.. men majsen var god?

Foto 2019-06-01 18 31 50

Lagom till tredje glaset vin (för de andra, jag drack alkoholfri öl pga bor på landet och kör bil JÄMT) bytte vi ut Lina mot Sofia! Sofia träffade jag också på nämnda dansfest, en underbart rolig person!

Efter en välbehövlig kaffe också på Bishop tog vi cyklar och våra glada humör och drog till..

Foto 2019-06-01 19 38 43

… Mamma Mia! Här mumsade jag i mig grön sparris och buffelmozzarella på machésallad. Där bredvid anar ni också en carpaccio på hälleflundra. Tycker jag låter jätteskumt men var tydligen gott?

Här någonstans började kvällen smyga på oss (och det fjärde glaset vin för vissa) och Sofia demonstrerade hur Emelie vid något tillfälle långt tillbaka i tiden hade lärt henne ”kast med liten boll” i gymnastik. Tror jag. Det var i varje fall utomordentligt återberättat med rörelser och allt!

Foto 2019-06-01 21 44 33

Och det var alles! Så vi ställde upp kameran bak på min bil och tog en episk bild med självutlösaren som ändå sammanfattade lördagen på ett alldeles rättvist sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Att engagera sig politiskt

Redan för fyra år sedan var jag öppen här på bloggen med att jag röstar på Centerpartiet. I år står jag på valsedeln. Nummer 39

En stund i en annan verklighet

Härom dagen åkte jag hem till min kära vän Jenny och hennes fina lilla familj. Vi pratade om livet och tog en drink (eller fyra)

Hej från en fredag i solen

Vilken fantastisk fredag vi har haft här i Stockholm! Två grader varmt och strålande sol lockade ut mig och Leia på en lite längre promenad