Detta inlägg är en del av ett reklamsamarbete med Blank Page och ”Yrke: Influencer”

Hörrni. Idag är en helt galet spännande dag. För idag går min bok till tryck! Det är helt sjukt. Jag har alltså skrivit min första bok. Den är klar. Jag har suttit med min redaktör och layoutare och petat i småsaker de senaste dagarna, verkligen på detaljnivå. Och nu ska jag släppa min bokbebis ifrån mig.

Och nu tänkte jag ni skulle få se den för första gången. Omslaget. Ni kanske minns när jag hängde med Elin som fotade det för någon månad sedan? Blev så rackarns nöjd med bilden men när jag sedan satt och formgav omslaget så hittade jag inget typsnitt som jag var nöjd med. Så jag frågade Emilia (som ju handskrivit OCH tatuerat den här rackaren) om hon kunde tänka sig att kalligrafera ordet ”influencer” till omslaget – och det ville hon!

Och så här fint blev det!

Yrke: Influencer

Vad tycker du?! Gillar du det? Kommer det passa i bokhyllan din?

Jag blev så ruskigt nöjd med bilden, det känns som att den representerar typiska influencertrender med flatlays och Macbooks och smartphones. Och jag fick också med en blinkning till några andra bloggare som skrivit böcker, ser ni vilka? Jag fick även med mig själv på bilden, även om det inte blev mitt fejs – utan istället mina händer! Detta var under den kvart som jag hade lösnaglar, vad jag lärde mig av den kvarten har jag ju skrivit om här!

Minns ni när jag började skriva boken i somras? Då jag satt med ett blankt ”papper” framför mig och skulle skriva inledningen? Det var det första jag skrev och jag är faktiskt riktigt, riktigt nöjd med inledningen.

Vad är Blank Page?

Men vad är då detta Blank Page som jag tjatat om under mitt bokskrivande? Det är alltså ett prenumerationsverktyg, designat för att hjälpa en skriva mer! Tjänsten guidar genom skrivarprocessen och hjälper till med motivationen för att få en att hålla igång och skriva varje dag.

Under hela den här resan har Blank Page varit min trogna följeslagare, eller åtminstone tills vi kom till redigeringen. Tjänsten är nämligen allra bäst i den första processen av boken, då man bara skriver, skriver, skriver. När vi (jag och min redaktör) sedan började redigera så gick vi över till Word för att kunna lägga in kommentarer, färgkoda etc. Det är ju en del i Blank Pages styrka, att det inte går att göra annat än att skriva.

Vad tycker jag då? Jag älskar funktionen som i realtid räknar antalet ord man skrivit, jag älskar typsnittet och hur avskalat det är. Och jag älskar smileygubben som kommer upp när jag skrivit dagens ordskörd. Sådan enkel grej men sådan tillfredsställelse att se att ”nu är jag klar”. En funktion jag verkligen skulle önska mig dock är offlineläge, så att man kan stänga av internet och inte riskera att distraheras i skrivandet. Enligt säkra källor är detta dock på gång, så himla bra! Så det blir dagens skrivartips – Blank Page!

”Yrke: Influencer” kommer ut den 29 januari och du kan nu förbeställa den på Adlibris!

45 svar

  1. Skitsnyggt, alltså! Personligen älskar jag den där grönblå färgen i bakgrunden och på pennan längst upp; jag har haft den färgen själv till min blogg sedan länge. Sedan gillar jag kameran i retro-stil, den liknar min kamera 😉

  2. Skitsnyggt! Och så jäkla grymt av dig att bara greja en bok sådär, är verkligen imponerad. Jag har verkligen en mental block där, att jag inte tror att jag nånsin skulle kunna få ur mig en bok.
    Och Emilia – vilken begåvad tjej det är 🙂
    STORT grattis till en jäkla bedrift!

    1. Haha! ”Bara greja en bok”? Nja, så enkelt var det nog inte, men det gick till slut! Och får man ett förlag som sätter en deadline, då skriver man bara. 🙂 TACK snälla du! Vi firar i Åre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

LindaHornfeldt.SE

Min nya sajt är live!

Inlägget innehåller reklam ÅH som jag kämpat de senaste veckorna! Men nu är den äntligen live – min nya sajt – lindahornfeldt.se! Ett bra tag