På besök hos bonden

190701 - Hos Paulina i Nordingrå

I Åsäng i Nordingrå, mitt bland Höga Kustens berg och dalar, där bor Paulina tillsammans med sin man, sina två barn (snart tre!!) och en massa, massa djur. Och till henne fick jag och mamma åka och hälsa på för ett par veckor sedan!

190701 - Hos Paulina i Nordingrå

Paulina driver bloggen och Instagramkontot Mitt Liv Som Bonde och ni kanske även känner igen henne från TV4-serien ”Unga bönder” som gick för några år sedan. Vi fick kontakt efter att ha följt varandra på Instagram ett bra tag och så började vi prata efter att jag flyttade hem förra sommaren. Sedan dess har vi pratat om att ses och äntligen blev det av!

190701 - Hos Paulina i Nordingrå

Paulina bor alltså här, på sin släktgård, i Nordingrå med en hel drös kor (och tjurar och kvigor och vad man nu kallar dem allihopa), höns, en hund och en katt, och de kanske charmigaste på gården just nu – ankorna!

Gud vad jag älskar ankor. Måste nog skaffa ankor själv inom en snar framtid.

190701 - Hos Paulina i Nordingrå

Hennes son körde runt med sin traktor och ”balade” med sina hörselkåpor och härmade sin far, Charlie. Sånt gull!

190701 - Hos Paulina i Nordingrå

Jag var sinnesjukt pepp på att träffa det här gänget, kossorna! De var inte lika pepp på mig, tyvärr.

Foto: Paulina Westerlund

Men snart så värmde även de upp, speciellt Lovis som är gammkon på gården. Henne fick jag klia på nosen!

Leia blev dock livrädd för kossorna och rymde till skogs så en god kvart fick ägnas åt att jaga rätt på henne. Kul!

190701 - Hos Paulina i Nordingrå

Sedan satte vi oss på altanen och det började spöregna. Vi drack kaffe och åt smörgåstårta och jordgubbar med glass och skrattade åt Paulinas dotter Hedvig som var ett riktigt charmtroll!

190701 - Hos Paulina i Nordingrå

Vilka ljuvliga ungar alltså. Inte utan att man blir lite sotis.

190701 - Hos Paulina i Nordingrå

190701 - Hos Paulina i Nordingrå

Min bästa kompis för dagen blev helt klart deras vovve Kajsa som snabbt blev varse om att jag var en jävel på att kasta boll. Således hängde hon mig i hasorna hela dagen och ville att jag skulle kasta. Och det gjorde jag gladeligen! Leia är ju ingen bollvovve alls så både jag och Kajsa var himla glada över upplägget!

190701 - Hos Paulina i Nordingrå

Förra veckan möttes jag av den hemska nyheten att det brunnit i ladugården hemma hos Paulina och hennes familj. Så himla hemskt MEN som tur i oturen så kom varken djur eller människor till skada och branden spred sig inte till närliggande byggnader. Men självklart är det riktigt otäckt och ett härke att få iordning allt igen. Men förhoppningsvis kan det komma något bra även ur den här trista historien…

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En lanseringsvecka

Kolla, här är de! Ungefär hälften av de magiska människor som signade upp sig för Social Brand Lab förra veckan. Sedan fick jag skrivkramp och

OffCoff

En kväll med Bygdsam på OffCoff

En kväll på OffCoff (mitt co-workingspacekontor!) med en sisådär 30 glada landsbygsföretagare föreläsandes om hur man vässar sina sociala medier? Jomen tack, jag har haft

VLOG: VINTERBAD

VLOG: Vinterbad och utflykt i mörkret

Minns du när jag, Sara och Katta vinterbadade för några veckor sedan? Här får du den härligheten i rörlig bild, haha! Dessutom – en utflykt

La Linda till EU-parlamentet?

Igår fyllde jag ju år, som du kanske vet (tack för alla grattishälsningar på alla kanaler, puss!!). Samtidigt firade ju alla andra den enda dagen