Hej då järnvatten!

– Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore. Läs mer om annonslänkar här! – 

Här kommer ett rackarns bra tips från mig som jag önskar att jag hade upptäckt/tänkt på för ett år sedan.

Jag har ju egen brunn här i Eldsmark och hade ju också det i Kvaved där jag bodde innan. Vattnet från den brunnen är så klart fullt drickbart men kan lukta och smaka lite underligt eftersom det ofta är en del metaller och annat jox i vattnet.

I Kvaved tyckte delar av familjen att vattnet smakade så illa att vi tog med dunkar med kommunalt vatten från mammas lägenhet i stan. Så tänk om jag hade upptäckt det här tidigare!

(Detta järnvattnet är också anledningen att mitt hår höll i sin vackra, fina, kalla blondhet i ca en dag innan vattnet färgade det gult igen. Sad panda.)

Just håret har jag ingen koll på hur jag fixar än, men att inte dricka vatten som smakar järn, det kan jag fixa – jag har nämligen köpt en filterkanna!

Den här kannan (med medföljande filterpatron) renar alltså mitt vatten från järn och andra tungmetaller och gör att det smakar GOTT. Samt, det har ärligt talat känts en aning olustigt att bälja vatten som smakar järn men no more!

Just den här kannan är i glas och från märket Dafi. Jag fyller bara upp den med vatten från kranen och ställer den i kylen så har jag alltid kallt, gott kranvatten att dricka. Till matlagning och så så använder jag vattnet som det är från kranen.

Vill du ha en? Shoppa den här!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

10 svar

  1. Hej Linda,
    kontakta din bygghandel och köp ett sk. Björnfilter, har för mig att det finns insatser för järn. Detta filer monteras på vattenledningen.
    /Lotta

  2. Sen kommentar till det här inlägget, men tänkte bara skriva och tacka för tipset om kannan! Vi köpte en filterkanna efter att läst här. Till att börja med tog vi med kannan till Sri Lanka när vi åkte dit, kokade kranvatten i tekokare och filtrerade sen. På så sätt slapp vi köpa flaskvatten på nästan hela resan. Och nu under sommaren har vi använt kannan i stugan där brunnsvattnet smakar lite sumpigt. Och hela tiden får vi nu gott och fräscht vatten. Så tack för det här inlägget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Det krävs inte så mycket

Det är lördag i början av oktober. Efter vad som känns som en evighet av regn och gråttgråttgrått visar sig solen äntligen och termometern ligger

Sådden är i jorden

För två veckor sedan sådde jag de första fröna i min alldeles egna köksträdgård. Fyrtio bast hann jag bli men äntligen har jag en egen

Clubhouse: vad, varför och hur?

Det är frågan på allas läppar just nu – vad är Clubhouse? Det nya sociala mediet har tagit Sverige med storm de senaste veckorna och