Helgen då sommaren kom

Helgen då sommaren kom

Hej måndag! Hej juni!

I helgen kom verkligen sommaren till Eldsmark! Över 20 grader (upp mot 25!) och strålande sol och jag som inte gillar stekande sol njöt som fisken i vattnet i skuggan på min veranda. Både Leia och Sixten är ute mest hela tiden och kommer bara in för att äta (och sova med mig), de lever sitt bästa liv!

IMG_7795

Mitt hatt har blivit min bästa vän när jag går på morgonpromenader eller fixar i trädgården. Jag har nämligen en panna som gärna steks innan allt annat i mitt ansikte.

IMG_7785

Märks det att Sixten gillar att vara utekatt?

IMG_7802

I lördags fick jag en hel radda finbesök! Först kom Maria och Linus och vi åt scones och blåbärspaj och pratade ganska mycket om covid eftersom Maria är sjuksköterska och utbildningsansvarig för syrrorna på sjukhuset i Övik. Som jag förstår det är läget under kontroll, vilket ju känns skönt mitt i allt ledsamt.

IMG_7856

Sedan kom Linus (en till!) och Mikaela med sin gullesöta lilla Lilly och tog plats i soffan på altanen. Lilly har varit hos dem ett par veckor nu och i lördags var det dags för hunddejt med Leia!

Det gick riktigt bra tills Lilly fick feeling och hoppade på Leia och försökte leka. Leia blev inte imponerad utan skällde ut Lilly efter notor. Sedan var det lugnt.

IMG_7805

Lilly hittade snabbt en ny hobby – att sno glasspinnarna ur pallkragarna som jag märkt ut mina sådder med. Perfekt storlek för små valptänder ju!

IMG_7809

Va? Jag har inte gjort något?

IMG_7830

Det övades på sitt och ligg och Leia ville så klart också visa att hon kunde.

IMG_7825

”Kolla, jag kan till och med dansa!!”

(HATAR när folk skriver om sina hundar i jag-form så jag vet inte vad som hände här. Förlåt.)

IMG_7835

<3

IMG_7873

Mot kvällningen kom Jenny och det blev grill och vin och kvällsmys på verandan och film i soffan och pyjamasparty (not really med Jenny sov över. Mys.).

IMG_7882

Sallad på färskpotatis och grönkål och fetaost och rödlök. Snart kommer 80% av den här salladen vara från egen trädgård!

IMG_7889

På söndagsmorgonen gjorde jag scones (IGEN!). Tror det var Floras live i lördags som gav mig feeling.

IMG_7895

Och då var tillomed mjölken slut och ÄNDÅ blev de helt fantastiskt goda. Heja mig.

IMG_7897

Och så åt jag och Jenny scones och facetajmade med Carin i Lund och livet var gott.

IMG_7931

Och sen plockade jag rabarber och gjorde paj (WHAT?! Bakade TRE gånger på två dagar?!) och åkte och firade mor. Men mer om det sen. Puss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En måndagsdejt med Elfvinggården

Glad måndag! Just denna måndag sitter jag och äter hotellfrukost i Stockholm men jag tänkte att vi skulle kika på förra måndagen som spenderades på

Hej och välkommen till en nystart!

I år har jag bloggat i 20 år. TJUGO ÅR! Fattar du? Helt sjukt. Inte riktigt än dock, började på hösten så det blir inte

Hallå vecka tolv!

God måndag kväll! Sista kvällen i Övik för den här gången och jag sitter och bloggar i sängen medan mamma sussar på andra sidan rummet.

Maskrosmarmelad

Maskrosmarmelad (och lite på rabarber med)

Visste du att man kan göra marmelad på maskrosor?? Innan jag var på Klimatklubbens första klimatfrukost där i maj hade jag inte heller någon aning