Kroppshets

Vinterbad på Genesön

När Sara och Katta var här för några veckor sedan spelade vi in ett avsnitt av Saras podcast ”Träningsglädje Talks” där vi pratade om kroppshets. Om våra relationer till våra kroppar som över åren varit allt annat än okomplicerade.

Vi hade varit ute på äventyr. Vi hade klättrat uppför berg i dimma. Vi hade vinterbadat. Och när jag tittar på bilden här ovan så minns jag det iskalla vattnet, de höga skratten och hur kylan och värmen rusade i kroppen. Hur kroppen hade burit mig i de känslorna.

Men jo, jag minns också hur jag tänkte på att mina celluliter skulle synas på bilderna. Hur brösten skulle hänga utan BH och hur det blöta linnet skulle slicka sig mot valkarna. Att allt skulle synas. Men jag minns också att jag tänkte – fuck it.

Vi pratar om hur man gör för att acceptera sin kropp. Kanske till och med tycka om den. Hur vi faktiskt är värda oavsett vad vi väljer att göra med kroppen (eller inte göra) och oavsett hur den ser ut.

Och vi pratar om hur vidrigt det är att vi lagt dagar, månader, kanske år, på att tycka illa om våra kroppar och velat ändra på dem. Alla denna starka energi som kunnat gå till att göra världen lite bättre istället. Och att dessa känslor egentligen i grund och botten är byggda på en illusion skapad av män för att få oss att konsumera saker för att få oss att må bättre. Det är så sjukt när man börjar nysta i det.

Jag hoppas du vill lyssna, jag är faktiskt riktigt stolt och nöjd över det här samtalet med två väldigt kloka kvinnor som jag får kalla vänner. <3

Lyssna på avsnittet här eller i din poddapp!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Fredagstipsiga länkar!

Hej kompis! Idag är det äntligen fredag och du har tagit dig igenom ännu en arbetsvecka – grattis! Det tycker jag att vi firar med

Glöggmingel på gräddhyllan

Jag får höra ganska ofta att folk tror att jag lever ett ganska spexigt liv. Flådigt sådär med glam och resor och mingel och tjofräs.

2020 – En årskrönika

Gott nytt år! Det är nyårsafton och här sitter jag med en kopp kaffe och summerar året som gått. Herre vilken röra 2020 har varit.