La Linda tipsar: Köp och sälj i mobilen med Osom!

Osom

För några veckor sedan träffade jag Björn från nystartade Osom över en kaffe och han berättade om deras vision och den otroligt spännande appen de skulle släppa. I morse nådde Osom-appen iTunes och jag var inte sen att ladda ner den. Direkt började jag se mig omkring efter saker att sälja men min pappersmugg från Espresso House kändes inte riktigt säljbar.

Mitt första intryck är att den är snygg, galet snygg. Färgsättningen, grafiken, fontvalen, det är en riktigt godbit för ögat och helt rätt i tiden. Vintagekänslan är påtaglig och det är precis det de är ute efter, appen vill nämligen vara go-to-stället för att sälja second hand och vintage via telefonen.

De kallar sig själva den perfekta blandningen av Blocket och Instagram för Facebook-generationen och det är verkligen huvudet på spiken. Det är enkelt, tillgängligt och snyggt.

Nedan bjuder jag på en liten genomgång av Osom-appen. Häng med!

OsomOsom

Feeden. När man loggar in med sitt Facebook-konto kommer först feeden upp med annonserna som ligger ute. Alla annonser har bild på produkten och en kort produkttext. Under detta finns möjligheten att ”osoma” (gilla) produkten, dela den med sina Facebookvänner eller att skicka ett meddelande till säljaren. Ingen försäljning görs alltså direkt via appen.

OsomOsom

Kategorier. De olika kategorierna delas upp i form av hashtags. Du kan söka på lite vad som helst men det som är aktuellt/populärt dyker upp direkt när du klickar på förstoringsglaset längst upp i feeden. På det här sättet kan du tagga din produkt med både till exempel #klänning, #vintage, #stockholm, eller liknande så att den dyker upp under flera kategorier.

Profil. Längst till höger i menyn finner man sin egen profil. Här är bild och stad taget från Facebook, och likaså de du följer/dina följare. Du följer alltså automatiskt dina Facebookvänner. Här syns också alla de produkter du säljer, samt de produkter som du ”osomat”.

OsomOsom

Försäljning. Det är läskigt lätt att lägga upp produkter till försäljning. Har du någonsin lagt upp en bild på Instagram så vet du hur man gör. Ta en bild, lägg på ett filter, skriv in text, hashtags och pris och publicera. Klart! Jag vet någon som kommer gå hem och börja riva i garderoben ikväll.

Vad skulle jag mer önska av Osom?

Osom har helt klart något på gång här. Det är en mycket bra produkt och de har en mycket bra början. Men det finns några hål att täppa till enligt mig. Säkert saker som ligger i pipeline, men feedback är ju alltid fint.

  • Ett lättillgängligt webbgränssnitt. Om man, som jag, är bloggare vill man kunna länka till produkter man lägger ut till försäljning. Just nu är det lite för krångligt att komma åt delnings-URL:et. Vilket leder mig till nästa punkt.
  • Fler delningsalternativ. Just nu går det bara att dela med sig till Facebook via appen. Här bör åtminstone Twitter och email finnas också.
  • Widgets. Åter till bloggarna. En enkel widget att lägga upp på sin blogg med de produkter man har upp till försäljning just nu.

Har du provat Osom? Vad tycker du?

Och sist men inte minst, ett stort grattis till Björn och Anton för ett kanonjobb!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Glamping på Fäberget

Höga Kusten alltså. HUR lyckos är jag egentligen som får bo på den här vackra vackra platsen? Det sägs ju att man blir hemmablind men

Som en varm kram av Moder Natur

Skottland. Hon är så vacker att jag får stora dåndimpen efter varje krön. Det känns som att Moder Natur både flexar musklerna samtidigt som hon

It takes a village!

Reklamsamarbete med Cellbes För några veckor sedan var Cellbes i stan och fotade för sin kampanj #ViÄrCellbes där ”vanliga” människor får vara modeller för en