Jag kan inte speciellt mycket om vin. Jag vet vad jag tycker är gott och vad jag tycker är mindre gott. Men sedan om det smakar lakrits eller tjära eller hallon, det vette gudarna. Men jag tänker ändå ta på mig rätten att få tipsa.
Det första vinet jag tänker tipsa om heter Fat Bastard. Förmodligen det roligaste vinnamnet någonsin. Vanligtvis brukar jag tycka att coola namn på viner gör att de känns billiga och oseriösa men historien bakom det är så rolig att det inte gör något. Namnet kom till av en slump då de två vinmakarvännerna experimenterade i vineriet och lät vinet ligga extra länge på sin jästfällning. När de dagen efter smakade på vinet var det mjukt och fylligt och en av dem utbrast ”now that is what you call a fat bastard!”
Till vinet vid just det här tillfället nedan åt vi hängmörad entrecôte med sallad och bearnaise-sås. En vinnande kombo. 89 pix på systemet. #nomnom. Och drink responsibly och allt det där. Yadiyada.






