Min hudvårdsrutin – vinterversionen

Min hudvårdsrutin – vinterversionen

Foto-2014-12-20-16-51-23

Vintern är här och min hud börjar automatiskt krackelera när temperaturen går under noll. Jag har sådan där tunn, känslig, nordisk hy och höll i år på med olika rutiner för att försöka undvika köldutslag och andra otrevligheter.

Jag har de senaste åren svurit vid Dermalogica för min hudvårdsrutin. Dyrt men när jag hittar något som fungerar så bra som detta gör så håller jag fast vid det. I give you, min vinterhudvårdsrutin:

1. Rengöring

Jag använder Dermalogica Special Cleansing Gel till rengöring. En basic allrengöring som man kanske inte egentligen ska använda till att ta bort ögonmakeup men det gör jag i alla fall. Det funkar finfint!

2. Scrub

Dermalogica Daily Microfoliant är ett risbaserat enzympulver som aktiveras vid kontakt med vatten. Det är, enkelt uttryckt, en mild scrub som du kan använda dagligen. Min hy känns verkligen ren efter att jag använt den och blir sådär härligt glowy.

3. Fukt

Dermalogica Skin Smoothing Cream använder jag varje morgon och kväll som fuktgivande creme. Det är en väldigt bra allroundcreme som jag använder både som dagcreme och nattcreme. Tyvärr innehåller den inget SPF så det brukar jag lägga till extra eller se till att ha i underlagscreme eller puder.

4. Ögon

Dermalogica Total Eye Care. Duttelidutt runt ögonen och man nästan känner hur det stramar upp. Kyler ner och piggar upp. Love it!

5. Nattbalm

Nu så här på höst/vintern när huden utsättas för allt möjligt skräp så har jag även börjat använda en balm från Maria Åkerberg, Face Balm Neroli*. Den är tjock och luktar underbart! För att citera: ”Face Balm Neroli ger gott skydd mot kyla och vind och är därför lämpling att ha under vinterhalvåret kan även användas som dagcreme.” Jag kanske tycker att den är lite väl kladdig som dagcreme, åtminstone om man ska sminka sig, det tar ett tag innan de går in i huden. Men som nattcreme är den perfekt!

Foto-2014-12-20-16-55-39

* Gåva från Polhem PR.

4 svar

  1. Hej Linda!
    Tack för grymma tips! Jag älskar också Dermalogica och använder själv enzympeelingen och ansiktskrämen. Tvätten och ögonkrämen ska jag definitivt inhandla vid tillfälle. Och krämen från Maria Åkerberg blev jag jättesugen på, den låter perfekt den här årstiden. Den har jag önskat mig i födelsedagspresent 🙂
    Hoppas du har det bra, jag gillar din blogg!
    Kram

  2. Jo, men nummer 2 på din lista är enzympeeling. En mildare variant som passar oss med känslig hy. Man kan använda den flera gånger i veckan. Så du kan känna dig nöjd, för du peelar ju faktiskt 🙂
    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En höstjacka på torsdagen

Jag har köpt en höstjacka! Jag älskar den. Och Jonas tog så fina bilder på mig i den härom dagen. Därför kände jag att den

73. Anna María Larsson/Dnilva

Anna María Larsson har bloggat iöver 10 år men du kanske känner igen henne från TV-programmet Superskaparna där hon kom på andra plats våren 2017. Anna María har länge varit en framstående profil inom DIY-kretsar och tog efter Superskaparna e…