Från och med i år ska man tydligen hala av vinterdäcken senast den 15:e april. Så länge jag kan minnas har det varit Valborg som gällt, men i år,  då snön och vintern ironiskt nog stannat längre än vanligt, ska man tydligen byta två veckor tidigare. Informationen om detta har varit under all kritik, jag har anat det på någon buss härom dagen, men i övrigt har jag varken hört eller läst om det någonstans.

Idag är det i alla fall dags. Bara olaglig i fem dagar, inte hårdkriminell direkt.

3 svar

  1. Tycker att det är helt fel med den nya lagen. I Öa stod det att polisen inte har för avsikt att ta folk för det nu och ifall att man blir bötfälld ska man överklaga. Varför ändra överhuvudtaget? Det måste vara en som bor söderut som tagit beslutet, ibland är ju till och med sista april för tidigt här uppe.

    1. Men vad är då poängen, om till och med polisen skiter i det? Heltokigt. Sedan står det ju att man får ha dem kvar ”om halt väglag råder”, men det kan väl gå lite upp och ner? Lurigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Underbara Clara La Linda

En kväll i Umeå med kollegorna

I tisdags tog jag bilen och åkte på utflykt till Umeå. Här i norr duggar inte möjligheterna att träffa en massa härliga bloggkollegor på samma

Midsommarvlog 2019

Vlog: Midsommar på Ulvön

Här kommer även min vlog från midsommarhelgen, hoppas du tycker om den! Glöm inte att gå in och prenumerera på min YouTube-kanal om du inte