Nedvarvning på Yasuragi.

Foton: Yasuragi Hasseludden

Förra söndagen lämnade jag telefonen hemma och åkte jag ut till Hasseludden för att spendera en heldag på det japanska spat Yasuragi. Det var mitt första besök men helt klart inte mitt sista. Jag fick vistelsen av min käre vän Christian i födelsedagspresent för att han tyckte att jag behövde varva ner och försöka hitta lugnet i världen som snurrar lite för fort just nu.

Enligt Yasuragis hemsida är spat “en fridfull oas där du kan njuta av japanska bad, energigivande aktiviteter och sköna behandlingar.” Och jag vill säga att det stämmer alldeles ypperligt. Inredningen, personalen, aktiviteterna, allt hade en lugn energi och en inbjudande känsla.

När jag kom dit och checkade in fick jag en bomullsrock (en yukata), en baddräkt och tofflor som jag bar under hela besöket, även till lunchen och aktiviteterna. Bara det var otroligt rogivande, att alla såg precis likadana ut där de larvade omkring i sina rockar. Sedan gick jag på en badintroduktion, där det berättades lite om japanska bad och om Yasuragi.

Jag tog sedan sikte på den tysta avdelningen, något som kan vara den bästa idén någonsin. Det finns alltså två separata tvagningsavdelningar/omklädningsrum/bastudelar för kvinnor (och två för män), en “normal” avdelning, och en tyst avdelning där man inte får prata. Där parkerade jag. Så fantastiskt att vara i samma rum som en massa främlingar men inte känna något som helst tvång att konversera. Tvagningen i sig var en fantastiskt meditativ upplevelse, att hälla vattnet över sig och ta sin tid.

Sedan följde en dag av att guppa omkring i varma källor, simma några längder i poolen, få massage av kanonduktige Nicklas, mumsa lite frukt, ligga i avslappningsstol, äta supergod sushilunch och avslutningsvis delta i en halvtimmes zenmeditation. När jag lämnade Yasuragi efter ca sex timmar var jag som en liten avslappnad degklump.

Något jag la märke till under den här dagen är hur otroligt högljutt det är inuti mitt huvud och hur galet mycket tankar som rusar just nu. Man märker detta lite extra när allt blir tyst och lugnt runt omkring. Jag ska verkligen försöka mig på det här med meditation, att bli medveten om bruset och försöka tysta det var rätt mäktigt.

Jag rekommenderar verkligen att åka till Yasuragi själv, det var väldigt nyttigt att bara vara tyst och i sin egen kropp en hel dag, att vara på en plats designad för avslappning.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

2 svar

  1. Låter alldeles alldeles underbart! Jag har aldrig varit där men nu blev jag ju lite extra sugen att besöka dom helt klart.

    Jag ska prova på floating på lördag som jag fick presentkort på i julklapp. Ska bli spännande och framförallt väldigt avslappnande. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

När jag blir vuxen på riktigt

Det är så här jag vill leva när jag blir vuxen på riktigt. I ett fantastiskt hus med historia, men naturen bara utanför dörren, en

Vecka 27 | Från Stockholm till Övik

Konceptet med veckosammanfattning har jag ödmjukt lånat av Elin. Jag blir ofta stressad av att jag inte hinner “dagboksblogga” varje dag och då är detta

Julmarknad på Bruksgodset

Julmarknad på Bruksgodset

Medan det fortfarande rent tekniskt är jul passar jag på att ta med dig till årets julmarknad på Bruksgodset i Banafjäl! Det här är kind

Bokfest för “Gör skillnad” på Bee urban

Jag var ju i Stockholm förra veckan (igen) och lyckades tajma in besöket med releasefesten av Marias, Emmas och Johannas sprillans nya bok – “Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft”.