Politik och höken och norrsken – allt som var oktober

Politik och höken och norrsken – allt som var oktober

Det är den tredje december och jag undrar om jag någonsin kommer komma ikapp med de här månadsinläggen. Förmodligen inte, och jag får väl bara gilla läget.

Jag har också sjukt långa naglar just nu så det är lite lurigt att skriva för får sudda lika mycket som jag skriver men nu ska jag sluta ilandsgnälla och berätta om vad som hände i oktober.

Foto 2021-10-02 10 11 17

Ungefär så här var oktober. Grått och grått och mer grått. Och lite regn. Jättekul. Verkligen.

Foto 2021-10-01 22 10 39

Det här är min bästa stund på dagen. När alla vaknar i lite sin egen takt.

211003 - Valupptakt med Centerpartiet

En kul grej hände i alla fall i oktober – jag började engagera mig i Centerpartiet i Övik! Så jag och mina partikamrater (!) åkte till Mellansel i början av oktober och hade valupptakt där vi fick inspiration och också började fila på nästa års valprogram.

211003 - Valupptakt med Centerpartiet

Vi fick sätta alla våra tankar på pränt kring vad vi tyckte kunde bli bättre i Övik på post-its och sätta upp på papper med olika områden, typ vård och skola. Jösses alltså, politik är svårt! Och spännande!

Jag har tänkt att jag ska formulera ett eget inlägg kring det här att engagera sig politiskt, skulle det vara intressant?

Foto 2021-10-04 20 38 04

Och på tal om politik – Emma kom på besök! Emma Hult är riksdagsledamot för Miljöpartiet och en av mina elever i Social Brand Lab! Och när hon skulle upp till Skellefteå på jobb så kom hon förbi och hängde med mig en kväll. Hon och Luna kom väldigt bra överens.

Foto 2021-10-04 23 27 01

Ja ni ser ju, Luna var inte med på att Emma skulle kvällsjobba.

Foto 2021-10-05 15 03 53

Det syns inte så bra på bilden men här satt jag och väntade på att vara med i livesänd radio i P1! Med muggen jag fick från Amy Porterfield i högsta hugg. De kör STORA kaffemuggar i USA, helt i min smak.

Det är ganska länge sedan jag var med i direktsändning nu, så det var kul! Blir ju en helt annan nerv än när man vet att det ska klippas. Och jag är ganska bra på det, bra på att ”prata i citat” har jag fått höra från journalister lite då och då.

Foto 2021-10-05 16 32 05

Jag hade fått en massa pallar av min morbror för att göra det lite roligare för hönsen i hönsgården så Emma hjälpte mig styra upp nöjesfält. Jag hade hönsen inne ganska mycket i oktober efter att både jag och hönsen fått skrämselhicka när en enorm duvhök var på besök en morgon.

Foto 2021-10-07 15 20 48

Den satt där till höger på övre balken till hönsgården, precis vid hönshuset. Det var på morgonen och hönsen skrek och gastade så mycket att jag störtade ut och undrade vad som pågick lagom i tid för att se höken flaxa iväg. Den fick inget byte med sig eftersom jag har tak på hönsgården men hönsen gick inte ut på hela dagen, de var i chock hela gänget. Rimligt!

Jag kikade in i hönshuset och då hade alla klämt in sig i redet (en gammal kattbur) och tuppen längst in! Jag skällde lite på honom, han skulle väl gå först i ledet och fajtas för sina damer? Är inte det hans jobb?

Foto 2021-10-06 17 42 36

En eftermiddag hängde jag i studion med Jonas och tog en ny omslagsbild till min podcast We Are Influencers. Resultatet kan du se här!

Foto 2021-10-07 08 56 10

Allt eftersom förlorade jag trädgården till frosten (tror det fortfarande sitter några morötter i backen som hann frysa fast) och mycket hade inte riktigt hunnit växa på sig. Men majsen blev så gullig! Och hönsen tyckte den var god.

Foto 2021-10-15 08 29 28

Jag plockade in ägg varenda morgon tills hönsen slutade värpa nångång i slutet på oktober. De vilar ju då det är som mörkast och ruggar (byter fjädrar) så just nu får jag köpa ägg från vårt lokala hönseri några mil bort.

Ärligt talat har jag tagit en liten omedveten paus från att äta så mycket ägg just nu. Det blir MYCKET ägg när man får mellan 4-6 varje dag.

Foto 2021-10-07 08 59 51

Det har kanske hänt att man glömmer att man lagt ägg i fickan och lutar sig fram för att plocka upp något. Då kan det hända en liten olycka.

Foto 2021-10-07 13 17 18

Varje torsdag har jag fått hänga med de här fantastiska personerna – mitt gruppcoachinggäng som går Amy Porterfields ”Digital Course Academy” via mig. Jag har ju varit en affiliate till Amy i tre år nu och min bonus för att man köper via mig är just en gruppcoaching under de veckor kursen pågår. Bästa timmen på veckan.

Foto 2021-10-10 16 43 08

Jag var ute i skogen med mamma och syrran och hittade inte en enda trattis men de hittade desto fler. Orättvist.

Foto 2021-10-11 17 06 21

Årstiden av konstant Golden Hour började.

Foto 2021-10-12 14 18 38

Och jag tog en sista cykeltur för säsongen.

Foto 2021-10-12 21 01 45

Det är inte Abiskos dansande norrsken men ibland får jag en liten show även hos mig. Och de kvällarna dansar mitt hjärta i alla fall lite extra.

211014 - Föreläsning House Be

Min finaste vän Jenny jobbar numera på kommunen och en morgon fick jag föreläsa med henne om varumärke och sociala medier och e-handel på House Be och det var SÅ KUL. Det ääär så roligt att föreläsa. Vill göra det mer mer mer.

211014 - Föreläsning House Be

Kolla vad uppstyrda vi ser ut! Bortse från tejprullen. (Nu är det enda du kan tänka på va?)

Foto 2021-10-14 10 01 44

Ebba och Johanna kom i samma frilla – den ser man inte så ofta! Jag förstår varför folk blandar ihop dem ibland.

Foto 2021-10-15 20 44 35

Och så helt plötsligt en lördag skulle jag gå på lokal?! Det vankades 90-talsfest i Övik och då måste man ju gå.

Nog aldrig känt mig mer gammal (och helt okej med det!) än denna kväll.

Foto 2021-10-20 19 50 43

Och sen färgade jag ju håret och satt barnvakt åt Vilmer helt själv i en hel timme! Han satt så här och kollade på TV och så åt han lite och det var det. Så himla ljuvlig unge.

IMG_7032

Men mamma gillar han ju allra bäst ändå. Och mormor. Man är glad om man kommer på topp fem. I'll take it!

IMG_7023

Och sen kom snön och november.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

I min iphone

Vilka appar har jag i min iPhone?

Såg att Sandra gjorde ett sådant här inlägg om sin telefon härom veckan och tyckte det var lite kul så nu härmapar jag och visar

Höstfix i trädgården

Nu när jag skaffat hus ska jag ju bli en odlande människa! Ska vi se hur det går? För ett tag sedan grävde jag upp

106. Om att lägga fokus på rätt saker med Flora Wiström

När Flora Wiström, bloggare, skribent och författare, gästade podden för fem år sedan, som min andra gäst någonsin, delade hon bland annat med sig av sina bästa bloggtips och outade sig själv som hipsterbloggare (med lite hjälp från mig).Nu är hon til…