Singapore

Det här med hostel är ibland en gudagåva. Igår förmiddag bytte jag rum till ett flickrum (pojkarna var inte så pratsamma) och sprang direkt på en resekamrat. Barbara från Irland har varit ute och rest i fyra månader och Singapore är hennes sista stopp innan hon åker hem till den gröna ön för att ta tag i sitt liv. Eftersom hon redan hade varit här i en dag så hakade jag bara på henne då hon kryssade mellan gatorna och utmanade tunnelbanesystemet.

Tillsammans utforskade vi denna härliga lilla smältdegel till ö-nation, från Kina till Indien till Turkiet och till slut blev det en alldeles fantastisk dag.

Vi inledde nere vid hamnen när lyxkryssarna låg på rad.

En jättestor snögubbe reste sig över palmerna.

Sedan åkte vi till Chinatown. Där hittade vi ett alldeles magiskt hindu-tempel med de här färgglada typerna på taket. Vi fick inte ha skor på oss inne på området och marken var alldeles kokhet av solen. Det blev ett skrattfyllt skuttande mellan skuggplättarna.

Sedan fortsatte vi till nästa religion; Islam. I moskén fick man inte ha bar rygg så vi fick låna fina kappor att skyla oss med. Vi läste om Muhammed och hans äventyr på stora skyltar. Himla mycket man inte vet egentligen.

Sedan hörde vi en massa trummande och smattrande. Det var någon slags parad i Chinatown där den här killen hade jättemånga nålar i sin arm. Andra hade inte lika många så han är säkert alldeles jättecool den här killen. Han smällde med något piskliknande och så luktade den en massa rökelse. Jag förstod inte så mycket men jag gissar att det hade att göra med onda makter, drakar och sånt spännande.

I Kampong Glam, Singapores historiska stadsdel, fanns den här himla fina moskén, Sultan Mosque. Tyvärr fick vi inte gå in i den för det var precis dags för bön.

Fina fönsterluckor på gamla hus i Kampong Glam.

På Arab Street (eller i närheten) hittade vi ett litet kafé där folk rökte vattenpipa och satt på golvet och myste. Vi nöjde oss med mojitos. “You are the result of your thoughts”. So sant.

I Little India var det galet mycket folk ute, mest män som bara hängde på gatorna. Vi trodde att det var något speciellt på gång men en kille hävdade att de bara “träffade vänner”. Enligt vår rumskompis som är från Singapore så kommer väldigt många män från Indien för att söka jobb och de bor väldigt trångt så på lördagar och söndagar så hänger man på gatorna och träffar folk istället för att vara hemma.

Den här killen hade dock inget med dem att göra, han band bara blomsterkransar som används som offergåvor vid hinduistiska ritualer. Himla fint tycker jag.

Sedan åkte vi tillbaka till västerland igen. På Orchard Rd (enorm shoppinggata) var julen i full gång. Jag har fortfarande inte riktigt fått kombinationen julpynt och tropisk värme att gå ihop.

Innan vi däckade av utmattning tog vi en paus uppe på taket till vårt hostel där de har ordnat det så himla fint med solstolar och mys.

Och det var Singapore. Nu är det äntligen dags för Bali.

0

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

8 svar

  1. Du har blandat ihop Little India och China Town ovan. Templet med de färggranna figurerna är Little India och gatubilden på paret som promenerar är från China Town.
    Singapore är fantastiskt, missa inte shoppingstråken!

  2. Du ger mig inspiration till att resa, mer än tidningen Vagabond skulle kunna gjort. Men jag fick också lite pepp av det där citatet. Jag ska på jobbintervju idag, trots(?) att jag har en tremånaders bebis hemma. Ibland måste man våga prova vingarna. Wish me luck!

      1. Det du skriver känns inte lika… Hm.. Tillrättalagt. Och det känns som att det inte vore en omöjlighet att kunna göra samma sak som du gjort (jag reserverar mig för fallskärmshoppet…probably not my cup of tea). Apropå jobbintervjun gick jag dit o gjorde mitt bästa, men jag tror det blir för mkt så idag blir det ett mail om tack, men nej tack. Men jag kände iaf efter. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En rumpa.

När jag fyllde 40 fick jag en rumpa. Det är en av de finaste rumpor jag nånsin sett och en av de finaste presenter jag

Nattfoto

Igår kväll blev jag kär. Jackie tog med mig ut i natten med kameran i högsta hugg och lärde mig konsten i nattfoto. Vi var

Bokmässan behind the scenes

Skepp o’ hoj, här kommer ett gäng bilder från Bokmässan som jag inte visat er! Jag var ju på Bokmässan för att prata om min

Josefin Dahlberg

Stockholmssväng i Coronatider

Tjoflöjt! Efter att jag var i Göteborg förra veckan så åkte jag en sväng till Stockholm. Tänkte att jag skulle ju ändå via hufvudstaden när