Vintern kom till Sthlm

Vilken lycka! Ni som följer mig på Instagram stories såg kanske hur jag lycklig som ett litet barn nynnade ”vi se det snöar” när jag vaknade imorse och såg stora lappvantar singla ned från himlen. ÄNTLIGEN! Äntligen snööö och vinter på riktigt! Precis som i Övik i söndags hade det snöat hela natten och när jag vaknade låg 2-3 decimeter perfekt nysnö på marken. HURRA!

Jag har nu, 37 år gammal, äntligen identifierat årstiden som jag tycker minst om av alla – senhösten. Detta är alltså de hemska veckorna då alla vackra löv har trillat av träden men innan snön kommer, då allt bara är mörkt och regnigt och trist. Det kan eventuellt vägas upp med mycket te, varma filtar och tända ljus men generellt är denna ”årstid” mest bara blä.

Men nu alltså, då snön precis kommit och är sådär perfekt tung men pudrig samtidigt, innan det blir slaskigt eller halt, när allt bara är perfekt och tyst och mysigt. Jag är sådär årstidsnykär just nu, precis som jag är när alla löv blir röda eller det luktar blöt jord på våren eller när man kan gå utan jacka första gången på sommaren.

Och tyvärr är jag inte lika ambitiös som Elin och drar ut i snön med stativ och systemkamera i plastpåse och kutar runt i två timmar utan jag tog några mobilbilder på min kvällspromenad med Leia. Ibland duger good enough.

Är du också årstidsjunky eller tycker du mest snön är pest?

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

5 svar

  1. håller verkligen med om att senhösten är det absolut värsta på året. och tyvärr har vi den än i malmö 🙁 det ser så himla fint ut på alla bilder från stockholm (älska snö!), men malmö är fortfarande bara grått och regnigt. hoppas på en riktigt vinter i år, det hade varit fint!

  2. Så underbart det är att vi alla tycker olika och att du njuter av denna tid. 🙂

    Jag håller med om att det kan vara vackert med snö – men jag vill helst snabbspola till våren. November tycker jag dock om, lugnet innan all julkommers sätter in.

    Värst tycker jag om februari, när våren känns långt borta. Annars har jag inget emot årstidernas skiftningar! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Sociala Medier-dagen i Karlstad

Sociala medier-dagen i Karlstad

Förra veckan åkte jag till Karlstad! Jag var nämligen inbjudan som en av talarna på Sociala Medier-dagen som ägde rum där förra tisdagen. En av

What I did last weekend.

Förra helgen var jag bjuden på kalas. Det var AT som fyllde år och då vet man att det blir ett bra kalas, maken till

Granskottssirap

Granskottssirap

I flera år nu har jag tänkt att jag ska testa att göra granskottssirap men alltid missat ”fönstret” då skotten är som spädast och optimala

Överexalterad och livrädd

Någon frågade mig nyligen, ”hur känns det med allt nu” och jag svarade spontant ”jag är överexalterad och helt och totalt livrädd. Och precis så