Vintern kom till Sthlm

Vintern kom till Sthlm

Vilken lycka! Ni som följer mig på Instagram stories såg kanske hur jag lycklig som ett litet barn nynnade ”vi se det snöar” när jag vaknade imorse och såg stora lappvantar singla ned från himlen. ÄNTLIGEN! Äntligen snööö och vinter på riktigt! Precis som i Övik i söndags hade det snöat hela natten och när jag vaknade låg 2-3 decimeter perfekt nysnö på marken. HURRA!

Jag har nu, 37 år gammal, äntligen identifierat årstiden som jag tycker minst om av alla – senhösten. Detta är alltså de hemska veckorna då alla vackra löv har trillat av träden men innan snön kommer, då allt bara är mörkt och regnigt och trist. Det kan eventuellt vägas upp med mycket te, varma filtar och tända ljus men generellt är denna ”årstid” mest bara blä.

Men nu alltså, då snön precis kommit och är sådär perfekt tung men pudrig samtidigt, innan det blir slaskigt eller halt, när allt bara är perfekt och tyst och mysigt. Jag är sådär årstidsnykär just nu, precis som jag är när alla löv blir röda eller det luktar blöt jord på våren eller när man kan gå utan jacka första gången på sommaren.

Och tyvärr är jag inte lika ambitiös som Elin och drar ut i snön med stativ och systemkamera i plastpåse och kutar runt i två timmar utan jag tog några mobilbilder på min kvällspromenad med Leia. Ibland duger good enough.

Är du också årstidsjunky eller tycker du mest snön är pest?

5 svar

  1. håller verkligen med om att senhösten är det absolut värsta på året. och tyvärr har vi den än i malmö 🙁 det ser så himla fint ut på alla bilder från stockholm (älska snö!), men malmö är fortfarande bara grått och regnigt. hoppas på en riktigt vinter i år, det hade varit fint!

  2. Så underbart det är att vi alla tycker olika och att du njuter av denna tid. 🙂

    Jag håller med om att det kan vara vackert med snö – men jag vill helst snabbspola till våren. November tycker jag dock om, lugnet innan all julkommers sätter in.

    Värst tycker jag om februari, när våren känns långt borta. Annars har jag inget emot årstidernas skiftningar! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Jag fick Covid – igen

I måndags skrev jag att jag hade ont i huvudet och var snorig – ”för att jag sovit med öppet fönster”. Jag var lite snabb

Välkommen till byn

Hej kompis! Det har varit väldigt lugnt här på bloggen i veckan men med kombinationen cirka tusen ouppackade lådor, vänner och familj på besök och

Hela Övik

I början av mars kom Maria från Örnsköldsviks Allehanda, vår lokaltidning, hem till mig för att göra ett ”hemma hos”-reportage. Det var väl ungefär det