Skoterkalas på Åresjön

Skoterkalas på Åresjön

Jag sitter hemma i gråa Stockholm och har drabbats av vad jag brukar kalla ”upplevelsebaksmälla”. Ni vet när man haft det så drömmigt och njutigt en hel långhelg och umgåtts med underbara människor och så kommer man hem till sin trista lägenhet och alla måsten? Ungefär där är jag. Lite smålåg och tycker synd om mig själv.

Därför förtränger jag verkligheten en stund till och tittar tillbaka till i fredags då vi åkte på skotersafari med Camp Åre! Man skulle kunna tro att jag som norrlänning har åkt massor med skoter förut men icke! EN gång tidigare har jag åkt skoter och det var typ 10 år sedan då mitt ex fick det i julklapp att han skulle få köra skoter och jag fick åka med. Så när vi bjöds in att köra skoter i samband med Winter Workation så var jag först i kön!


Foto: Elin Kero


Foto: Elin Kero

Vi blev alla kittade med skoteroveraller så vi såg ut som ett gäng minions med hjälpar, sedan teamade ihop oss två och två och så gav vi oss av ut på Åresjön i ett långt lemmeltåg. Elin och jag åkte ihop och turades om att filma och fota längs vägen, båda två tjoandes och pipandes över hur vackert allting var.


Foto: Helena Gunnare

Vi susade fram över i sjön på pudersnö i perfekt motljus och livet var helt fantastiskt.


Foto: Sara Rönne


Foto: Ulrica Hållén


Foto: Elin Kero


Foto: Jonna Jinton

Sedan bar det av in i skogen och upp på fjället. När den här utsikten uppenbarade sig började Elin tjuta ”han (safariledaren) måste stanna nu, nuuuuu!” bak på skotern. Och det gjorde han, väldigt förstående för sitt fotobesatta bloggargäng stannade vi nog lite oftare än vad man gör i vanliga fall. Men titta vad vi fick njuta av. Helt fantastiskt.

Foto: Jonna Jinton


Foto: Jonna Jinton

Jag vet inte vad ni tycker, men att femton svartklädda minions står på rad och antingen hoppar i snön eller fotar någon som hoppar i snön, det är fullt normalt för mig. Och att sedan göra snöänglar i skoteroverall och hjälm, också fullt normalt. OCH SÅ JÄVLA KUL! Det är för övrigt jag och Elin som hajfavjar.


Foto: Sara Rönne

Uppe på Renfjället stannade vi till en sväng för att fota, ta en snabb kopp kaffe och njuta lite av den otroligt vackra utsikten innan vi åkte nedför fjället igen.


Foto: Katarina Jansson

Jag kan varmt rekommendera skotersafarit för den som gillar fart och fläkt och sjukt vackra vyer. Tack för en grymt härlig utflykt!

6 svar

  1. Åh vilka härliga energifyllda bilder! 😀 Jag brukar kalla det där läget för ”baknykterhet” eftersom jag ju är nykterist men mår som jag gör ändå efter intensiva upplevelser i högt tempo. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vintern rasat!

HEJ MAJ! Äntligen är den här – den riktiga vårmånaden! April är slut och jag hoppas innerligt att vädret fattar det så att det här

Torrflottis

  Jag blir galen på min hårbotten. Den är frisk och glad ungefär tre veckor per år, resten av tiden är den som är trotsig

85. Kvinnor och icke-binära i gamingvärlden med Lillie Klefelt

Gamern Lillie Klefelt har hållit på med e-sport sedan hon bara var 4 år gammal och blev introducerad till den världen av sin extrapappa. Snabbt fastnade hon för att spela på PC och har sedan dess hunnit med en hel del, både i den virtuella världen och …