Status på gården en torsdag i juli

Status på gården en torsdag i juli

Igår fick jag finbesök på verandan! Amanda och hennes familj kom förbi på vägen hem från Åre och tog en liten sväng via kusten och Eldsmark. Jag bjöd på kaffe och scones och barnen tyckte hönsen var mest underhållande av vad gården hade att erbjuda.

Jag hade ingen mjölk hemma insåg i sista stund men hittade det här receptet på scones med vatten och det gick ju fint det med.

Sedan visade jag Amanda runt i trädgården och passade på att ta några bilder för att komma ihåg hur trädgården såg ut så här en torsdag mitt i sommaren.

Innan jag hägnade in köksträdgården så var hönsen och rev runt i pallkragarna när fiberdukarna hade blåst av så jag har inte så många haricot verts kvar men jag hoppas detta är en av dem! Annars är det vaxbönor och det duger gott det med.

Kålen är helt makalösa i år! Jag lyckades driva upp brysselkål från frö och de har varit starka och fina plantor hela vägen, är så stolt över dem! Problemet är bara att brysselkålen och spetskålen liksom kväver grönkålen på kanten så de får ingen plats. Det får bli en pallkrage till nästa år.

Igår klippte jag också gräset och provade en uppsamlare som jag fått låna från Kvaved. Den var inte helt optimal men jag fick upp rätt mycket gräs som jag nu lagt runt odlingarna. Salladen kommer fint och löken ser glad ut. Och jag älskar skylten jag fått av min vän Jessica. Du kan köpa den i hennes shop här!

I mitt lilla växthus står pumporna och vattenmelonen jag satte ”på kul” och kämpar. Jag har ingen plats för dem ute i landet och de skulle ändå inte bli något då det är för kallt där. Jag har inga förväntningar att de faktiskt kommer bära frukt men ändå lite kul att testa!

Ett av sommarens projekt som inte fått någon uppmärksamhet alls är det faktum att jag skulle måla om huset. Men så igår fick jag feeling och började! Målade ett andra varv på det jag målade förra året och så kortsidan mot badrummet. Kolla vilken skillnad det blir!

Jag har ju hängt upp tomaterna så fint över bordet med ett kompostgaller (mammas idé – så smart!) så lite lurigt att måla bakom dem just nu men den biten kan jag ta när skörden är klar om en månad.

Luktärtorna börjar slå ut också! Jag tyckte jag hade byggt en så fin rabatt med växtstöd och allt men det räckte inte alls utan de välte omkull så jag kompletterade med lite pinnar där bakom som de kan fortsätta sin färd på.

Imorgon borde jag kunna plocka ihop till min första lilla bukett!

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vloggvecka dag 4: Det gör mig vansinnig!

Vloggveckans fjärde dag spenderar jag hemma i Eldsmark med promenad i solen på skaren, livesändning med mina elever i Social Brand Lab och så försöker

Till nya traditioner

God fortsättning! Förra julen var jag ju sjuk i Covid så i år bestämde jag att vi skulle slå på stort och ha julklappar igen!

Att vara lite som en humla

Jag älskar klyschor. Eller så här – jag älskar när saker och ting faktiskt har en tanke. En betydelse. När det kommer till mina tatueringar

I min iphone

Vilka appar har jag i min iPhone?

Såg att Sandra gjorde ett sådant här inlägg om sin telefon härom veckan och tyckte det var lite kul så nu härmapar jag och visar