Tre sätt att undvika lårskav i ”sommarvärmen”

Inlägget innehåller annonslänkar.

ootd

Även om sommarvärmen inte riktigt vill ära mig med sin närvaro så finns det ändå dagar som jag vågar på mig en kjol. Och som plus size är jag också väl bekant med nackdelen av det här klädvalet, det stavas nämligen lårskav.

Lårskav var något man inte pratade om, bara för några år sedan. Väldigt länge trodde jag att jag var den enda människan i världen som led av det här och skämdes något så oerhört när jag illröda utslag på insidan låren efter att ha gått omkring i klänning en hel dag.

Sedan dess har både jag och världen kommit till insikt – problemet är ett faktum för alla oss som är såna där personer vars lår rör varandra när vi går. Och ännu bättre – det finns lösningar! Mer eller mindre vetenskapliga men här kommer tre tips från någon som testat det mesta (jag).

Shaping: 1. Kapp Ahl | 2. Spanx | 3. Lindex | 4. Maidenform

Shaping är alltså underkläder som också håller in och upp och åt lite här och där. Jag föredrar modeller i stil med nummer två, sådana som går hela vägen upp under behån och håller in både mage, lår och rygg. Inte så mycket för att jag ska se smalare ut utan snarare för att det inte ska bli några fula kanter och muffin tops här och där.

Shaping kan bli en aning varmt om det är varmt ute men i den här temperaturen är det nästan att föredra lite extra värme på fiffi.

Cykelbyxor: 1. Gina Tricot | 2. Lindex | 3. Ellos | 4. Ellos 

Cykelbyxor fyller samma funktion med att undvika lårskav, dock är de mer av klassiska leggingsvarianten i bomull och inte lika höga i midjan. Jag kör dessa på landet och när jag inte har så tajta klänningar som jag vill ha lite form på.

Om det är riktigt varmt och man vill undvika extra plagg kan man testa Skin Agent, ett ”deostick” som man stryker på där det skaver (kan såklart användas på andra delar än låren med) och produkten lägger sig som en tunn hinna som glider utan att skava. Den är vegansk och till stor del ekologisk och fukttålig, samtliga viktiga faktorer tycker jag.

Har du några fler tips på hur man undviker lårskav?

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

20 svar

  1. Eller hur!! Vi måste våga prata mer om shaping!! Känner att det haft skämstäcket över sig för länge, det är ju GULD! Man känner sig längre och snyggare och som du säger – strumpbyxorna sitter kvar och det syns inte någon kant!

  2. Oh, vilket bra tips Lisa, ovanpå strumpbyxorna alltså? Det ska jag testa! 🙂

   Och cykelbyxor älskar jag. Känns ibland lite jobbigt att det syns (när man liksom sitter med kjol) men har 1. slutat bry mig och tycker 2. att det är skönt att inte behöva tänka på att flasha eftersom man är skyddad av ett par shorts liksom. Känner mig nästan för naken utan 🙂

 1. Lindexlänken till deras cykelbyxor är nog fellänkad hihi, man kommer till barnavdelningen! Tog några sekunder innan jag fattade ”de nya storlekarna” haha.

 2. Pallar inte shapings, så tajt, obekvämt och jobbigt att få på. Pallar inte något obekvämt alls längre. Får även ont i magen när det håller in. Har däremot cykelbyxor men i siden som jag köpt på Twilfit, och de är svala plus funkar som underkjol, dvs plaggen glider över dem och hakar inte upp sig. Kanon tycker jag!

 3. Har alltid haft problem med det här, och aldrig fattat att det inte är skämmigt och att man kan göra nåt åt det förutom att lida kval i tystnad. 😛
  Tack för tipsen!

  1. Jag är inte heller riktigt en ”visa-benen-person” (förutom vaderna, tycker jag har rätt schnajdiga vader) så leggings funkar ju fint – men om det är varmt vill jag kunna klä av mig utan att lida!

   1. Nej de funkar bra! Med rätt storlek. Jag köpte en uns för stora.. så de sitter lite för löst och rullar sig. Bättre med de som sitter lite tajtare. De syns inte och jag har en del tajta kjolar.Om du köper omönstrade så syns de inte under. De rekommenderas!

 4. Jag har börjat med deostick, och det har verkligen revolutionerat mitt liv, kan jag säga! Herre jössanes, tänker mig att det är så folk som blir frälsta känner, haha ☺️ Nej, skämt åsido, men jag älskar det. Dock blir jag lite sugen på att testa Shaping nu också, cykelbyxor har hittills inte funkat för mig då de blivit för långa och synts alldeles för mkt. Tack för bra tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Nomineringarna är här!

Idag offentliggjordes nomineringarna till Stora Influencerpriset 2018! I år har jag suttit med i juryn och tagit fram de här grymma finalisterna och jag är

Vecka 28 | Skog och solnedgångar

Vecka 28 skrev jag mina första 3000 ord på boken, sprang i en massa skogar och åkte husbil. Och funderade på varför det inte kan

Första kycklingen är här!!

Förlåt för hemsk bildkvalitet men jag kan inte hålla mig. Första kycklingen är här!!! Den kläcktes igår kväll och det är pickhål på åtminstone tre

I motljus och dimma

Foto: Katarina Wohlfart | Redigering: Linda Hörnfeldt ”ÄLGAR!! STANNA!!” Efter en lång dag av utflyktande vid Höga Kusten var vi runt 22 på kvällen i