Search
Close this search box.

Vinterfest och att lyssna på magkänslan

Vinterfest och att lyssna på magkänslan

För några veckor sedan fick jag ett DM på Instagram.

”Vad är chansen att du vill sitta i en soffa och samtala om att följa magkänslan fre 4:e februari?”

Mitt svar? ”Ja! Kul!”

Meddelandet kom från Jerry Engström, lokal entreprenör som äger och driver Friluftsbyn som ligger vid foten av Skuleberget i Höga Kusten. Du kanske känner igen honom från när jag firade midsommar där när jag precis hade flyttat tillbaka till Övik?

Jag sladdade in i Friluftsbyn strax efter 13 i fredags efter att ha kört 50 större delen av de sju milen från mig ner till Skule. Snöstorm och att ha bråttom går inte riktigt ihop. Som tur var hade Jerry redan spräckt schemat så jag hade gott om tid att landa, få en kopp kaffe och hälsa på Johannes som jag skulle sitta bredvid i soffan.

Johannes har ganska nyligen flyttat till Övik tillsammans med sin familj! Han är musikentreprenör och har också jobbat med influencers så vi hade en hel del att prata om. Riktigt härlig prick!

Innan vi går vidare vill jag bara take a moment och säga hur impad jag är av vad Jerry har gjort här i Friluftsbyn och för hela Höga Kustens besöksnäring. Han lämnade alltså ett toppjobb som global marknadschef på Fjällräven för att han hade en vision om att bygga en plats för natur, möten och äventyr vid foten av Skuleberget. ”Jag sa upp mig och köpte en camping” – som han själv uttrycker det.

Idag är Friluftsbyn SÅ mycket mer än en camping. Det är en mötesplats, en festivalarena och en konferensanläggning. Jerry och hans gäng har byggt om hela stället och det blir bara bättre och bättre. Det skadar inte heller att Jerry är ett geni när det kommer till content och PR.

När jag var där sist 2018 (jag skyller på pandemin) var inte ens Vardagsrummet byggt, restaurangen vi satt i i fredags. Det fanns en bottenplatta och en sketch på ett papper men det var allt.

Foto: Joakim Norenius

Idag ser det ut så här. Och på den scenen, som för några år sedan var en del av Jerrys fantasi, satt jag och han och Johannes i fredags och pratade om att våga följa magkänslan. Jerry om någon är ju expert på det!

Men vilket härligt samtal det blev! Jerry hade gjort en ”presentation” med ett gäng bilder på mig och Johannes och det var väldigt spännande att se vilka skatter han hade googlat fram! 🙈

Bland annat den fina bilden till vänster där från första gången jag var med i Nyhetsmorgon. Det var stort! Du kan läsa mer om det här. Åh, tittade precis på det klippet, jag var sååå nervös. Cringe – visst är det så kidsen säger?

Så – vad pratade vi om? Mycket om mod. Om att våga ta steget och starta eget. Och Jerry ville att jag skulle dela med mig av några tips som man bör tänka på. Enkla tips, det är ju min bästa gren. 😏

  • Var noga med vem du tar råd av. Om du ska starta företag – lyssna då kanske inte på någon som aldrig vågat göra det du vill göra. Omge dig av människor som är stöttande – men ha självklart sunt förnuft nära till hands.
  • Ha en plan men testa dig fram. Visst, strategier och affärsplaner låter extremt dammigt men det är superviktigt! Att enbart gå på feeling och hoppas på det bästa funkar säkert men skapar onödigt många ”gå tillbaka till gå”-situationer.
  • Ba' gört'! Du kommer inte kunna tänka dig till förändring, du måste våga göra. Vad är det värsta som kan hända? Se till att ha ett supportsystem eller en buffert och kör sen bara.

Foto: Jonas Forsberg

Vi garvade en del också. Både Jerry och Johannes är hilarious personer. Behöver ha fest snart så jag kan bjuda dem.

När dagen nalkade mot sitt slut drog jag mig till övervåningen, jobbade lite och drack bubbel med Ebba, Tobbe och Jenny. Sedan väntade middag, burgare av högsta klass, gindrinkar och rödvin.

Och små fåglar i lampan! My kind of lampa.

Efter middag bjöds det på filmvisning i form av Linda Åkerbergs film från sin bestigning av Kebnekaise och sedan musik från Musikmakarna – en låtskrivarutbildning i världsklass som finns i Övik.

När jag gick och la mig nånstans efter midnatt vibrerade hela kroppen av att ha fått umgås med smarta och kreativa människor. En inspirationsinjektion jag behövde.

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Överexalterad och livrädd

Någon frågade mig nyligen, ”hur känns det med allt nu” och jag svarade spontant ”jag är överexalterad och helt och totalt livrädd. Och precis så

Tretti-nio.

Idag fyller jag 39 år. Och när jag sitter här och försöker skriva det här inlägget inser jag hur mycket jag fastnar i ”ett år

Midsommar 2015

Fyra av mina bästa midsomrar

Glad midsommar! Jag tänker vi inleder denna årets längsta dag (ÄLSKAR att sommarsolståndet och midsommarafton sammanfaller i år) med att kika tillbaka på fyra av

Fotografering för Social Brand Lab!

Häng med på hur det gick till när promotionmaterialet för Social Brand Lab blev till – från fotografering till grafisk design.