Vår i trädgården

Glad påsktorsdag! 

Hörrni jag är frisk! Prisa gud! Inte nötkärnefrisk, jag har fortfarande en riktigt irriterande hosta men ingen feber och inget snorande, det är som en helt ny person har tagit plats här efter helgens mycket sorgliga skepnad.

Imorse var jag till läkaren på vårdcentralen, inte på grund av den här förkylningen utan den tiden har varit inbokad länge. Jag har ju ätit antidepressiva i en evighet, sedan jag har sjukskriven senast för depression, 2012. Jag har heller inte varit på  något uppföljningsbesök på flera, flera år, eftersom min husläkare slutade, men nu kände jag att det var dags.

Vi bestämde oss dock för att det inte var läge att sluta med medicinen och läkaren berättade att många som varit deprimerade flera gånger äter medicin livet ut. Det vet jag inte om jag är så sugen på, men med tanke på utmattningen och så instabilt som livet ändå är just nu så är det inte läge att sluta nu heller.

Dessutom så fick jag en tid hos en psykolog redan nästa vecka (!!) för ett reda ut ett och annat i själen. DET känns otroligt skönt. Har länge känt att en terapisväng vore välbehövlig men inte orkat ta tag i det. Men när jag satt där hos läkaren började jag bara gråta okontrollerat så då blev det liksom så naturligt. Eller. Ja. Du fattar.

Sedan åkte jag hem, hämta Leia och gick ut i skogen en sväng och på vägen hem svängde vi förbi här:

Ser du det gråbruna huset i bakgrunden? Där bor jag! Så det här är alltså min lokala trädgårdshandel! De har bytt ägare och nyöppnade för någon vecka sedan så jag har tänkt att jag ska svänga förbi och kika. Och OJ så fint det har blivit! Kolla bara!

Inte så supermycket blommor än men säsongen har ju bara precis börjat! Nu var det fokus på påskliljor och lökar och fröer och en hel massa superfina krukor!

Massor med glasflaskor var utplacerade runt om i butiken som man också kunde köpa, det blev liksom lite exklusiv loppisfeeling över det hela!

Titta! En massa små vaser med en tulpan i varje – HUR FINT?! Så här vill jag göra om jag har ett sånt avlångt fönster nån gång.

Fokus på fröer och potatis på säck. Älskar lanthandelfeelingen.

Och i fönstret hade man lite odlingsskola, jag tror detta handlar om att ”dra ut” rötterna ur potatisen så man kan sätta den sedan? Försättning? Förnånting? Hjälp mig odlingsvänner!

Så här såg det ut inne i växthuset, det är ju så fint så jag får spader! Vill typ ta en kaffe och läsa en bok här inne.

Kändes så personligt och inbott, inte alls så mycket som en affär. Och så gick man och småpratade med personalen och de småpratade med varandra vilket gjorde det så mysigt. Gillart starkt!

Jag fick med mig en superfin kruka hem och ett fånge svenska och klimatkompenserade tulpaner, det du! 🙂

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

3 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vlog: Fjällvandring i Tänndalen

För sisådär en månad sedan var jag, mamma och Roger och hälsade på Sara i fjällen, närmare bestämt Tänndalen! Jag visade ju dig bilder då

Emojilistan

Tillhör du dem, som jag, som överanvänder emojis? Ett mess känns aldrig riktigt komplett utan en emoji och jag överanvänder dem även i mail (dock