Mitt Sthlm

Coffice i Stockholm – en guide

Som ni vet så jobbar jag ju en hel del från olika caféer, eller Coffice som jag kallar det. [Coffee + Office = Coffice]. Så idag tänkte jag dela med mig en liten guide av de ställen jag anser är de bästa caféjobbställena i stan.

Ett café kräver en del saker för att kvalificera in som ett bra Coffice, som till exempel sköna stolar/soffor, stabilt WiFi, eluttag, gott kaffe och möjlighet att hänga i timmar utan att få onda ögat av personalen. Bra lunch och mackor är också ett plus eftersom man ofta hänger tillräckligt länge för att bli hungrig.


CITY

150429

Scandic Klara

Slöjdgatan 7. Klara Stockholm är, som ni säkert redan vet, mitt andra hem. Jag är så mycket stammis här att jag vet vad personalen heter och får gratis kaffe. Jag älskar det. Ligger supercentralt, är bara knökfullt över lunchen, mysiga soffor, bra kaffe, all day breakfast, eluttag mellan sofforna och bra WiFi. Högsta betyg!

HTL

Kungsgatan 53. Alltså, älsk på hotellhäng. Bra mat, trevlig personal, topp-WiFi och ingen surar om man sitter hela dagen. HTL har dessutom en jättebra lunchbuffé!

Scandic Grand Central

Kungsgatan 70. Ett till hotell, de är ju bara så bra. Finfin frukost, sköna fåtöljer och soft stämning. Känns lite New York:igt sådär. Man kan sitta både i främre delen av restaurangen och i lobbyn.

MOOD

Regeringsgatan 48. Mood-gallerian har öppet WiFi i hela huset, uteserveringen vid Café Egoiste är ljuvlig att jobba på när vädret tillåter.


ÖSTERMALM

Nobis

Norrmalmstorg 2-4. Loungen på Nobis vid Norrmalmstorg har tusen meter i tak och djupa soffor. Superbra service och starkt kaffe.
» Läs mer: Mitt Sthlm: Caféjobba på Nobis Hotel

Mocco

Nybrogatan 61. Jag hänger inte ofta och jobbar på Östermalm men när jag gör det går jag gärna hit. Mysig stämning och bra mat och kaffe. Kan bli rätt trångt runt lunch och framåt eftermiddagen.


SÖDERMALM

Muggen

Götgatan 24. Klassikern i Götgatsbacken med supergod frukost och ca alla i närheten bokar sina möten hit. Inte supermysigt och ganska trångt men bra lunch- och fikautbud och obegränsat WiFi.

Louie Louie

Bondegatan 13. Långt fikahäng, plugg eller jobb. Dock vill de gärna att man inte “hänger” över lunchtid då de vill ha platserna för lunchgäster. Fullt förståeligt. Kom således vid 14 och sitt till 18 när de stänger. Kyckling- och fetaostsalladen är nom.

» Läs mer: Eftermiddagshäng på Louie Louie

Salong 2 - Bio Rio

Salong 2

Hornstulls strand 3. Tokmysigt, retro, väldigt god frukost och fritt wifi. Ligger vägg i vägg med Bio Rio.

Läs mer här »

Coffice

Östgötagatan 29C. Coffice med det perfekta namnet är ett kombinerat café och kontor där det finns både skrivare, wifi, eluttag, mötesrum och telefonrum. Och här är det inte konstigt om man sitter i samma fåtölj en hel dag. Plus för trevlig personal, massor med eluttag och Macbooks på rad.

Bagel Street Café

Västgötagatan 23. Finns på lite olika ställen i Stockholm men jag gillar den bakom Skrapan på Söder bäst. Här var jag tokstammis ett tag. Mycket barnvagnar och grymma bagels. Träbänkarna gör att man inte sitter alltför länge dock. Uttag finns!


 

KEDJOR

Espresso House

Typ varenda Espresso House i stan kvalificerar in, mer eller mindre. Bra kaffe, okej lunch (dock dyrt), massor med eluttag och obegränsat WiFi. Mitt favorit EH är nog det på Götgatsbacken och det i Konserthuset vid Hötorget. Det vid Stureplan är värst, så galet mycket folk typ jämt.

Wayne’s Coffee

Wayne’s har grymma juicer och några riktigt mysiga caféer, men ett stort minus för inget öppet WiFi utan man får en kod för en timmes surftid. Mycket snålt. Den på Kungsgatan är precis renoverad och mycket trevlig.

Har jag missat något? Vilket coffice borde finnas med på listan?


Klicka gärna på hjärtat nedan så att jag vet vilka inlägg du gillar bäst!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Tech Thursday: Få ökat fokus i ditt bloggande med appen iA Writer - betterbloggers.se
    Thursday, February 11, 2016 at 4:23 pm

    […] upptäckt fungerar väldigt bra är ett miljöbyte. Det kan handla om att rent fysiskt byta miljö, som när Linda jobbar från caféer. Men det kan också vara något så enkelt som en ny applikation att skriva dina blogginlägg i. Vi […]

  • Leave a Reply