Coffice i Stockholm – en guide

Coffice i Stockholm – en guide

Som ni vet så jobbar jag ju en hel del från olika caféer, eller Coffice som jag kallar det. [Coffee + Office = Coffice]. Så idag tänkte jag dela med mig en liten guide av de ställen jag anser är de bästa caféjobbställena i stan.

Ett café kräver en del saker för att kvalificera in som ett bra Coffice, som till exempel sköna stolar/soffor, stabilt WiFi, eluttag, gott kaffe och möjlighet att hänga i timmar utan att få onda ögat av personalen. Bra lunch och mackor är också ett plus eftersom man ofta hänger tillräckligt länge för att bli hungrig.

Guiden senast uppdaterad 180225.


CITY

150429

Scandic Klara

Slöjdgatan 7. Klara Stockholm är, som ni säkert redan vet, mitt andra hem. Jag är så mycket stammis här att jag vet vad personalen heter och får gratis kaffe. Jag älskar det. Ligger supercentralt, är bara knökfullt över lunchen, bra kaffe, all day breakfast, eluttag på flera ställen och bra WiFi. Högsta betyg!

Haymarket

Hötorget 13-15. Ett stenkast från Klara ligger det mer flådiga och populära Haymarket (gamla PUB-huset). Toppen WiFi och eluttag finns på våningen ovanför Gretas. Dock är den våningen ibland bara öppen för hotellgäster. Stort plus för att man får ha hund på Gretas!

 

Scandic Grand Central

Kungsgatan 70. Ett till hotell, de är ju bara så bra. Finfin frukost, sköna fåtöljer och soft stämning. Känns lite New York:igt sådär. Man kan sitta både i främre delen av restaurangen och i lobbyn.

MOOD

Regeringsgatan 48. Mood-gallerian har öppet WiFi i hela huset, uteserveringen vid Café Egoiste är ljuvlig att jobba på när vädret tillåter.


ÖSTERMALM

Nobis

Norrmalmstorg 2-4. Loungen på Nobis vid Norrmalmstorg har tusen meter i tak och djupa soffor. Superbra service och starkt kaffe.
» Läs mer: Mitt Sthlm: Caféjobba på Nobis Hotel

 


SÖDERMALM

Fikabaren

Södermannagatan 10. Detta lilla café med utmärkta sallader och frulle hela dagen är perfekt för några timmars jobb i SoFo. Wifi, eluttag och toppen kaffe. Minus för träbänkar vilket ger långa sessioner lite träsmak. Stort plus för hundvänligt!

Muggen

Götgatan 24. Klassikern i Götgatsbacken med supergod frukost och ca alla i närheten bokar sina möten hit. Inte supermysigt och ganska trångt men bra lunch- och fikautbud och obegränsat WiFi.

Il Caffé

Södermannagatan 23. Il Caffé finns lite överallt i stan och är ökänt för Macbooks på rad och hipstervibe. Bra kaffe, det finns wifi och eluttag OCH är hundvänligt! Alla hundvänliga caféer får plus i kanten i min bok.

Louie Louie

Bondegatan 13. Långt fikahäng, plugg eller jobb. Dock vill de gärna att man inte “hänger” över lunchtid då de vill ha platserna för lunchgäster. Fullt förståeligt. Kom således vid 14 och sitt till 18 när de stänger. Kyckling- och fetaostsalladen är nom.

» Läs mer: Eftermiddagshäng på Louie Louie

Salong 2 - Bio Rio

Salong 2

Hornstulls strand 3. Tokmysigt, retro, väldigt god frukost och fritt wifi. Ligger vägg i vägg med Bio Rio.

Läs mer här »

Coffice

Östgötagatan 29C. Coffice med det perfekta namnet är ett kombinerat café och kontor där det finns både skrivare, wifi, eluttag, mötesrum och telefonrum. Och här är det inte konstigt om man sitter i samma fåtölj en hel dag. Plus för trevlig personal, massor med eluttag och Macbooks på rad.

 


 

KEDJOR

Espresso House

Typ varenda Espresso House i stan kvalificerar in, mer eller mindre. Bra kaffe, okej lunch (dock dyrt), massor med eluttag och obegränsat WiFi. Mitt favorit EH är nog det på Götgatsbacken och det i Konserthuset vid Hötorget. Det vid Stureplan är värst, så galet mycket folk typ jämt.

Wayne's Coffee

Wayne's har grymma juicer och några riktigt mysiga caféer, men ett stort minus för inget öppet WiFi utan man får en kod för en timmes surftid. Mycket snålt.

Har jag missat något? Vilket coffice borde finnas med på listan?

4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En lanseringslördag

Vilka galna dagar det har varit!  I lördags lanserade jag ju Social Brand Lab och körde mitt första LIVE webinar. Och vilken uppslutning! Ni var

Om att skaffa barn. Själv.

Igår fyllde jag 38 år. Och nu har jag bestämt mig. Jag vill ha barn. Det här beslutet är något som är långt ifrån självklart

30 dagar till val(vinst)!

Igår samlades glada centerpartister på Bruksgodset i Banafjäl för att peppa igång inför valspurten. Det är ju val den 11 september och nu börjar det