Nattfoto

Igår kväll blev jag kär. Jackie tog med mig ut i natten med kameran i högsta hugg och lärde mig konsten i nattfoto. Vi var ute i flera timmar och experimenterade med tomtebloss och långa slutartider i meterdjup snö. Det var skratt så vi kiknade och jag insåg hur fantastiskt det här med att fota i mörker är. Tystnaden. Lugnet. Den totala avsaknaden av stress.

Så ikväll när det sprack upp efter att konstant ha snöat i typ en vecka så tog jag med kameran och stativet upp mot skogen och provade att fota stjärnorna och månen för första gången. Jag har en del att lära, till exempel att 30 sekunder är för lång slutartid för att fota stjärnor – de rackarna flyttar ju på sig!

Bara upplevelsen i sig är dock värt minst lika mycket som resultatet. Att få komma ut och skapa. Bara skapa. Det är något jag gör väldigt sällan, skapande för skapandets skull, inte för resultatet. Resultatet tänker jag blir bättre med lite övning men skapandet, det kommer finnas kvar längs vägen.

Vad tycker ni? Inte helt illa för en nybörjare va?

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

16 svar

  1. Fantastiska bilder! Jag önskar jag hade någon i min närmaste krets som var duktig på foto och kunde lära mig en del. Har faktiskt sett någon typ av gratis webbkurs så ska försöka leta upp den för jag vill också ta så här snygga bilder.

      1. Jag överväger InoS kurs då den verkar mycket bättre än gratis kursen jag tittat på. Min kassa är dock mycket skral för tillfället men det skulle vara en bra födelsedagspresent till mig själv och jag behöver verkligen lära mig mer om foto för att utveckla bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vecka fyra

HEJ bloggkompisar! Hur mår ni? Jag vet, jag ligger så rackarns efter med bloggen och har också en liten bloggexistentiell kris just nu (jag har

Kommunikatörsdagen

Mina nio bästa föreläsningstips

Att föreläsa är förmodligen en av de saker jag älskar mest med mitt jobb. Det och skapa content hamnar högst upp på listan av de

Omplantering

Jösses så varmt det är idag! Termometern har klättrat upp runt 25-graderstrecket och nu börjar svettsäsongen. Haha! Som du nog redan vet är jag inget