Igår samlades glada centerpartister på Bruksgodset i Banafjäl för att peppa igång inför valspurten. Det är ju val den 11 september och nu börjar det verkligen bubbla på alla håll och kanter inför valdagen.

På plats var så klart Emil Källström (fd riksdagsledamot) och hans dotter Dagmar styrde upp kiosk vid entrén. Det ska börjas tidigt med fikat!

Det var en ljuvlig sommarkväll full av härliga människor. Jag blir liksom lycklig av att träffa de här personerna. På riktigt.

Bruksgodset är en oas som har drivits i många år av Anna-Karin Rask-Nygren som är keramiker. Så vi passade på att kika in i hennes verkstad innan vi drog igång med kvällens program. Vivi-Anne och Marielle klämde och kände lite på keramiken.

Vår eminenta ledare Anna-Britta hälsade välkommen och introducerade en legend…

…nämligen fd partiledare och näringsminister Maud Olofsson! Maud är ju från Övik och har faktiskt gått i skola med min mamma men jag har aldrig hört henne tala förut.

Jag satt helt trollbunden. Vilket engagemang, vilken retorik! Det märks ju onekligen att man har ett proffs framför sig och hon satte huvudet på spiken kring många saker vi vill förändra, bland annat med livet på landsbygden. Men främst just det här att se människorna, se väljarna. Det handlar inte om ens politiska ego (som tyvärr många tror) utan att vara ett arbetsverktyg för medborgarna och det tycker jag hon sammanfattade väldigt bra.

Och så sa hon hela tiden ”när ni tar makten”, något som jag tror fick många att se den verkligheten framför sig. Taggad!!

Emil var som sagt på plats och peppade kring kampanjande! Han lämnade ju politiken för ett par år sedan och jobbar nu som vice VD på ett företag i Övik som utvecklar förnybara drivmedel, så coolt att så mycket innovationsutveckling på det gröna området sker i Övik!

Erik. Alltså jag tycker om Erik så mycket. Erik Orrell är 23 och Öviks kandidat till Riksdagen och jag hoppas hoppas hoppas verkligen att han blir inkryssad (han står på plats 5). Han är så klok och vettig och smart och skulle verkligen behövas där i riksdagskansliet.

Ni vet ju vad jag sagt om att det behövs bra, vettiga personer i politiken? Här har vi ett praktexempel på en sådan.

Dennis är vår toppkandidat till regionen och hans engagemang för minskat krångel och ett bättre ledarskap i regionen kan man inte ta miste på. Men gillar ju människor som gör saker från hjärtat och det gör Dennis!

Sedan fick jag en idolbild med Maud och vi pratade om Thorbjörn Fälldin och hur hon känner inför hur det gått med Alliansen (som ju hade sina glansdagar under Mauds ledning). Och så fick jag hennes bok som jag ser fram emot att läsa. En kvinna i hennes ställning lär ju fått ta sina strider och den styrkan inspireras jag av.

Dennis, Anna-Britta, Andreas, Anna-Lena, Erik och Elin – våra toppkandidater till Region, Kommun och Riksdag. Den som har roligast vinner och det har vi!

Jag tänkte på det när jag åkte hem igår, hur tacksam jag är över att ha blivit så fint mottagen i partiet. Man hjälps åt, man jobbar som ett lag och men har rackarns roligt på vägen.

Att få hänga med människor som har samma värderingar, som har driv och som vill förändra saker, vi drar och peppar verkligen varandra.

Nu ska vi skaka om lite i kommunhuset, det kan behövas. 🦄🍀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Julia Roberts Homecoming

Serietips – Homecoming

Om vi säger så här – ”Homecoming” är en av de bästa serier jag någonsin sett. Där uppe med ”Handmaid’s Tale” och ”Westworld”. Så vansinnigt

Jag har ADHD

Jag har ADHD. Vilken konstig mening att skriva. Men samtidigt fullständigt naturlig. Jag fick min diagnos i förrgår och försöker för fullt att bara landa

Onsdag 17/4-2024 kl 12.00

Kom igång med din första onlinekurs!

I den här workshopen ger jag dig mina bästa och viktigaste takeaways från vad jag lärt mig från 5 år av att skapa och sälja en framgångsrik onlinekurs!