120. Den otypiska influencern med Sara Bäckmo

Odlingsdrottningen Sara Bäckmo var sist med i podden 2016, innan böckerna, innan sommarpratet, innan TV-serien och innan hennes business boomade!

Det här avsnittet av We Are Influencers är fullmatat med strategier otypiska för den typiska influencern. Men då är inte heller Sara den typiska influencern – du vet, den Stockholmbaserade livsstilsprofilen i 20-årsåldern som pratar mode, inredning och skönhet.

När jag beskriver Sara som ”medelålders odlande bloggare i Småland” så skrattar hon. ”Jag är influencer ut i fingerspetsarna!”

Sara, som är skolad i public service och har jobbat på både SVT och Sveriges Radio, bor i Småland där hon sedan 2014 driver flera trädgårdar. Själva odlandet gör hon på fritiden för att sedan, tillsammans med en redaktion på sju personer, skapa innehåll av sina erfarenheter till blogg, sociala medier och böcker – hon har vid det här laget skrivit åtta stycken. Dessutom var hon den första influencern i Sverige att genom medlemssajt göra affärer direkt med sina följare – en affär som idag helt finansierar hennes contentskapande.

Sara säger:

”Målet var att inom tre år skulle medlemmarna finansiera sajten och innehållet som publicerades – vi nådde det på två.”

”Jag ville inte göra samarbeten – jag vill inte sälja mig”, säger hon. Nu är hon helt oberoende av annonsörer utan det är istället en lyxgrej som hon bara använder om det tillför mervärde till hennes besökare.

Vi pratar om kreativitet, om att bli ”känd” och krånglet med att bli internationell som gjorde att miljoner åkte i soporna.

Support till showen http://supporter.acast.com/weareinfluencers.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Tyckte du om avsnittet? Dela det gärna med en vän!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *