Lycka är en färdighet

Lycka är en färdighet

I torsdags var jag och Johanna på tidningen Levas prisutdelning av sitt ”Leva Bättre” pris på Anglais. Själva prisutdelningen var rätt seg, men det som sedan följde var en enda stor våg av inspiration. Hans namn? Michael Södermalm. En ren livskraft, en man som inom 30 sekunder lyfte hela publiken från rätt slätstruken till helt vibrerande och glödande folkmassa (okej, kanske inte en massa, men iaf 50 pers). Det går inte att beskriva honom, han måste upplevas, och en upplevelse var det. En så motiverande och inspirerande människa tror jag aldrig att jag har sett i mitt liv.

Det han sa som tog skruv var att lycka är inte en tillfällighet utan en färdighetsug på den. Det han menar, och som jag egentligen redan visste, är att vi alltid har ett val. Att välja våra tankar, välja våra känslor. Självklart kan inte alltid starka känslor av kärlek, sorg och ilska kontrolleras, men i vardagen så har man en enorm möjlighet att kontrollera hur man mår. Tankens kraft är otroligt stark. Man måste bara lära sig att träna upp den.

Han sa också att om man ger bitterheten och nedstämdheten näring genom att älta och överanalysera så växer den sig starkare än den egentligen är. Det bästa sättet att undvika att bli deppig är att helt enkelt eliminera ”dåliga” tankar och ersätta dem med bra. Kanske låter enkelt, men det är ju värt ett försök. Det kräver konstant övning, och att man är medveten om sina tankar. ”För varje minut jag gnäller, förlorar jag 60 sekunder av glädje!” Det är bara du själv som har makten över hur du mår.

Nu låter jag verkligen klämkäck (och möjligtvis lite schizo) , men hellre det än bitterfittig!

Puss på er!

5 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

En rumpa.

När jag fyllde 40 fick jag en rumpa. Det är en av de finaste rumpor jag nånsin sett och en av de finaste presenter jag

Snö i Eldsmark

Första snön

Inatt kom den första snön till Eldsmark. När jag tittade ut tidigt, tidigt imorse låg snön vit över åkern utanför och de gulnade träden hade