Varje gång du tänker en tanke har du ett val. Ett val att välja en positiv tanke eller en negativ tanke. Ett val att gå ur situationen med ett leende på läpparna eller med en god dos frustration och negativitet.

Till exempel, du ser en människa på stan. Du tänker ”Vilken gräslig tröja!”. Istället kunde du ha tänkt ”Va fin han/hon är i håret” eller ”snygga skor” eller något annat positivt om personen. En postitiv tanke ger dig ett leende på läpparna, samtidigt som en negativ tanke föder en olustig känsla. Det är du själv som får ta konsekvenserna av dina tankar, inte personen du tänker dem om i första hand.

Dina tankar föder dina känslor och i och med att du väljer dina tankar kan du till slut även välja dina känslor. Ingen är ett offer för sina egna tankar. De går att ändra, det krävs bara tid och träning. Det har varit en lång väg hit, men äntligen tror jag att jag svängde rätt i det där senaste vägskälet.

Tack till Kay Pollak som skrivit boken ”Att välja Glädje” som jag fick med en ToppHälsa tidning för någon månad sedan. En bok att älska och begrunda. ”Att välja Glädje är en bok att läsa när man känner att man vill något mer med sig själv och med sitt liv. ”

Så, nu är den djupa stunden slut. Nu ska jag äta.

5 svar

  1. Tack för boktipset. Jag håller med dig om att det är alltför många som går och irriterar sig på småsaker. Jag fattar inte det. Om man har det bra, är frisk och har familj och vänner varför ska man gå och klaga hela tiden?

    Det mest irriterande är folk som ska klaga på andra. Konstig frisyr, konstigt beteende, konstiga kläder..stön. Aldrig är det bra! Låt folk vara som de är för tusan. Det finns en massa energi att spara om man, som du skriver, ser bra saker i människor istället för dåliga.

  2. Och jag rekommenderar ”Alkemisten” av Paulo Coelho, min alldeles egen livsbibel!!! Om vikten av att lyssna till och följa sitt hjärta och varför det ibland kan vara så himmelens enkelt och samtidigt så uscheligt svårt. Linda, inspirationen är ömsesidig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Jonna & Johan

Hela huset fullt med vänner

Förra helgen hade jag hela huset i Kvaved fullt med vänner. Det var första gången som jag bjöd in vänner till kvällskalas sedan jag flyttade

Gravid vecka för vecka - Avsnitt 3

Gravid vecka för vecka – avsnitt 3

Hej kompis. Idag är det fredag och mitt tredje avsnitt i Gravid Vecka för Vecka släpps. När jag spelade in det här avsnittet hade jag

Onsdag 17/4-2024 kl 12.00

Kom igång med din första onlinekurs!

I den här workshopen ger jag dig mina bästa och viktigaste takeaways från vad jag lärt mig från 5 år av att skapa och sälja en framgångsrik onlinekurs!