Att välja glädje

Att välja glädje

Varje gång du tänker en tanke har du ett val. Ett val att välja en positiv tanke eller en negativ tanke. Ett val att gå ur situationen med ett leende på läpparna eller med en god dos frustration och negativitet.

Till exempel, du ser en människa på stan. Du tänker ”Vilken gräslig tröja!”. Istället kunde du ha tänkt ”Va fin han/hon är i håret” eller ”snygga skor” eller något annat positivt om personen. En postitiv tanke ger dig ett leende på läpparna, samtidigt som en negativ tanke föder en olustig känsla. Det är du själv som får ta konsekvenserna av dina tankar, inte personen du tänker dem om i första hand.

Dina tankar föder dina känslor och i och med att du väljer dina tankar kan du till slut även välja dina känslor. Ingen är ett offer för sina egna tankar. De går att ändra, det krävs bara tid och träning. Det har varit en lång väg hit, men äntligen tror jag att jag svängde rätt i det där senaste vägskälet.

Tack till Kay Pollak som skrivit boken ”Att välja Glädje” som jag fick med en ToppHälsa tidning för någon månad sedan. En bok att älska och begrunda. ”Att välja Glädje är en bok att läsa när man känner att man vill något mer med sig själv och med sitt liv. ”

Så, nu är den djupa stunden slut. Nu ska jag äta.

5 svar

  1. Tack för boktipset. Jag håller med dig om att det är alltför många som går och irriterar sig på småsaker. Jag fattar inte det. Om man har det bra, är frisk och har familj och vänner varför ska man gå och klaga hela tiden?

    Det mest irriterande är folk som ska klaga på andra. Konstig frisyr, konstigt beteende, konstiga kläder..stön. Aldrig är det bra! Låt folk vara som de är för tusan. Det finns en massa energi att spara om man, som du skriver, ser bra saker i människor istället för dåliga.

  2. Och jag rekommenderar ”Alkemisten” av Paulo Coelho, min alldeles egen livsbibel!!! Om vikten av att lyssna till och följa sitt hjärta och varför det ibland kan vara så himmelens enkelt och samtidigt så uscheligt svårt. Linda, inspirationen är ömsesidig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

93. Om att våga tro på sig själv med Alexandra Kamperhaug

Alexandra Kamperhaug har jobbat med träning så länge hon kan minnas (eller åtminstone sedan hon började instruera träningsklasser på Tinas gym i Ulricehamn när hon var 17).Hon pluggade marknadsföring men kände första dagen när hon klev in på byrån d…

We’re far from the shallow now.

Jag var på bio ikväll och såg ”A Star is Born” med Lady Gaga och Bradley Cooper. Vilken jävla film. Jag älskade den. Och hatade

111. Att bygga ett medskapanade community med Julia Tuvesson

Julia Tuvesson, eller Tuvessonskan som hon är mer känd som, började sin influencerresa på Tumblr (det hör man inte varje dag!) där hon skrev alla sina blogginlägg på mobilen i början för att hon inte hade råd med en dator.När hon istället …