Att välja positivitet och se livet genom rosa glasögon

2018-06-04 20.38.24

En gång i tiden var jag en riktig gnällspik. En sådan där person som kunde sitta och älta samma sak i evigheter. Oftast hade det med män (pojkar) att göra, olycklig kärlek var en oändlig källa till diskussioner som aldrig kom någonstans utan i slutändan bara mynnade ut i självhat och frustration.

Jag hade också en tendens att umgås med människor som (på ett skämtsamt sätt, men ändå) alltid gnällde. Ingenting dög, allra minst de själva och deras egna lott i livet. Och det var alltid någon annans fel än deras eget att de inte var nöjda med platsen de befann sig på.

En dag fick jag nog. Jag minns inte hur detta kom sig men en dag insåg jag att jag gjorde mig själv olycklig när jag bara födde negativiteten hela tiden.

För så är det ju. Du får mer av det du manifesterar. Ger du kärlek så får du kärlek. Ger du skit får du skit tillbaka. Du har ett val, varje dag, varje sekund, att välja hur du vill hantera ditt liv och vilken väg du vill gå.

Och jag ville inte ha skit.

2018-06-04 20.41.32-3
Foto: Elin Kero / nevnarien.se

Jag bestämde mig en gång för alla att glaset var halvfullt, inte halvtomt.

Jag försöker inte på något vis säga att detta var en superenkel förändring, något som gick över en dag. Men det var en förändring som var helt och fullt nödvändig för mig att göra, för att jag skulle orka mitt liv och komma framåt. Och jag är helt övertygad att jag inte varit där jag är idag om jag inte tagit detta beslut.

Så, hur gör man för att välja positivitet?

1. Ta beslutet

Det här är det svåraste steget och det som tar längst tid. Och så är det väl alltid när en vana ska brytas, man behöver komma till en punkt då det bara inte går längre innan man gör något så obekvämt som att ändra sitt beteende.

2. Ta ansvar för ditt mående

Om du märker att du manifesterar negativitet, om du avsäger dig ansvaret för hur du mår inför något som hänt eller vad någon sagt – vänd fingret mot dig själv. Kan du välja en annan väg i detta? Kan du låta händelsen rinna av dig eller konfrontera anledningen till att du är negativ? Gör en förändring – eller sluta gnäll.

3. Omge dig av optimism

”Man blir som man umgås”, en trött klyscha som är den sannaste av de alla. En stor anledning till att jag är modig, driftig, glad och positiv är för att jag umgås med personer som alla besitter en eller flera av de egenskaperna. Jag vet inte vad som är hönan eller ägget i detta, kanske leker lika barn bäst, men jag har mina fantastiska vänner mycket att tacka för att ni gör mig bättre.

2018-06-04 20.45.02
Foto: Elin Kero / nevnarien.se

4. Rensa i ditt umgänge

Av samma anledning som du ska omge dig med positiva människor ska du rensa bort negativiteten. Har du människor i din omgivning som tar mer energi än de ger? Som bara vill ha men aldrig ger tillbaka? Ta ett snack med dem eller fasa ut dem ur ditt liv, beroende på hur nära relation ni har eller hur gärna du vill ha kvar dem i ditt liv. Ett bra test är; känner du dig trött eller stärkt när du umgåtts med personen? Och välj att prioritera ditt eget välmående.

5. Just do it! (ba' gört'!)

Nya vanor blir ju inte bara det utan ansträngning. Att etablera positivt tänkande kräver att du är medveten om dina tankar och hur du agerar i olika sammanhang baserat på hur du tänker och känner inför dem. Omge dig av sådant som får dig att må bra! Fyll dina flöden med sådant som faktiskt inspirerar, titta inte på nyheterna om det får dig att må dåligt och skriv upp tre saker varje kväll som du är glad över. Välj till, välj bort, välj positivitet medvetet!

2018-06-04 20.42.05
Foto: Elin Kero / nevnarien.se

Hela min karriär är ett resultat av en optimistisk livssyn och jag är helt övertygad om att man kan lära sig att se livet genom rosa glasögon. Allt blir liksom så mycket härligare då!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

8 svar

    1. Tack snälla! Jag hoppas du lyckas! Tänk på att det är ett dagligt val, inte något som händer automatiskt bara för att man VET att det är så. kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Fem roliga saker jag ska göra i helgen

Bilder från när jag var på Rotsidan i Höga Kusten för någon vecka sedan. Foto: Katarina Wohlfart När vi hördes i början av veckan var

Om att vara bekväm på scen.

Reklamsamarbete med Cellbes Foto: Madeleine Wejlerud & Emmi Holmer Idag tänkte jag vi skulle prata om att ta plats. Både fysiskt och mentalt. Det är

FEM SÄTT ATT ANVÄNDA HÖJDPUNKTER I INSTAGRAM STORIES

5 sätt att använda featured instagram stories

Har du sett de där runda ikonerna överst på folks Instagramprofiler? Där det står höjdpunkter? För sisådär ett år sedan dök möjligheten upp att ”nåla