Att vara lite som en humla

Humletatuering

Jag älskar klyschor. Eller så här – jag älskar när saker och ting faktiskt har en tanke. En betydelse.

När det kommer till mina tatueringar så är jag verkligen ett vandrande Carpe Diem. Jag har fyra tatueringar och alla fyra har en historia och representerar en period i mitt liv. Som en doodledagbok på kroppen. En kropps-bujo, haha!

Mina senaste två gjorde jag hos Emilia i Lund förra våren (nu har hon för övrigt flyttat till Stockholm så nu är det snart dags för nummer fem, hurra!) och här berättade jag om den ena av dem, min “girlpower”-tatuering som jag har vid vänster nyckelben.

Humletatuering

Men jag gjorde ju en till vid samma tillfälle (tips – vill du tatuera något litet, gör flera stycken samtidigt! Blir billigare med tanke på att det dyraste i historien är nålen och små tatueringar går fort = mindre timpenning), den här lilla humlan som jag har på vänster handled.

Jag hade länge funderat på en tatuering på just handleden, länge tänkte jag att det skulle bli en stjärna eller ett hjärta men jag älskar humlor och när jag bestämde mig kändes det så självklart.

För så här är det (åtminstone enligt sägnen): humlor ska enligt naturens alla regler inte kunna flyga. Det är något med deras knubbiga kroppar och små vingar som gör att det egentligen inte går ihop. Men humlorna har inte läst den regelboken så de flyger i alla fall. Små rebeller hela bunten!

Och sann eller inte – jag älskar den historien och känner mig ofta lite som en humla. Naivitet är ibland ens bästa vän. För naivitet och positivitet håller varandra i handen och lovar att allt kommer bli bra, det är bara att köra i vind och flaxa som attan med vingarna.

Humletatuering

Bzzzz.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

6 svar

  1. Jag har också hört det där om humlor. Himla bra och peppande tanke! 😊Och väldigt fin tatuering. Börjar nästan bli lite sugen på något litet jag också. Men det är nog ganska avlägset än så länge . Är lite skraj för att ångra mig (eller att inte tåla färgen). 🙈

    1. Färgen kan jag inte svara för men jag har aldrig ångrat mina tatueringar, deras mening ligger så djupt i mig. Hoppas att du vågar! <3 Gå till Emilia, hon är guld!

  2. Vilken fin historia om humlor, hade inte hört den förut. Men så är det ju, man måste fortsätta försöka flyga även när det känns som att det inte går. Jättefin tatuering 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Vlogg: Den stora rensningsdagen!

Skulle man kunna kalla detta för den första flyttvloggen? Det är i alla fall dags att börja rensa ut inför flytten till Norrland!

Hur går det i bebisfabriken?

Bebis lånad av Vanja <3 Hallå kompis! Jag hoppas du haft en fin helg. Själv är jag helt ofantligt trött efter att ha klivit upp

Hur viktigt är det att nischa sig?

Foto: Elin Graf Det här med att nischa sig är ett evigt ämne när det gäller sociala medier och bloggar. Måste man nischa sig och

Drygt åttio timmar i Stockholm

Förra veckan rände jag runt i Stockholm under sisådär åttio timmar. Jag var en riktigt bloggig person och sprang på event och möten och blev