Att vara lite som en humla

Att vara lite som en humla

Humletatuering

Jag älskar klyschor. Eller så här – jag älskar när saker och ting faktiskt har en tanke. En betydelse.

När det kommer till mina tatueringar så är jag verkligen ett vandrande Carpe Diem. Jag har fyra tatueringar och alla fyra har en historia och representerar en period i mitt liv. Som en doodledagbok på kroppen. En kropps-bujo, haha!

Mina senaste två gjorde jag hos Emilia i Lund förra våren (nu har hon för övrigt flyttat till Stockholm så nu är det snart dags för nummer fem, hurra!) och här berättade jag om den ena av dem, min ”girlpower”-tatuering som jag har vid vänster nyckelben.

Humletatuering

Men jag gjorde ju en till vid samma tillfälle (tips – vill du tatuera något litet, gör flera stycken samtidigt! Blir billigare med tanke på att det dyraste i historien är nålen och små tatueringar går fort = mindre timpenning), den här lilla humlan som jag har på vänster handled.

Jag hade länge funderat på en tatuering på just handleden, länge tänkte jag att det skulle bli en stjärna eller ett hjärta men jag älskar humlor och när jag bestämde mig kändes det så självklart.

För så här är det (åtminstone enligt sägnen): humlor ska enligt naturens alla regler inte kunna flyga. Det är något med deras knubbiga kroppar och små vingar som gör att det egentligen inte går ihop. Men humlorna har inte läst den regelboken så de flyger i alla fall. Små rebeller hela bunten!

Och sann eller inte – jag älskar den historien och känner mig ofta lite som en humla. Naivitet är ibland ens bästa vän. För naivitet och positivitet håller varandra i handen och lovar att allt kommer bli bra, det är bara att köra i vind och flaxa som attan med vingarna.

Humletatuering

Bzzzz.

6 svar

  1. Jag har också hört det där om humlor. Himla bra och peppande tanke! 😊Och väldigt fin tatuering. Börjar nästan bli lite sugen på något litet jag också. Men det är nog ganska avlägset än så länge . Är lite skraj för att ångra mig (eller att inte tåla färgen). 🙈

    1. Färgen kan jag inte svara för men jag har aldrig ångrat mina tatueringar, deras mening ligger så djupt i mig. Hoppas att du vågar! <3 Gå till Emilia, hon är guld!

  2. Vilken fin historia om humlor, hade inte hört den förut. Men så är det ju, man måste fortsätta försöka flyga även när det känns som att det inte går. Jättefin tatuering 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

103. Samarbeten som ett proffs med Ellinor Löfgren

Sedan Ellinor Löfgren var gäst i podden förra gången för fyra år sedan har hon hunnit jobba på Facebookbyrå och på influencerbyrå och dessutom förfinat sin egen business.I det här avsnittet delar hon med sig av allt hon lärt sig under de här åren på b…

Gravid vecka för vecka

En helt ny resa – Gravid vecka för vecka!

Idag har jag en ruskigt spännande nyhet att berätta – jag ska nämligen vara med i YouTube-kanalen Gravid vecka för vecka! På den kanalen delar

En sommaronsdag i maj i Stockholm

Nu sitter jag på tåget hem till Övik igen efter några finfina dagar i Stockholm. Jag har helt brutalt ont i magen, ingen aning varför,

Onsdag 17/4-2024 kl 12.00

Kom igång med din första onlinekurs!

I den här workshopen ger jag dig mina bästa och viktigaste takeaways från vad jag lärt mig från 5 år av att skapa och sälja en framgångsrik onlinekurs!