Balkonginvigning på Sara-dagen

Balkonginvigning på Sara-dagen

Igår var den 19 juli, en dag som när jag var liten var minst lika stor som både julafton och födelsedagen. Det var Sara-dagen.

För de flesta betyder nog inte namnsdagar något speciellt, man säger knappt grattis, ännu mindre firar man dem. I min familj var det helt tvärtom, åtminstone när det gällde Sara, som både jag och mamma heter i andra namn. Eftersom ingen i vår familj fyller år på sommaren så var detta den stora höjdpunkten. Det åts surströmming, hemgjorda köttbullar, färskpotatis, och det viktigaste av allt – jordgubbstårtan gjord på gubbar från eget land. Tyvärr har traditionen dött ut lite på senare år, speciellt med tanke på att jag sällan är i Övik på denna härliga dag.

Jag ringde mamma igår och då satt de och åt ananaspaj (jordgubbstårtan har blivit lite uppdaterad) och myste hela familjen och jag blev lite avis. Så jag och Sofia kontrade istället med pizza på balkongen. En liten invigning av densamme och de nya balkongmöblerna. Supermysigt. Det var inte surströmming och jordgubbar, men det fick duga.

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Det blir bättre imorrn.

När jag gick och la mig igår tänkte jag ”det blir bättre imorrn”. Men jag vaknar med samma ångesttyngd över bröstet. Samma ont i magen

Lately

HEJ! Så var den måndag igen och nu börjar den här 2020-peppen som jag efterfrågat i flera veckor smyga på mig. Kanske är det för

Josefin Dahlberg

Stockholmssväng i Coronatider

Tjoflöjt! Efter att jag var i Göteborg förra veckan så åkte jag en sväng till Stockholm. Tänkte att jag skulle ju ändå via hufvudstaden när

En av de bästa egenskaperna

Ikväll sjunger Jonna i Globen. Kan du fatta det?! Det kan inte riktigt jag. Hennes första framträdande som artist och hon gör det i Globen!