Balkonginvigning på Sara-dagen

Balkonginvigning på Sara-dagen

Igår var den 19 juli, en dag som när jag var liten var minst lika stor som både julafton och födelsedagen. Det var Sara-dagen.

För de flesta betyder nog inte namnsdagar något speciellt, man säger knappt grattis, ännu mindre firar man dem. I min familj var det helt tvärtom, åtminstone när det gällde Sara, som både jag och mamma heter i andra namn. Eftersom ingen i vår familj fyller år på sommaren så var detta den stora höjdpunkten. Det åts surströmming, hemgjorda köttbullar, färskpotatis, och det viktigaste av allt – jordgubbstårtan gjord på gubbar från eget land. Tyvärr har traditionen dött ut lite på senare år, speciellt med tanke på att jag sällan är i Övik på denna härliga dag.

Jag ringde mamma igår och då satt de och åt ananaspaj (jordgubbstårtan har blivit lite uppdaterad) och myste hela familjen och jag blev lite avis. Så jag och Sofia kontrade istället med pizza på balkongen. En liten invigning av densamme och de nya balkongmöblerna. Supermysigt. Det var inte surströmming och jordgubbar, men det fick duga.

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

7 saker jag vill förändra som politiker

Det är tre veckor till valet och om du redan är överväldigad av alla affischer, debatter och slagkraftiga rubriker – jag hör dig. Så jag

Vem överlever i influencerbranschen?

Jag får ofta frågan om influencerbranschens framtid. Vilka kommer överleva i en bransch som förändras så snabbt, där konkurrensen blir hårdare varje dag och där källan till den primära inkomsten för många – annonsören – fortfarande inte riktigt har fattat styrkan i influencer marketing.

Vad är ”äkta” egentligen?

Härom dagen blev jag taggad i ett inlägg på Instagram som fantastiska Sara hade skrivit. Sara är någon jag verkligen ser upp till, respekterar och