Bland bensindoft och rusande motorer

200307 - Örnskölden

När jag var liten, typ i tonåren, hängde jag mycket på biltävlingar. Min morbror har varit aktiv i Öviks motorklubb och rallyklubb så länge jag kan minnas och även min lillasyster har länge varit engagerad i bilsporten. Själv var jag till och med kartläsare i nått år eller två där i yngre tonåren! Så jag har en stark nostalgi kopplad till allt som heter rusande motorer och doften av olja och bensin.

Förra helgen var det dags för årets stora rallytävling för Öviks del – Örnskölden – med sisådär 70 startande. Och jag var funktionär! Morbror Roger ringde mig och frågade om jag kunde hjälpa till och när jag kom dit fick jag instruktionerna ”sätt dig i bilen och ge dem tidkort när de åker ut”. Ingen micromanaging här inte! Det är tur man är självgående och har lite sunt förnuft.

200307 - Örnskölden

Det här är så mycket nostalgi. Klistermärkena och brandade helljusskydd.

200307 - Örnskölden

Det var en helt magisk dag för utomhushäng! Och efter att ha gett ut 70 tidkort med rätt siffror på (jösses så många siffror det var den här dagen) och sedan bytt tidkort efter tredje sträckan – DÅ fick jag och Leia lämna min bil och ströva ner på isen där den sista sträckan skulle ta plats.

200307 - Örnskölden

Skotrarna hade kört runt friskt på sjön under dagen och fixat promenadspår för alla åskådare att knalla runt i.

200307 - Örnskölden

Morbror Roger var inte bara en av arrangörerna – han körde dessutom i tävlingen. Nummer 44 på bilen hade han och här stod han i kö för att få köra sista sträckan.

200307 - Örnskölden

Hejhej Roger och hans kartläsare som jag inte kommer ihåg vad han hette. Och grattis! Roger kom nämligen tvåa i hela tävlingen, heja heja!

200307 - Örnskölden

Men så gick solen ner och mina tår höll på frysa bort så då tackade jag för mig och åkte hem.

200307 - Örnskölden

Tack Långviksmon för en alldeles ljuvlig dag i solen och snön!

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

3 svar

  1. Shit vilka bilder! Är det lugnt om jag lånar den första och har den som bakgrundbild på mobilen? Jag skulle endast ha den för privat bruk i så fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Göteborg

Fyra dagar i Göteborg

För några veckor sedan tog jag ett tåg till Stockholm och sedan ett tåg till till Göteborg och när jag kom fram hälsade Drottningtorget mig

Vem bryr sig?

Härom dagen trillade den här ned på hallmattan – Therése Lindgrens nya bok ”Vem bryr sig?”. Jag älskar omslaget! Therese ser så jädra ball ut

Annandagen

Efter två veckor i covid-bubblan bestämde jag mig för att det var dags att våga sig ut i världen igen – feberfri och med minimala

Gravid vecka för vecka

Gravid vecka för vecka – avsnitt 4

Hallå kompis! Här kommer avsnitt fyra i min Gravid vecka för vecka-resa! Jag körde vlogg-style, min bästa style, när jag åker och tar mitt (förhoppningsvis)