En midsommarafton vid havet

En midsommarafton vid havet

Midsommar 2019

Man måste ju ändå älska högtider som i stort sett bara handlar om vänner, mat och sprit. Och lite blommor. Och att göra så lite som möjligt där emellan.

Lite så skulle jag vilja sammanfatta min midsommar som lätt kvalar i på min topp 7 av bästa midsomrar någonsin (eventuellt även topp 5 men då skulle jag behöva fundera litegrann).

Jag firade midsommar med två av mina absolut bästa vänner, Sara och Sanna, och min nya bekantskap, vi kan kalla henne ”projektledaren”, Lina. Platsen för detta firande var Sandvikens fiskeläge, på norra Ulvön i Öviks skärgård. Och vädret – mer eller mindre perfekt.

Midsommar 2019

Sällskapet kom till mig redan på torsdag kväll så vi fick en hel bonusafton med vin och tacos och catching up på mest våra relationsliv faktiskt. Lina blev inkastad i väldigt grafiska situationer som hon hanterade med lugn och grace. Hon klarade således inträdesprovet.

På fredag morgon tog vi sikte på Köpmanholmen och den pyttelilla skärgårdsfärjan som skulle ta oss till Ulvön.

Midsommar 2019

Ungefär precis så här peppade var Lina och Sanna över det stundande midsommarfirandet!

Midsommar 2019

När vi åkte ut låg Höga Kusten bakom oss höljd i den mest magiska dimma jag någonsin skådat.

Midsommar 2019

Frugan Sara var också med, så lycklig över att äntligen ha henne tillbaka här i mitt Norrland!

Midsommar 2019

När vi kom fram till Ulvön blev vi upplockade av Eva-Karin och Peter som driver anläggningen och avsläppta här, med bara hav och sand och vågorna som sällskap.

Midsommar 2019

Sandvikens fiskeläge byggdes på 1600-talet och stugorna som finns kvar – och som vi bodde i – är från 1800-talet. Det var fjärrfiskare som kom hit och ”säsongade” men det upphörde på 1940-talet då moderna båtar med motor inte klarade den långgrunda stranden och det saknades en hamn.

Nu är det camping och man kan hyra de gamla sjöbodarna och kokhusen med självhushåll. Det finns även en liten restaurang och grillplatser.

Midsommar 2019

Sara spatserade fram och tillbaka längs med grannarna, vi bodde alltså i en av dessa stugor!

Midsommar 2019

Välkommen hem till oss!

Midsommar 2019

Ungefär på en gång sattes det igång med  matlagning. Jag höll mig rätt långt ifrån allt som hade med matfix att göra, det blir bäst för alla på det viset.

Midsommar 2019

Sedan följde en massa timmar av ungefär det här. Ett vinglas i handen och en blick i fjärran.

Midsommar 2019

Och sillunch med tillhörande fotografering så klart.

Midsommar 2019

Sara är ju sedan länge utsedd till Midsommargeneralen och fick således uppdraget att tillreda kransen. Det blev bara en krans, dels på grund av brist på sommarblomster i närheten av fiskeläget och rädslan för fästingar. Dels pga lathet.

Midsommar 2019

Istället använde vi alla Saras vackra skapelse för att ta de obligatoriska midsommarbilderna till sociala medier. 😎 Jag fick till och med stylingfix av Sanna! Resultatet hittar du här.

Midsommar 2019

Njutet.

Midsommar 2019

Sedan började det skymma. Någonstans runt 21-22.

Midsommar 2019

Hejhej från en njutare.

Midsommar 2019

Där mot kvällen åt vi igen. Denna gång blev det grillat på en eld som någon annan gjort upp. Vi saknade buschcraft-skills ibland oss.

Midsommar 2019

Jag passade på att gunga jättehögt. Satan vad kul det är!

Midsommar 2019

Dessa otroligt vackra små hus och solnedgången bakom. Det är ju nästan så man blir religiös.

Midsommar 2019

Det här är sommar.

Midsommar 2019

Och det var min midsommarafton.

5 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Nyårsvlogg 2020

Jag sa adjö och farväl till 2020 hemma i mitt hus i Eldsmark med mamma, lillebror och bästis Jenny. Senare på kvällen kom också min

Månadsrecap: Juni 2023

Hej och välkommen till juni, en av mina absoluta favoritmånader! Ljuset, grönskan, LIVET återvänder liksom på riktigt i juni. Så det blir en del juniromantiserande

Klimatfrukost på Formex

Inlägget innehåller reklamlänkar till Bokus. Vilka hjältar de är, de här tre brudarna. Maria, Emma och Johanna som för ganska precis snart ett år sedan

Jack på Sommarhemmet

Sommarhemmet

När julisommaren precis kickat igång, närmare bestämt den tredje, åkte jag och Maricel ut till Sommarhemmet. Sommarhemmet är en ljuvlig gård från 1922 som drivs