En tisdag i livet

Hej kompisar!

Här kommer jag från en tisdag i livet och hälsar på. Jag har ganska många fräknar och rätt gula tänder. Eller så är det filtret, oklart. Jag körde en live på Instagram i förmiddags med Sara (du kan se den i efterhand här på min IGTV) och hon ser alltid till att ge mig en liten smäll på fingrarna när jag inte tar hand om min blogg.

För det har jag inte gjort på sistone. Tagit hand om bloggen. Eller egentligen inte på ganska länge om jag ska vara ärlig. Jag tror att jag och min blogg ännu en gång är inne i en liten existentiell kris. Det brukar bli så vartannat, var tredje år sådär.

För i ärlighetens namn känner jag mig lite “disconnected”. Bloggen känns inte som den en gång gjorde. Gapet mellan dig som läser och mig som skriver har ökat. Eller så är det helt enkelt så att avståndet på andra kanaler har minskat?

Det är så himla enkelt att lämna en like eller en kommentar på Instagram, att skicka en reaktion på en händelse eller dra iväg ett kort DM. Tröskeln är så himla låg där! Att skriva en kommentar här på bloggen är en helt annan sak. Det är krångligt och tar tid och det blir ändå inte riktigt samma sak? Och eftersom ingen tjänar pengar på den här bloggen (inklusive jag själv) så är det ingen som kommer investera pengar i att förenkla en sån sak som kommenterandet. Det är ju den brutala sanningen som den ser ut nu.

Men samtidigt. Jag älskar min blogg. Nästa år har jag bloggat i 20 år (TJUGO ÅR!!!) och jag vet liksom inte hur man gör livet utan blogg. Men jag vet inte riktigt hur vi ska gå vidare. Vilken nivå vi ska ha det på. Så vi tragglar på.

Oh well. Jag får fundera på det. Så länge kan du få se några bilder från idag!

Nu grönskar asfalten! Eller i alla fall bänkskivan i mitt fönster. Jösses så det växer! Och jag är tokängslig för att jag gör något fel och det inte växer tillräckligt fort eller de är för rangliga eller.. phew! Att man kan vara så orolig över plantor.

Jag har haft dem ute på dagarna i mitt lilla rangliga växthus från Rusta den senaste veckan men idag var det typ tre grader varmt så då fick de stanna inne. Men är de inte fina? Är fan nykär i odlandet.

Är gamm-kär i den här. Lilla Leia som har samma färg som sin bädd. Är hon inte ett GULL så säg. Lite less på mig dock när jag är så tråkig och jobbar hela tiden. För just! Det är ju lanseringsvecka! Typiskt att jag alltid glömmer säga det på bloggen. Jaja, webinar imorrn, kom och kika!

Så här sitter jag mest hela tiden nu. När jag ser det så här inser jag att jag måste få upp något mer på väggen. Jag tror jag har en bräda i garaget som skulle kunna bli en hylla? Hmm.

Så det var allt för idag. Lämna hemskt gärna en kommentar och berätta något om dig själv. Kan vi återconnecta med varandra? Saknar er. Puss.

Gillar du det här inlägget? Dela gärna!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

kommentarer

17 svar

 1. Mmmm GÄRNA. Jag ligger vaken och stirrar framför mig och tänker på att jag kanske kanske får hämta den perfekta hunden, för mig, på lördag. Exakt den rasen jag drömt om i flera år, 9 månader gammal och väluppfostrad men fortfarande med valpsinnet kvar. Har gått i stiltje i så många år att jag känner att jag BEHÖVER detta. Ett steg framåt tvärsöver åt sidan så det HÄNDER något. Om Corona ändå skall ta hela mitt rese-år ifrån mig så skall jag väl iaf kunna få ut en bästa vän ur hela skiten. Lite kvällstankar sådär.

  1. Men ÅH TACK! Tack för att du delar med dig av tankarna, precis sådär rakt upp och ner som de kan vara. Jösses vilken frisk fläkt i sinnet på mig det var. Så fint du skriver också. 🙂 Jag hoppas verkligen du får din vovve, vet inte hur jag skulle leva utan Leia. <3

 2. Är inne och kollar läget några gånger i veckan, men är kass på att kommentera. Vet inte varför, det är ju inte speciellt jobbigt egentligen 🙂 Läser med stor behållning! Både dina business-inlägg och inlägg av mer privat karaktär. Läst bloggen länge, flera år.
  Så jag hoppas du forsätter skriva!
  Ha det gott!

  1. Åh hej Camilla, dig känner jag ju igen. Vet ju att du hänger här ibland och vi hade väl också kontakt via Better Bloggers va? Skrev inte du ett inlägg åt oss om jag inte minns fel? Nånting sånt tror jag. Glad att du hänger här. KRAM.

 3. Men gud vad irriterande ! Kan ändå inte sova så tänkte hänga lite mer i kommentarsfältet men så är det bara tomt för mig via mobilen. Nåväl iPhone du vinner igen. Återkommer imorgon 🌝

 4. Det känns ju som om det här inlägget kan man inte läsa och sedan lämna det okommenterat. Och jag brukar aldrig kommentera! Jag gillar verkligen att läsa blogginlägg, men är själv dålig på att göra de. Så mycket enklare och snabbare med instagram. Väldigt ofta tänker jag dock att jag ska skärpa mig och bli mer aktiv på bloggen igen, men det händer aldrig. Men kanske snart. 😅 Hur som helst, fortsätt skriv. Blogginlägg är bra och ger något helt annat än Instagram. Som att jämföra notiser med reportage, och man vill ju ha båda!

 5. Känner precis som du med min blogg. Lite disconnected men samtidigt är det ju den som är basen. Jag tenderar att vilja skriva ganska personligt där men censurerar mig själv och kvar blir bara dravel och typ catch-up sen jag skrev sist. Orsaken är nog mest för att några som läser är personer jag håller nära men som jag ändå inte vill blotta mig för. Konstigt jag vet. Sen är det lite trist att vi alla blivit så lata med att kommentera hos varandra. Vi borde ha en utmaning, att lämna minst en kommentar om dagen på valfri blogg i en månad? Annars har jag en chill dag hemma idag (ledig) och njuter av våren. Rensade lite skräp i garaget och leker med tanken att möblera om i huset. Byta plats på sovrum och kontor för att ge tonårsbarnen lite mer egen space på övervåningen. Vi får se.

  1. Men JAG VET! Jag brukade vara SÅ mycket mer personlig men jag känner att jag liksom inte tar mig tid när jag sätter mig ner och bloggar? Inte gräver djupt som jag gjorde förr? Och det är väl på grund av det, att det finns så många som läser som jag är rädd ska bli sårade eller rädda eller, jag vet inte, negativt påverkade av mina ord. Åh va svårt. Bra utmaningstanke!!!

 6. Jag gillar bloggen! Jag funderar på om jag ska göra en liten sväng i mitt företag och börja med en ny grej, och det känns så kul. Är besatt av att lära mig det sättet att filma på och kollar tutorials hela tiden. Framtiden får avgöra om jag bara vill ha det till mina egna videos på youtube eller om jag vill erbjuda det till kunder eller inte. 🤔🤔

 7. Fortsätt gärna blogga! Älskar blandningen av vardagsliv och business. Och djur och natur <3 Roligt att läsa om en annan del av landet.
  Här i Stockholm grönskar det också på min fönsterbräda eftersom jag förodlat för typ första ggn. En del ska ut i min kvadratmeterstora odlingslåda (gemensam stadsodling) och en del till balkongen. Blir ju mer hemmahäng än vanligt i år så får mer lust och ork att fixa fint.
  Ha det så bra!

  1. Åh va mysigt att höra. Här grönskar det bara inombords än så länge. Ja lite i tulpanrabatten men det är så mycket BÖS där också så det är inte så mysigt än.

 8. Hej Linda!
  Hoppas verkligen att du fortsätter att blogga, din blogg är helt klart en av mina favoritbloggar. När jag känner mig deppig och nere så får jag alltid inspiration och glädje av att gå in här och läsa, allra helst dina inlägg om den vackra naturen som du bor i och så klart underbara Leia. Jag köpte Levisjeansen som du tipsade om i vintras och nu är det mina favvojeans alla gånger! Du är en sådan inspiratör på så många olika sätt och det man läser känns så äkta och inte alls tillgjort och då blir det ju som bäst. Vi är samma årgång och har mycket gemensamt och du känns nästan som en sorts digital bästis trots att det bara är genom att följa din blogg.
  Ta hand om dig <3
  Kram från Emma, en trogen läsare i norra Skåne

 9. Jag förstår vad du menar att det känns som att gapet mellan att vara den som skriver och den som läser har ökat, speciellt nu med alla sociala medier. Och jag tycker det är tråkigt att det blivit så. För jag älskar att läsa bloggar, även om jag förmodligen är ganska dålig på att kommentera.
  Det jag gillar med bloggar är att jag kan läsa när jag vill. Använder Bloglovin och tycker det är en klockren tjänst, haha. Just för att jag kan välja vilket inlägg jag ska läsa och när. Med Instagram blir det inte riktigt samma sak. Jag tycker snarare att jag missar massor på Instagram när jag inte är inne så ofta. Alla stories som försvinner…

  Vi har också planterat litegrann här hemma. Små tomatplantor som förhoppningsvis också är små. Förra årets tomatplantor blev över en meter höga här på balkongen och det var kanske lite väl stort.. Melongurka vars stjälk bara växter och växter men som också är supersmal och ranglig så att jag undrar hur det kommer bli med den. Spetspaprika för att de såg så vackra ut med alla färger på bilden och några chiliplantor bara för att Kenny ville testa. Och solrosor för att jag älskar solrosor!

  Jag hoppas att du kommer att fortsätta blogga! Även om det bara blir lite då och då. Men om du fortsätter blogga oftare så lovar jag att försöka kommentera mer. Den här kommentaren borde kanske också räknas som i alla fall tre stycken med tanke på längden? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

Sommarfredag i Stockholm

Hello world! Idag hänger jag i Göteborg och pratar på “Världens farligaste möte” på Liseberg. Jag och Sanna gick ut på stan och käkade när

Vintern vaknar

Jag insåg precis att min bok redan finns uppe på Adlibris och Bokus! Visserligen utan varken omslag eller synopsis MEN med ett släppdatum (29 januari,

ny tatuering och ny vovve! | vlogg

Häng med till Stockholm när jag tatuerar mig, poddar med PT-Fia och besöker Rosendals trädgård med mamma. Men egentligen är det ju bara upptakten för

Vlogg: Helgvlogg – vinet smakar gödsel?!

En gammal hederlig helgvlogg där jag och min vän Jenny åker till Umeå, går på spännande möte, äter sjukt god middag, dricker gödselvin och går