170719 - Saradagen

I onsdags firade vi Sara-dagen här på landet! Både jag och mamma heter Sara i andranamn och eftersom ingen av vi barn fyller år på sommaren så var Sara-dagen a pretty big deal när jag var mindre. Nästan lika stort som födelsedagen. Det var presenter och kalas och hela baletten! Namnsdagar liksom, the shit.

På senare år har vi skalat ner det till ”bara” surströmmingspremiär med potatis från eget land, köttbullar till barnen (jag tillhör fortfarande dem) och så klart jordgubbstårta med gubbar från det egna landet.

170719 - Saradagen

Mormor, den lilla linslusen, var med!

170719 - Saradagen

Mormors rosa iPad var också framme med jämna mellanrum. Hon hoppade direkt från analog kamera till att ha iPaden som fotoalbum, mycket modernt tycker jag. Dock alltid underhållande att se folk fota med en iPad, inte supersmidigt.

170719 - Saradagen

Surströmming är ett underligt ting och jag hyser en väldig hatkärlek till doften. Leia höll på få spel, jag visste inte om hon skulle tuppa av pga överexalterad eller om hon skulle kräkas. Hon gick istället och kissade bakom stugan där mamma hade slängt spadet från surströmmingsburken. Rimlig reaktion.

170719 - Saradagen

170719 - Saradagen

Hemgjorda köttbullar, färskpotatis och tunnbröd. Nom.

170719 - Saradagen

När fisken ska rensas krävs det ögon. Läsglasögon.

170719 - Saradagen

Gullemormor.

170719 - Saradagen

170719 - Saradagen

Hela gänget! Morfar, morbror Roger, mormor, mamma Lotta och lillebror Johan.

170719 - Saradagen

170719 - Saradagen

Jag hade bakat tårta. Very basic men mycket stolt över den.

170719 - Saradagen

Leia fick kalasa till det med glass från Hugo & Celine. Jag tror aldrig jag sett hennes ögon så galet besatta någon gång. Ska vara när hon fick smaka glassen första gången i våras. Kolla den lilla tassen med klorna som ba ”GE MIG!!!”.

170719 - Saradagen

170719 - Saradagen

Vi har dialed it down litegrann från presenterna när jag var liten, nu är det istället trissfest som gäller. Och jag vann på tre av fyra lotter! Jag som aldrig någonsin vinner! Så himla nöjd med detta.

170719 - Saradagen

Älskar den här bilden på morfar. Som han skrattade den här dagen. Sådana skratt som man lever extra länge på.

8 svar

  1. Som den norrlänning jag är uppvuxen som älskar jag faktiskt surströmming. Ska se till att få äta det hos mamma när jag besöker henne i Göteborg i slutet av sommaren 😉 Men ja, lukten är inte jättetrevlig precis, måste vara så intense för en liten hund?!!

    1. Haha, ja det var väldigt intressant att se Leias reaktion, hon visste inte riktigt vad hon skulle tycka, haha! Surströmming i Göteborg, får man ens tag på det där?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också är sugen på att läsa:

När man inte är överens med boken

Detta inlägg är en del av ett reklamsamarbete med Blank Page Så här såg det ut när jag och Elin plåtade omslag för några veckor sedan.

Att coacha en deltagare i årets Robinson

Hanna är en av deltagarna i årets Robinson! Och en av mina coachingklienter! Hanna mailade mig i oktober förra året på jakt efter en coach.

3,2,1….

Äntligen!

Det nya året är igång med besked och äntligen får jag igen lägga fokus på det jag tycker är roligast i min business – att hänga LIVE med er, ljuvliga människor!

Midsommar på Ulvön

Hej och välkommen till årets midsommarinlägg! Midsommarhelgen spenderades enligt tradition (tre år i rad är ändå tradition va?) på Ulvön. Dock hängde vi i år